Mijn favoriete mama vloggers - Mamaliefde.nl

De leukste Nederlandse mama vloggers

Zo af en toe als ik tussendoor even rust houd en even iets anders wil doen vind ik het wel fijn om toch even iets van tv te kijken. Echter op tv is er vaak niet veel overdag. Het nadeel van Netflix is dan dat dit al snel een serie is, en je vaak dan ook de volgende wilt zien. Of dat je meteen een film kijkt van anderhalf uur. Even tien minuten een mamavlog kijken is dan ideaal. De meeste vlogs duren tussen de 10 en 20 minuten. Al vind ik dat soms stiekem ook te lang en hop dan in een half uur langs meerdere vlogs. Toch blijft het zo af en toe leuk om eens te zien wat andere moeders doen. Even een heerlijk momentje ontspannen voor jezelf.

Mijn favoriete mama vloggers - Mamaliefde.nl

Wat is het verschil tussen bloggers en vloggers?

De laatste tijd krijg ik steeds maar vragen of ik als blogger ook video’s maak of alleen schrijf. Voor veel is het verschil tussen bloggers en vloggers niet duidelijk. Voor een deel van de social influencers (om even de overkoepelende term te gebruiken, die ook geldt voor social media). Nu snap ik dat volledig hoor; want veel vloggers hebben ook een blog en een deel van de bloggers hebben ook een vlog. Wat dan het verschil is; dat zit hem in de eerste letter. De b is nog afkomstig van het woordje weblog; oftewel een log (dagboek) op het web (internet). De v van vlog staat echter voor video; oftewel zij maken een visuele log en delen dit bijvoorbeeld via Youtube. Zelf houd ik het puur op het bloggen en zo af en toe een aanvullend (compilatie)filmpje in het verlengde van de blog.

Mamavloggers die ik volg

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet echt iemand ben die structureel mamavloggers volgt. Ook geen niet-mamavloggers hoor. De nieuwste trend onder de mamavloggers lijkt wel die van de weekvlog te zijn. Nadat je een dagje mee werd genomen in het doen en laten van de vlogger, krijg je nu de wekelijkse vlogs waarin je ziet wat de hoogtepunten waren uit die week. Dat zijn echt de dagboekvlogs. Daarnaast worden er met enige regelmaat andere filmpjes geüpload zoals Q&A oftewel Question & Answer waarbij je in de comments een vraag kan achterlaten en dan in een filmpje beantwoord worden. Of inhoudelijke filmpjes zoals een diy, een recept en dergelijke.

De mamavloggers (of beter gezegd mama-Youtubekanalen) die ik volg (abonnement op heb) en dus misschien één keer per week / twee weken langsloop, zijn over het algemeen niet de grootste en meest bekende. Ik krijg vaak het gevoel dat zij een erg jong publiek hebben en daar toch op inspelen. Maar juist ook wat misschien onbekendere social media influencers die ik wat vaker spreek. (Om door te gaan naar het Youtubekanaal kan je klikken op de header.

Pink it

Mama vlog Pinkit - Mamaliefde.nl

Bianca spreek ik regelmatig en vind ik echt een heel leuke mama, haar dochter is al wat ouder en gaat al even naar school. Zij schrijft voornamelijk over de combinatie mama & beauty en dat komt ook terug op haar Youtubekanaal. Zij deelt vooral veel shoplogs en dagjes uit. Altijd leuk om te zien wat iemand anders heeft gedaan en waar, zeker als je er zelf binnenkort ook heen gaat. En tja ik weet niet wat het is van Actionshoplogs; maar het is altijd leuk om te zien wat iemand gekocht heeft en vaak zie je dan zelf ook weer dingen waardoor je denkt dat je naar de winkel moet.

Good Girls Company

Mama vlog Good Girls Company - Mamaliefde.nl

Josan is echt een schat van een meid, maar is ook heel eerlijk. Dat is in het begin wel even wennen. Zij maakt echt mooie filmpjes met mooi beeldmateriaal en weet dat goed te monteren. Haar filmpjes zijn dan ook altijd erg leuk om te zien. Zij deelt voornamelijk vlogs van dagjes uit en vakantie. Ook weer ontzettend leuk om te zien, ook als je er zelf bent geweest, omdat iemand anders toch weer een heel ander beeld had. Josan heeft drie beauty’s van een dochters. Het lijkt wel alsof alles wat zij aanraakt in goud verandert; niet alleen de vlogs zien er verzorgd uit. Ook haar blog is geweldig, mooi beeldmateriaal, informatief en ook nog eens met humor en vlotte pen geschreven.

Laura Collin

Mama vlog Laura Collin - Mamaliefde.nl

Laura volg ik vooral omdat ik haar zo’n supermama vind; zij heeft een oudere zoon en dochter en is nu zwanger van nummer drie. Zij woont in Limburg en deelt zo af en toe een weekvlog of vlog van een dagje uit. Daarnaast heeft zij heel leuke diy’s. Laura heeft geen heel gelikte filmpjes die strak gemonteerd en opgemaakt zijn, maar gewoon ‘puur natuur’. Zoals het er echt uitziet en weinig commercieel. Daardoor is het ook zo herkenbaar, ook al zijn haar kinderen ouder.

Kelly Caresse

Mama vlog Kelly Caresse - Mamaliefde.nl

Kelly is volgens mij één van de eerste mama’s die vlogt. Of althans, ze had al een vlog toen ze mama werd, en heeft ook de zwangerschapsupdates etc. hier in meegenomen. Ondertussen heeft ze ook al een tweede dochter; een echte meisjesmama dus. Zij woont in Brabant. Ze deelt naast de weekvlogs ook twee keer per week een ander filmpje. Wat ik zo knap vind aan haar is hoe ze omgaat met de privacy van haar dochters, ondanks dat veel van haar eigen leven online staat. Ook zij is fulltime social media influencer wat het toch net wat leuker maakt.

