Het zal je maar verteld worden. En niet een keer, nee de hele dag door. Door je eigen kind, je dochter waar je al bijna drie jaar dag in dag uit voor zorgt die je meldt dat je stom bent. Veelal omdat ze haar zin niet krijgt. Of iets anders wil dan jij voor ogen hebt. Dus ben je stom. En daar moet je het maar mee doen. 10 Redenen volgens mijn dochter waarom ik stom ben:

Lees ook: De “waarom?”-fase

1. Omdat ze een andere jurk aan wil

Het is een frisse dag, prima als ze een jurk aan trekt. Maar die dag nu even niet de meest zomerse versie. Dus ben je stom!

2. Omdat het bedtijd is

Half slapend ligt ze op de bank, maar moe is ze niet hoor. Nee, ze wil gewoon spelen en beneden blijven. Als je haar dan toch op de een of andere manier naar boven weet te tillen ben je stom en krijg je dat nog vijf minuten te horen totdat ze in een diepe slaap belandt.

3. Omdat ze wil helpen

Met koken om precies te zijn. Zodra ik ook maar richting de keuken loop komt ze al achter me aan met de mededeling koken. Uit haar speelgoedkeukentje neemt ze een keukenschort mee en uit de hoek wordt een krukje tevoorschijn getoverd zodat ze overal goed bij kan. En ohwee, als ze dan een keertje niet mag helpen in verband met de hete oven of spetterende olie…

4. Omdat ze graag buiten wil spelen

Soms komt het gewoon even niet uit, of is het weer er gewoon niet naar. Sinds kort durf ik haar alleen in de tuin te laten spelen. De fase van het aarde eten etc. is ze gelukkig voorbij. Maar als ik op boven echt even de was moet vouwen, of alles kletsnat is liever niet.

5. Omdat we in bad gaan, ze haren moet wassen of weer uit bad moet

Soms krijg je het gevoel dat ze gewoon niet weet wat ze wil. Dan ben je stom omdat ze niet in bad wil. Als ze in bad zit wil ze alleen maar spelen en geen haren wassen. En als je vervolgens klaar staat voor de handdoek ben je ook stom. Vast omdat ze weet dat ze daarna naar bed toe moet…

6. Omdat ze graag een snoepje wil

En ze dat van mij niet op ieder willekeurig moment van de dag mag. In principe probeer ik haar dan te verleiden met een stukje fruit, of hooguit een soepstengel of iets dergelijks. Zeker vlak voor het eten krijgt ze geen snoep van mij. Misschien tijd om de snoepjes hoger op te bergen. We kopen zelf eigenlijk nooit snoep, maar hebben toch ondertussen wel een verzameling aangelegd van lollies die ze overal meekrijgt en snoepjes uit traktaties van de peuterspeelzaal.

7. Omdat ze geen Frozen wil kijken maar zeemeerminnen, of andersom

Denk ik te weten wat ze graag wilt zien op de tv, is het altijd de verkeerde keuze. Als de tv aan mag laat ik haar tegenwoordig maar eerst kiezen. Niet dat dat garanties biedt, want na vijf seconden wil ze toch iets anders zien…

8. Omdat mama een puzzel pakt van de stapel die stom is

De puzzels liggen hier wat hoger zodat kleine broertjes ze niet zomaar omver trekken en mama alles kan gaan puzzelen. Grote zus kan daar ook nog net niet bij, dus moet ik een puzzel pakken. Natuurlijk wenst mevrouw altijd de puzzel die onderop de stapel ligt. En als ik een andere geef is dat stom.

9. Omdat mama melk inschenkt maar ze water wil, of appelsap

Kortom, het maakt niet uit wat je doet. Het is toch nooit goed…

Tja, het is toch wat om van het begin van de dag tot het einde stom gevonden te worden. Gelukkig zitten er ook wel momentjes tussen dat ik lief ben en ze met twee armpjes om mijn nek heen bungelt.

10. Omdat je haar niet in het midden van het winkelcentrum wilt tillen.

En als je nee zegt, doorloopt ben je stom en gaat ze languit op de grond liggen. Tot ze door heeft dat je je daar niets van aantrekt. Dan is het snel ‘mama, wacht op mij’!

Vinden jouw kinderen je ook al stom?

Latest posts by Linda (see all)