Zo af en toe als ik tussendoor even rust houd en even iets anders wil doen vind ik het wel fijn om toch even iets van tv te kijken. Echter op tv is er vaak niet veel overdag. Het nadeel van Netflix is dan dat dit al snel een serie is, en je vaak dan ook de volgende wilt zien. Of dat je meteen een film kijkt van anderhalf uur. Even tien minuten een mamavlog kijken is dan ideaal. De meeste vlogs duren tussen de 10 en 20 minuten. Al vind ik dat soms stiekem ook te lang en hop dan in een half uur langs meerdere vlogs. Toch blijft het zo af en toe leuk om eens te zien wat andere moeders doen. Je hebt trouwens ook nog een verschil tussen mamavloggers en familievloggers; bij familievloggers leveren alle gezinsleden een bijdrage en bij mamavloggers draait het toch vooral om de mama. Even een heerlijk momentje ontspannen voor jezelf.

Lees ook: Overzicht van de leukste Nederlandse papa blogs; instagrammers en youtubers door vaders.
Lees ook: Kinderen en youtube; kind vloggers en youtubers
Lees ook: Juf Roos; de leukste kindermuziek en liedjes bekend van youtube, tv en theater. 

Wat is het verschil tussen bloggers en vloggers?

Voordat ik een begin maak met het overzicht van Nederlandse mamavloggers is het goed om even stil te staan bij het verschil tussen bloggers en vloggers. De laatste tijd krijg ik steeds maar vragen of ik als blogger ook video’s maak of alleen schrijf. Voor veel is het verschil tussen bloggers en vloggers niet duidelijk. Voor een deel van de social influencers (om even de overkoepelende term te gebruiken, die ook geldt voor social media). Nu snap ik dat volledig hoor; want veel vloggers hebben ook een blog en een deel van de bloggers hebben ook een vlog.

Wat dan het verschil is; dat zit hem in de eerste letter. De b is nog afkomstig van het woordje weblog; oftewel een log (dagboek) op het web (internet). De v van vlog staat echter voor video; oftewel zij maken een visuele log en delen dit bijvoorbeeld via YouTube. Het ‘echte’ vloggen wil zeggen dat je een dag- of weekoverzicht filmt en deelt, maak je YouTubefilmpjes dan maak je eerder filmpjes specifiek over een thema. Zelf houd ik het puur op het bloggen en zo af en toe een aanvullend (compilatie)filmpje in het verlengde van de blog. Wel werk ik samen met Doortje om hier wat meer aandacht aan te besteden.

Lees ook: Bloggers, vloggers, youtubers of social influencers? Dat is toch allemaal hetzelfde?

2WMN

Willemijn en Martine begonnen met de blog LiveLifeGorgeous wat een beauty / lifestyleblog was en zijn verder gegaan als 2wmn waarin ze meer over hun dagelijks leven schrijven en vloggen. Eén keer per week delen ze een weekvlog, en een andere video over fashion, beauty, lifestyle en meer. Willemijn is getrouwd, moeder van Jelle en Gijs en Martine is getrouwd en zwanger van haar eerste.

Alboe.nl

Dit is het kanaal van twee dames die al 20 jaar vriendinnen zijn; Kim en Ilonka die ook beide moeder zijn. Ze bloggen en vloggen sinds 2015 en hebben beiden hun eigen thema’s. Zo deelt Kim twee keer per week een vlog van haar leven als bloggende mama (zij is ook de oprichtster van Alboe) en komt er elke zondag een bonusvideo online rondom lifestyle, koken, interieur, fashion etc.

Daanliesenkids