De feestdagen zijn voorbij, helaas is het echte wintergevoel ver weg te zoeken. Geen sneeuw of echte kou. Temperaturen rond de 10 graden vind ik niet echt winters aandoen. Sterker nog; de eerste bloembollen in de voortuin beginnen al uit te komen. Daarom is het een extra grote uitdaging om mee te doen aan de winterse editie van Mama Kijkt Anders, opgezet door Nicole. Tien dagen lang maak ik een foto en deel deze op instagram en twitter. Vandaag deel ik de eerste vijf foto’s hier op mijn blog. Door de ziekte van onze dochter heb ik met enige vertraging meegedaan. Toch laat ik jullie vandaag met de eerste foto’s zien hoe ik de winter ’15 beleef.

Wintergevoel

Mamakijktanderswinter; Dag 1 wintergevoel - Mamaliefde

Bij de winter hoort natuurlijk een kop warme chocolademelk, compleet met slagroom en mini marsmallow topping!

Sneeuw / wit

Mamakijktanderswinter; Dag 1 wit / sneeuw- Mamaliefde

Bij gebrek aan witte sneeuw buiten wordt mama aan het werk gezet om ballen te draaien van play sand. Die peuter vervolgens tot slangetjes kan rollen… Wie houdt wie bezig…

Warmte

Mamakijktanderswinter; Dag 3; warmte - Mamaliefde

Lekker uitzieken onder een warm en zacht kleedje op de bank. En dan natuurlijk samen heel veel selfies maken!

Geluk

Mamakijktanderswinter; Dag 3; warmte - Mamaliefde

Eentje van vorige week, gedeeld zonder hashtag. Dit is echter voor mij intens geluk; zien hoe grote zus en kleine broer heerlijk samen spelen. En dat met zoiets eenvoudigs als een bellenblaas. Vraag me dan altijd af wie er het meeste van geniet.

Geur

Mamakijktanderswinter; Dag 3; geur - Mamaliefde

Als je het hebt over geur in de winter denk ik als eerste toch aan de dennen / eucalyptus geur. Aangezien de kerstboom de deur al uit is deze heerlijk ruikende geurkaars (ook als hij niet aan is) en een brandertje met appelwaxmelt.

Wat vinden jullie echt bij de winter horen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'