Als je graag onbezorgd op vakantie wil gaan in een zonnige bestemming dan is Martinhal een absolute aanrader. Deze keten heeft een aantal hotels en resorts in de Algarve en in en om Lissabon. Wat Martinhal Cascais zo bijzonder maakt is dat overal aan is gedacht. Dat begint al op het vliegveld waar je wordt opgewacht door je eigen taxi of de krukjes bij de wastafel. Daarnaast voel je je direct aangenaam verrast door het gevoel van ruimte en luxe, de kamers zijn ruim en de bedden liggen heerlijk. Het zwembad is een plaatje. En je zit zo in Lissabon-stad. Het is alweer een paar weken geleden dat ik voor de tweede keer een bezoek bracht aan Martinhal Cascais. Helaas ook dit keer weer zonder kinderen, vanwege het Martinhal Luxury Family Brand Event, want wat is dit een schitterend hotel. Als je hier naar toe gaat kom je echt ontspannen terug van vakantie!

Martinhal Cascais Family Hotels en resorts

Buiten Lissabon, weg van de drukte richting de kust vind je de plaats Cascais. Dit ligt in een schitterende omgeving met veel groen en vlakbij de rotsen en kliffen maar ook de stranden vlakbij de monding van de Taag. Cascais is een stad met een koninklijke historie. Onder andere tijdens de oorlog hebben veel koningshuizen hier hun toevlucht gevonden. Daardoor werd dit ook een zeer rijke omgeving waar veel geld in omging, kwamen er faciliteiten zoals het casino en vind je hier enorm veel paleizen en enorme landhuizen.

Naast de golfbaan vind je Martinhal Cascais. Een resort met zowel familievriendelijke hotelkamers als luxe ingerichte villa’s. Er zijn maar liefst drie zwembaden zodat je na een uitstapje heerlijk kan bijkomen. Ook de restaurants zijn zeer de moeite waard.

Lees ook: Martinhal Hotels & Resorts Portugal

De hotelkamers

Naast de receptie vind je de lift naar de vleugel met de hotelkamers. Er zijn twee verdiepingen met hotelkamers aan beide kanten. Aan de ene kant kijk je uit op de golfbaan en de andere kant het binnenveld of het middelste zwembad van het hotel. Beide keren verbleef ik in een kamer aan de binnenzijde.

Als je binnenkomt valt je al meteen op hoe ruim de kamers zijn, hier kan je een leuk feestje geven ;-) Er is ook meer dan genoeg ruimte om hier met je gezin te overnachten, of je kan gebruik maken van de geschakelde kamers. Al is het bed zo groot, dat je daar rustig met het hele gezin in past!

Achter het bed vind je een raam en de badkamer. Ook deze is zeer ruim opgezet met ruime wastafel, toilet met deur en een inloop regendouche met deur en een enorm ligbad. Alleen de bubbeltjes miste ik in deze luxe kamer ;-) Heerlijk om hier te ontspannen aan het einde van een dag lang presentaties aan te horen met een glas bubbels en een tablet om Netflix te kijken.

De hotelkamers zijn ook voorzien van een terras met een zitje, zodat je met een beetje geluk buiten kan zitten in de zon. Het weer hier kan nogal wisselvallig zijn, is het in de ochtend nog vrij grijs en bewolkt kan het in de middag helemaal open trekken.

De villa’s

Naast de hotelkamers vind je aan de noordzijde van het resort de luxe opgezette villa’s. Deze bestaan uit twee verdiepingen met boven de slaapkamers en ook hier een luxe badkamer. Je kijkt zo de woonkamer in waar je genoeg leefruimte vindt. Er is een tv aanwezig en volledig ingerichte keuken zodat je niet altijd in het restaurant hoeft te eten maar ook zelf kan koken. Aan de achterkant heb je een eigen tuin en aan de voorkant een oprit voor de huurauto die je in deze omgeving eigenlijk wel nodig hebt.

Faciliteiten

Bij het woord resort denk ik altijd aan enorme gebieden waar je alles vindt zodat je nooit van het terrein af hoeft. Bij Martinhal Sagres in de Algarve is dat misschien ook wel het geval. Persoonlijk vraag ik me dan altijd af waarom je dan voor een bepaalde bestemming kiest, als je niet ook geniet van de omgeving. Het voordeel hier is dat het resort is voorzien van alle gemakken. Maar je ook zo in de stad zit en de omgeving kan ontdekken.

Wat heel bijzonder aan dit hotel is dat er maar liefst drie zwembaden zijn. Bij de villa’s vind je een zwembad die alleen voor die gasten toegankelijk is. Op bovenstaande foto was deze nog niet overdekt. Hier kunnen kinderen zich prima vermaken in het grote bad of het kleine bad ernaast.

Het tweede zwembad bevindt zich naast de spa waar je kan genieten van heerlijke behandelingen en een sportruimte, maar is ook toegankelijk om alleen te zwemmen en met kinderen. Hier vind je een rechthoekig bad met een waterspuit, een whirlpool en een buitenzwembad. Het binnen- en buitenbad grenzen aan elkaar en bij mooi weer kan de glaswand open, als je naar buiten wil moet je toch even klimmen. Buiten kan je ook heerlijk op het grasveld liggen. Je kan hier ook meedoen aan babyzwemmen, of kan je kind één-op-één zwemles krijgen!

Het derde zwembad, de pool hangout, bevindt zich ‘onderaan’ het resort en is alleen in de zomer geopend. Hier is een enorme ligweide en is ingericht als een soort strand. Op die manier hoef je dus niet naar het strand (met de shuttle service) maar kan je op het resort blijven. Hier is ook een horecagelegenheid voor een hapje en drankje.

Een kindvriendelijk resort zou niets zijn zonder een speeltuin. Overal vind je hier speelfaciliteiten, binnen en buiten. Van het ontbijtrestaurant waar een ruime speelhoek is ingericht, soms ook met toezicht! Tot een biljarttafel en op het terras een aantal speelelementen. Voor het hotel is echter een enorm veld afgezet, dat alleen toegankelijk is met je kamerpasje. Je kind kan hier dus niet zomaar weglopen wat een fijne gedachte is. Naast een speeltuin is hier ook een airtrampoline en een kabelbaan.