In Nederland zijn er heel veel lieve en leuke mama bloggers die de leukste blogs schrijven. Groot en klein in alle vormen en maten. Daarom ging ik op zoek naar een lijstje met de leukste mamablogs van Nederland. Hierbij speelt authenticiteit een grote rol; want hoe uniek is de blog. Er zijn veel bloggers die anderen proberen te kopiëren.

Lees ook; Blogtips; alles over beginnen met bloggen tot geld verdienen
Lees ook: Zwangerschap / mama baby blog; geschikte onderwerpen
Lees ook: Overzicht van de leukste Nederlandse papa blogs; instagrammers en youtubers door vaders.

1. Marlieke van Lovethat

Marlieke woont samen met haar twee dochters en man in Zwitserland midden in de bergen. Je zou er bijna jaloers op worden. Op haar blog deelt ze haar ervaringen en avonturen zoals de verschillen met Nederland, maar ook hoe dingen in Zwitserland zijn geregeld. Zo schrok ik er nogal van dat ze maar liefst 700 euro per maand betalen aan zorgverzekeringen. Naast blogger is ze ook nog eens een voortreffelijk fotograve en designer.

2. Pauline van Voormijnkleintje

Pauline is ontzettend scherp met haar pen en weet de leukste treffende stukjes te schrijven die zo ongelofelijk herkenbaar is. Daarnaast deelt ze interessante informatie en tips rondom kinderkleding.

3. Melissa van Allinmam

Als je op zoek bent naar mooie foto’s om bij te watertanden moet je bij Melissa van Allinmam.com zijn. Zij maakt echt geweldige foto’s. Daarnaast schrijft ze ook nog eens op een prettige manier en heeft ze een gastblogger die erg origineel uit de hoek kan komen. Een echte aanrader om te volgen.

4. Merel van LotusWritings

Nog niet heel lang bezig, maar Merel’s blog is er zeker eentje die je moet gaan volgen. Zij heeft drie dochters in verschillende leeftijden en weet precies hoe of wat. Haar weekoverzichten zijn grappig om te lezen, maar ze kan juist ook heel serieus en informatief zijn. Iedere keer weet ze me weer te verbazen.

5. Joyce van Mamsatwork

Als werkende moeder begon Joyce deze blog, ondertussen werkt ze nog steeds maar nu als zelfstandige. De blog is met haar meegegroeid. Naast dat ze nog steeds relevante informatie deelt voor werkende vrouwen en zzp-ers weet ze ook heel goed actuele situaties aan te snijden of herkenbare verhalen te delen.

6. Bregje van Bregblogt

Een mama uit Limburg met een eerlijke humor en scherpe pen. De roodharige hunk komt ook zo af en toe voorbij net zoals de verhalen over haar zoontje. Een absolute aanrader.

7. Cynthia & Annemieke van Lady Lemonade

Op Mamaliefde wordt deze blog van Cynthia en Annemieke vaker genoemd. Want het zijn niet alleen twee hele lieve en sprankelende mama’s, ze hebben ook echt een geweldige inspirerende blog. Met name als je op zoek bent naar hippe producten, de origineelste diy’s die er altijd prachtig uit zien en de mooiste kinderkamers moet je bij hun zijn. Ze hebben echt een eigen stijl. En ook al ziet alles er goed uit, het is niet zo dat je je stoort aan een hoog picture perfect karakter. Je wordt juist enthousiast om het zelf ook te proberen.

8. Miriam van Meervanmir

In dit rijtje zal je niet veel hele jonge moeders tegenkomen, vaak vind ik deze toch minder interessant om te lezen. Miriam is ook een moeder die al wat ouder is en daardoor beter kan relativeren. Zij combineert haar blog met het leven als juriste en moeder van twee dochters. Ze hoopt heel erg op een derde kind maar dat is niet zo vanzelfsprekend, heel mooi aan haar vind ik de openheid waarin ze alles deelt.

9. Elisabeth van Alweereennieuwemoederblog

De naam zegt het al; alweer een nieuwe moeder blog van Elisabeth. Deels met humor maar ook veel serieuze onderwerpen maakt ze bespreekbaar. Ze is voedingsdeskundige en daardoor is er een schat aan informatie op haar blog te vinden.

10. Maris van Creachick

Voorheen had ze een blog McDid, sinds kort is ze overgestapt naar Creachick. En creatief is ze, de meest originele en perfecte kunstwerkjes verschijnen er uit haar handen. Een aanrader om te volgen als je op zoek bent naar originele diy inspiratie en graag haakt.

Welke mamablogs volgen jullie graag?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.