Uitstapje: mama cafe - Mamaliefde

Uitstapje: Mama Cafe

Sinds twee jaar bestaat er een mama cafe hier in de stad. Het is opgericht met als doel dat (expat) moeders elkaar kunnen ontmoeten en kinderen samen kunnen spelen. Al vrij snel hoorde ik er van, maar zag het nog niet zitten om daar heen te gaan. Dreumes was in mijn ogen nog teveel baby om lekker te kunnen spelen. De speelgroep wordt georganiseerd van tien tot twaalf, en als ik dan een keertje zo ver was dat ik de puf had om er heen te gaan en geen andere afspraken had staan, was het elf uur voordat we eindelijk konden vertrekken. Het wordt georganiseerd in een zaaltje boven een café, waar een afgesloten kast staat met allerlei spelmateriaal.

Lees ook: Grappige en praktische gespreksonderwerpen en gespreksstarters voor diverse onderwerpen 

It’s Carnaval baby

In december had ik echter geen excuus meer, het zou goed zijn voor dreumes om andere kinderen te ontmoeten.  Kan ze alvast wennen voordat ze naar de peuterspeelzaal gaat. En dat is maar goed ook. De afgelopen paar keer heeft ze lekker kunnen spelen. Vanochtend waren er echter ook wat kleinere kinderen die gezellig met zijn allen op een matje op de grond lagen. Dus moest ze van mij opletten waar ze liep. Baby boy vond het geweldig met de andere baby’s, dus eiste ze mijn aandacht op. Ze had een paar boekjes te pakken die voorgelezen moesten worden. De andere kindjes vond ze maar een beetje eng, totdat ze door had dat een jongen van zijn moeder een bakje rozijnen kreeg. Die lust zij ook wel! En aangezien het komend weekend carnaval was, mochten de kinderen verkleed komen. Dreumes had haar Dora jurkje aan, met vleugeltjes, zonder kwam ik gewoon niet weg. En baby boy had ik zijn panter onesie aangetrokken. Verder was er nog een meisje verkleed als prinses, en een jongen wou ook prinses zijn en had een mooie cape om.

Ook leuk voor ouders

Het mooie aan het mama café is niet alleen dat kinderen gezellig kunnen spelen, maar ook ouders ervaringen kunnen uitwisselen. Zo was ik in gesprek met een moeder die een dochter had die net een weekje ouder is dan baby boy over de bibliotheek. Zij komt zelf uit Duitsland en was dus niet bekend met het feit dat je hier van de gemeente een jaarabonnement krijgt als je baby tussen de drie en vier maanden oud is. Scheelt haar weer geld! Een andere moeder is in verwachting van haar tweede kindje en ziet er een beetje tegenop om twee jonge kinderen te hebben. Geen probleem, moeder drie, ook met twee kinderen, had een ringsling bij zich om te demonstreren hoe dat werkt. Laatst hebben we er ook een gesprek gehad over peuterspeelzalen en wanneer en hoe je een basisschool kiest. Erg nuttig dus allemaal. En dat onder het genot van een hapje en drankje dat het personeel van het café komt brengen.

Afgelopen weekend bestond het mama cafe twee jaar, en wat is dan geen mooier cadeau om in samenwerking met mama cafés in andere gemeenten een netwerk op te richten. En dat op de negenmaandenbeurs groot presenteren! Hopelijk kunnen er veel andere kinderen en moeders er op deze manier ook plezier aan beleven.

Zijn jullie wel eens naar een ochtend (of middag) geweest met andere moeders? Door wie was dat georganiseerd?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 6 )

  • Bij ons is er ook 1, nog niet toen ik kids had… Had me wel wat geleken, even niet alleen mama zijn maar met meerdere, lekker kletsen over beeb en van alles en nog wat…
    Geniet er lekker van…

  • Geen idee of ze dat hier in het dorp ook hebben, heb er nog niet over gehoord in ieder geval!

  • Ik heb het weleens in de krant zien staan maar ben er nog niet geweest.

    • Ik vind het erg gezellig, er worden ook regelmatig themaochtenden georganiseerd waarbij je onder andere lokale bedrijfjes kan ontmoeten, zoals een lactatiekundige, draagdoekspecialist, kinderwebwinkel, etc.

      • Dat is wel handig! Ik ga het eens opzoeken bij mij in de buurt.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top