MAMA to the Max

Mama vlog Mama to the Max - Mamaliefde.nl

Een Limburgse mama van een superschattig dochtertje en zwanger van haar tweede. Ze is onlangs verhuisd en heeft een heerlijke tuin. Wat mij altijd opvalt is toch wel een beetje haar romantische stijl; van hemelbed voor haar peuter die vrijwel altijd in roze / pastelkleurige jurkjes loopt en zo verder. Ondanks dat zij ook voltijd werkt als blogger / vlogger en het dus leuk is om te zien met welke projecten zij bezig is, zijn er ook heel veel verschillen wat het juist zo interessant maakt. Sinds kort deelt ze ook een weekvlog. Ik heb haar echter nog nooit in het echt ontmoet.

Na het maken van dit overzicht valt wel op dat het heel veel meisjesmama’s zijn; dat is toch echt onbewust zo gegroeid 😉

Volg jij een mamavlog op Youtube? Zoja, welke?

Volgende
Vorige

Comments ( 15 )

 • Wat een leuk lijstje zo… kende ze nog niet allemaal! Ik kijk zelf niet heel veel als ik eerlijk ben. Als ik op YouTube iets op zoek is het meestal een tutorial van iets photoshop gerelateerd of iets met vlechten. Zal niet zo snel een mamavlog aanzetten. Ik lees het liever denk ik. Filmpjes maken en editen vind ik wel heel leuk, maar zelf in beeld; liever niet. Lastig dus.
  Jeske onlangs geplaatst…Herfst Wannahaves (voor mama)My Profile

 • Nee, ik kijk eigenlijk geen vlogs. Behalve MeisjeDjamila omdat mijn dochters die graag willen zien en dat mag alleen als wij met een schuin ook meekijken. Ik vind het ook altijd een domper als ik doorklik naar een blog om een verhaal te lezen en het blijkt alleen een vlog te zijn. Dan klik ik direct weer weg.
  Marguerita onlangs geplaatst…OOTD: Little Label herfst/winter 2016My Profile

 • Ik volg kellycaresse ook maar volgens ook de dagelijkse vlogs van de Bellinga’s. Iedere ochtend start mijn dag met een kop koffie en een vlog van de Bellinga’s

 • Leuke tips! Zo leer je nog eens nieuwe mensen kennen haha <3

 • Ik ben totaal niet van het vloggen en ik kijk eigenlijk ook nooit vlogs. Gewoon niet zo mijn ding. Doe mij maar lekker de geschreven teksten :p
  Birgit onlangs geplaatst…Makkelijk het huishouden bijhoudenMy Profile

 • Ik ben persoonlijk niet zo van het vloggen. Zo zie je ook steeds meer bloggers die gaan vloggen. Meestal sla ik deze blogs over. (al deelt niet iedereen zijn vlogs via zijn blog, sommige alleen via youtube).
  Stel dat ik eens kijk hop ik idd binnen een half uur meerdere vlogs voorbij. Mij trekt het persoonlijk niet zo aan.
  marjon onlangs geplaatst…Onze slaper van 2,5 jaar….My Profile

 • Wat ontzettend leuk dat ik in je rijtje sta. Geen heel gelikte video’s inderdaad, daar ben ik niet zo goed in. 😉 Maar ik heb er wel plezier in om te vloggen. En dat is waar het om draait denk ik dan maar.

 • Eigenlijk volg ik alleen IJlien! Verder kijk ik vrijwel nooit filmpjes.. Niet omdat ze niet leuk zijn maar heb er gewoon geen tijd voor haha!

 • Ik vind het ook leuk om naar die filmpjes te kijken. Een aantal dames uit jouw lijst volg ik momenteel enkel nog via hun blog, maar daar komt door jouw artikel verandering in 🙂 De Huismuts & Elise Joanne volg ik ook graag.. Zelf probeer ik nu elk weekend een video online te plaatsen 🙂
  Kirsten onlangs geplaatst…Eetdagboek #2My Profile

 • Dag dames,

  wij zijn een nieuwe Facebook groep genaamd: leuke mama’s uit zuid-holland
  zoek je gezellige mama’s om uitjes mee te maken of wil je de leukste activiteiten met en zonder kinderen niet missen sluit je nu bij ons aan

  gr wendy van strofellen

  p.s jullie vlogs zijn superrrrrr

 • Er zullen vast hele leuke bij zitten, maar ik neem er de tijd niet voor. Ik vind filmpjes vaak te lang duren, daar word ik een beetje onrustig van. Voor de vrouwensite waar ik voor schrijf ben ik ook gevraagd te gaan vloggen (naast het bloggen), maar ik zie het nog niet zo zitten. Ik hoef zelf niet zo nodig in beeld, wil mijn kinderen niet heel veel in beeld, en mijn rommelige huis al helemaal niet, ha ha. Wel film ik zelf op reis, maar altijd ultrakort.
  Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Reisblog Chalkidiki: waarom je naar Sithonia moetMy Profile

  • Daarom ‘zap’ ik vaak ook in die pauzetijd langs wat filmpjes. Alleen als het echt interessant is blijf ik hangen.

   Ja, dat is voor mij ook een groot verschil. Moet er niet aan denken om alles maar te laten zien. Al gebeurt dat toch al wel met instagram etc. Maar echt vloggen; ik hoef mezelf niet terug te zien en vooral horen. Ik hou het gewoon op korte filmpjes met een sfeerbeeld!

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.