Zijn mannen lui of kunnen ze er gewoon niets aan doen?

Ik weet niet wat het is, of dat het aan mij ligt misschien. Maar zo af en toe… Het credo lijkt soms wel meer op ‘liever lui, dan moe’. Geen idee of ik nu gewoon te lief ben voor ze of geldt dit voor meer mannen?

Zowel oud…

Ze zeggen weleens dat mannen nooit volwassen worden. Het verbaast mij niet waar die uitspraak vandaan komt. Zo af en toe heb ik gewoon het gevoel dat ik een derde kind heb. Geen idee of het man-eigen is, maar hij ziet het gewoon niet. En dan heb ik het voornamelijk over de troep die er hier in huis rondslingert. Zeker als hij aan het hobbyen is, zijn de kinderen er niets bij. Overal ligt wel wat; in de gang, op de eettafel, op het dressoir, in de keuken en buiten. Dan vraag ik me af hoe moeilijk het kan zijn om iets gewoon achter je op te ruimen. Of wat dacht je van de vieze was, die slingert altijd aan zijn kant van het bed, en als hij een keertje een blikje energydrank heeft gedronken in de auto is de kans groot dat je dat de volgende dag leeg nog ziet liggen.

…Als jong

De jongste lijkt precies het voorbeeld van zijn vader op te volgen. Gelukkig niet met opruimen, daar kan zijn zus nog een voorbeeld aannemen. Opruimen vindt hij leuk (of tenminste spullen in een bak gooien). In ieder geval voorlopig dan, zolang als het duurt (hopelijk heel lang). Maar met andere dingen; zoals zindelijkheid, hij is bijna drie maar er nog totaal niet mee bezig. Ja soms wil hij wel op de wc plassen maar vooral als hij naar bed moet, in de hoop dat hij dat op die manier weer een paar seconden kan uitstellen. Slim is hij dus zeker wel. Of wat dacht je van zijn jas zelf aan- of uittrekken. Hij vertikt het gewoon. Toen zijn zus naar de peuterspeelzaal ging, kon ze dat al zelf. Hij weigert gewoon iedere poging. Gaat languit op de grond liggen met een air van ‘bekijk het maar’. En tja, je wilt toch ergens heen dus laten liggen is helaas geen optie.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

  • Hahaha, herkenbaar. Mijn dochter van 5 wil alles zelf doen. ALLES! En mijn zoon van 7 mag ik nog steeds aankleden, als het zo uitkomt. 🙂 Ach ja.

  • Mij valt het op dat manlief op arbeidsgebied heel secuur en pro-actief kan zijn. Maar thuis opruimen……….. Zucht!

  • Yep, helemaal herkenbaar 😀 Hier 2 jongens van 9 en 10 in huis en een meisje van 13 en het is een wereld van verschil. De boys hebben zoiets van ‘bekijk het maar’ terwijl the lady altijd in de weer is met vanalles en nog wat. En vaak ook voor haar broers.
    Mannen zijn gewoon lui. Punt. 😀

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.