Deze tag kwam ik een tijdje geleden tegen bij ZoSammie en is van DoorMariska. Met dit warme weer heb ik ook wel even de behoefte om eens lekker te klagen en zeuren. Daarom vandaag de Mag ik ff zeiken tag.

1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?

Momenteel aan het weer, ik ben een echte Nederlander. In de winter is het te koud en in de zomer is het te warm. Helemaal met deze temperaturen. Gelukkig is het in huis nog uit te houden. Verder kan ik me het hele jaar door enorm ergeren aan mensen die zich beter voelen dan anderen. Of zo onbewust overkomen. We zijn allemaal mensen en ik hou er niet van als er uit de hoogte gedaan wordt. Er is al heel lang geen klassestelsel meer in Nederland.

2. Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?

Als je op de snelweg rijdt en mensen vanaf de linker zijbaan vlak voor je neus nog snel even de afrit opschieten. Of op het laatste moment op de rem gaan staan.

3. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?

Vis, het maakt niet uit welke vissoort. Alleen al het idee al, zeker met haringen ofzo. Bah. Het enige vis dat een beetje gaat zit netjes verstopt in vissticks.

4. Waar wil je op dit moment over zeuren?

Dat ik baal dat ik door het warme weer niet toekom aan de dingen die ik wil doen. En toch ook wel een beetje aan het feit dat het nieuwe gezin met meerdere kinderen voor meerdere dagen waardoor ik andere ouders heb moeten teleurstellen per direct hebben opgezegd omdat ze vanwege de zwangerschap haar kinderen niet kan brengen.

5. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?

Een keertje nederlandse muziek luisteren gaat nog wel, maar een paar uur achter elkaar nederlandstalig wordt mij teveel. Het gaat dus niet om specifieke personen, maar het totaalplaatje. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, van Marco kan ik geen genoeg krijgen.

6. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?

Vuilnis weggooien in de keuken, de luieremmer legen en de kattenbak verschonen. Alledrie klusjes die ik met alle liefde overlaat aan manlief.

7. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?

Bloggers die graag ‘perfect’ willen overkomen. Waarbij alles tot en met in de puntjes af is. Echte online dagboekjes met dit deden we vandaag en toen en dan klik ik ook gelijk weg. Ik lees graag inspirerende artikelen die me op ideeën brengen, maar wel realistisch zijn en niet pinterest perfect.

8. Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?

Momenteel kijk ik niet echt veel tv, waarom zou je met netflix in huis. Een tv-programma wat ik echt verschrikkelijk vind is Tell sell, of ‘s-avonds die horoscoop / waarzeggerij programma’s. Veel tafelprogramma’s aan het einde van de middag kunnen mij ook niet bekoren.

9. Aan welk make-up product heb je een hekel?

Oogpotlood, dat zal je mij nooit zien gebruiken.

10. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?

Dat dochterlief wakker is en om papa roept, maar het te warm is om helemaal die trap op te lopen en haar weer in bed te stoppen. Vanmiddag heeft ze een flink aantal uurtjes geslapen, dus ze mocht vanavond ook een uur later naar bed en ik vind het niet erg als ze nog even speelt. Maar dan zonder te roepen. Oh, en over zoonlief die begint te gillen als hij zijn zin niet krijgt. Met als gevolg dat dochter dat probeert te overstemmen. Heb al van alles geprobeerd, maar geen idee meer wat ik daar aan kan doen. Hopelijk een fase die snel voorbij gaat. Daarom lees ik nu maar extra veel voor zodat zijn woordenschat snel uitbreidt en hij zich op een andere manier kan uiten.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)