Sinds ik actief ben op twitter en weer regelmatig te vinden ben op instagram heb ik regelmatig foto’s voorbij zien komen van swaps. Dit kan zijn in een bepaald thema; bijvoorbeeld hartjes, seizoen zoals de lente, een feestdag zoals kerst. Of in dit geval een bepaalde doelgroep, namelijk mama’s. Dit zijn uitwisselingen waarbij je een lootje ontvangt met de naam van iemand anders. Dit is een mamaswap, in dit geval dus van een naam van een andere mama. Naast het lootje ontvang je het adres, logisch anders kan je niets opsturen. En een aantal karaktereigenschappen. Het valt mij op dat er veel deelnemers meedoen naar aanleiding van het bericht op instagram, en daar dus ook een account hebben. Maar dat hoeft niet. Mijn swapmaatje had dat gelukkig wel, al post ze niet regelmatig. Toch kon ik af en toe mee gluren naar het doen en laten. Ik voel me dan gelijk zo’n gluurder. Zodat je je een beetje kan inleven en een poging kan doen het pakket daarop af te stemmen. 

Geven

Een maand geleden kwam de naam van mijn swapmaatje binnen. Ik vond het in eerste instantie erg lastig om daar iets bij te bedenken, je krijgt maar drie kernwoorden. Natuurlijk mag je wel om meer vragen zodat je het echt persoonlijk kan maken.  In het pakket moeten ook minimaal vijf cadeautjes zitten. Gekocht, gemaakt of uit eigen voorraad mits het heel en degelijk is. Nu scheelt het dat ik weet dat ze een mommy-to-be is en een zoon verwacht. Zelf hebben we vorig jaar een zoon gekregen, dat is dan in ieder geval een kleine voorsprong. Een beetje stalken op instagram helpt natuurlijk ook ;-)

Mamaswap - Mamaliefde

Vrij snel ben ik op stap gegaan om te shoppen. Ik had er zoveel zin in dat ik gelijk het eerste weekend zoveel mogelijk heb gedaan. Het is een blauw getint pakketje geworden. Inclusief de luiertaart van een uil die ik een paar weken geleden deelde. Verder kwam ik op instagram een foto van een echo tegen. Daar heb ik een leuk waxinelichtje van gemaakt. Persoonlijker kan niet toch?

Het is aan de ene kant erg leuk om zo voor een ander bezig te zijn, aan de andere kant is het ook spannend. Zal het wel in smaak vallen? Smaak is toch vrij persoonlijk. Als je dan foto’s van een ander voorbij ziet komen ben je toch wel heel erg onder de indruk. Er wordt echt van alles uit de kast getrokken. Dan wordt je uitgedaagd om ook het onderste uit de kast te halen. Afgelopen maandag gingen de pakketjes op de post en vonden hun weg naar de eigenaar.

Dit waren de foto’s die Marinda plaatste op instagram. Op de eerste foto voor mama, en een beetje voor papa; Een memorie box voor de baby, een fotolijstje, het kaarsje, champagneglas, delfts blauwe klompjes, vlaggetjes, wegwerpcamera (ze maakt graag foto’s), een feestsetje en twee boeken voor mama en papa. Op de tweede foto voor de baby een luiertaart, twee verzorgingsproducten, babyroom, rompertje met shirtje getekend. En als grapje een ei om ‘uit te broeden’. Een deel heeft ze ook gelijk in de babykamer een plekje gegeven en zelfs gedeeld in een eerste preview.

Ontvangen

Mamaswap collage - Mamaliefde

Dinsdag werd al gelijk een doos bezorgd. Nu verwachtte ik deze week meer pakketjes, dus twijfelde even of dit wel de mamaswap was. ‘Stiekem’ toch geopend, en er zat een andere kleinere doos in. Dat zag er al wel mamaswap-achtig uit. Zaterdag was het dan zo ver. Het pakketje dat afgelopen week binnen kwam mocht geopend worden… Op de foto zie je wat er in zit. Die bruisballen gaan zeker gebruikt worden, heerlijk voor in bad.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'