Als je werkt voor een werkgever is de kans groot dat je een kerstpakket krijgt. Als blogger ben je een zelfstandige of je doet het gewoon voor de hobby terwijl je thuis een gezin en huishouden te runnen hebt. Dan is het extra leuk om ook eens een keer verrast te worden. Vorig jaar deed ik daarom een swap samen met Blogmama, in de zomer was er een zomerswap met een aantal bloggende mama’s en nu met de feestdagen herhaalden we dit met een groep van 19 bloggers. Gewoon omdat het leuk is om iets voor een ander te zoeken en samen te stellen op basis van een aantal steekwoorden. Vaak wordt er dan ook veel werk van gemaakt met inpakken, en een leuk berichtje erbij. 

De doos werd afgelopen zaterdag bezorgd. De vaste pakketbezorger maakte nog een opmerking dat dit wel een erg leuk pakketje was en ik geef hem geen ongelijk. Het zat in een erg vrolijk kerstig papiertje verpakt. Zowaar lagen vandaag beide kinderen op bed. Nu kon ik natuurlijk wel even wachten, want de kinderen vinden het geweldig om uit te pakken. Op een heel leuk houten kaartje stond mijn naam en niet die van de kids. Goede reden toch om niet geduldig te wachten?

Mamablogswap 2015 - Mamaliefde

In de doos zaten twee mandjes met daarin een aantal cadeautjes en een kaart. Aan één van de mandjes zat een tweede kaartje vastgemaakt. Ik vind die echt zo ontzettend leuk! De mandjes hebben al een goed plekje gekregen in de kast om kleine spulletjes in op te bergen. Onlangs hebben we namelijk alles opnieuw ingeruimd. Daarna heb ik als eerste de kaart geopend. Een vrolijke kerstkaart met een persoonlijk berichtje over wat ik van de cadeautjes kon verwachten. Spannend!

Mamablogswap 2015 - Mamaliefde

Dan was het toch echt tijd om ze open te maken. Scheuren maar! Als eerste pakte ik een klein boekje uit met allerlei inspirerende crafty quotes. Echt heel leuk. Tijdens het doorbladeren zag ik al dat er ook een paar Christelijke quotes tussen zaten dus die ga ik nog eens rustig doornemen. Doordat ze met een ringband vastzitten lijkt het me ook leuk om ze te gebruiken voor toekomstige knutselprojecten. In het volgende pakje dat ik openmaakte zat een notitieblokje. En niet zomaar één, maar Linda’s geluksboekje. Deze mama heeft duidelijk ter voorbereiding een bezoekje gebracht aan mijn blog en in het kader van de lichtpuntjes dit boekje gemaakt. Dat voelt toch altijd extra bijzonder als iemand iets speciaal voor jou maakt. In het derde platte pakketje zat een kleurboek met allerlei tekeningen voor volwassenen. Ideaal voor als de kinderen weer eens willen kleuren, dan kan ik mijn eigen tekeningen maken.

Mamablogswap 2015 - Mamaliefde

Daarna ging ik door met het uitpakken van de meer vierkante cadeautjes. Hier zag onder andere een doosje met lavendel waxinelichtjes in. Geen idee of dit toeval is, maar lavendel is echt mijn favoriete geur dus een echte treffer. Ook kreeg ik een glazen sneeuwbal met daarin twee kaboutertjes en een huisje met led-verlichting. Normaal moet ik daar niet zoveel van hebben, maar met de Kerst mag het wel een beetje hysterisch. Het toeval wil dat ik een soortgelijke (kleinere) bal dit jaar heb gekocht met een kerstboom. En dan alweer het laatste pakketje; namelijk een diy pakketje om zelf een sneeuwpop te maken. Die gaan we zeker na de Kerst proberen te maken. Ik had al wat leuke projectjes gezien om zelf sneeuwpoppen te maken dus dan kan dit er gewoon bij. Handig dat het een kant-en-klaarpakketje is.

Lieve Yvonne, heel erg bedankt met dit pakket. Ik ben echt heel blij met de cadeautjes; die heb je goed uitgezocht!

Natuurlijk heb ik zelf ook een pakket verstuurd. Het was even wachten tot ik hoorde dat hij ook echt aankwam (ik begon al te twijfelen of het adres wel goed leesbaar was). Maar dat kwam gelukkig goed. Nieuwsgierig naar wat hier inzit? Kijk dan eens op de blog van Marjolein.

Heb jij al eens meegedaan met een swap?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.