Laatst heb ik voor iemand die zwanger is van een jongen een luiertaart gemaakt. De meest bekende vorm is die in de traditionele taartvorm met twee of meerdere lagen. Versierd met allerlei kleinere cadeautjes. Er zijn nog echter veel meer varianten mogelijk; denk aan een motor, kasteel, bos bloemen, gitaar en nog veel meer. De luiertaart in de vorm van een uil vind ik echt zo schattig. Daarom dat ik hiermee aan de slag ging. Gelukkig vond ik op youtube een instructie in Aziatisch engels waarin vooral heel duidelijk de stappen voorgedaan werden. Een luiertaart die er niet alleen leuk uitziet, maar ook met producten die je zeker weten als nieuwe mama gaat gebruiken.


Benodigdheden

Voor deze gave luiertaart heb je de volgende onderdelen nodig;

  • Luiers; ik heb er 26 gebruikt van bamboe. Deze zijn steviger dan normale luiers, dus dan kan je er meer nodig hebben.
  • Een taartvorm / hapjespan
  • Een laken
  • Een slabbetje / hydrofiele doek
  • Twee sokjes
  • Hydrofiele washand
  • Twee reisverpakkingen
  • Lintjes in diverse vormen, kleuren, breedte

Werkwijze

De eerste stap is het maken van een lijfje. Hiervoor heb ik een hapjespan gebruikt. Je begint aan de buitenrand en voegt er steeds een extra luier aan toe totdat je rond bent, Dan ga je aan de binnenkant verder tot er echt niets meer bij kan. Ik heb hier achttien luiers voor gebruikt. Dit werkt prettiger dan alle luiers los op te rollen. Scheelt de ontvanger ook heel veel elastiekjes. Aan de buitenkant bind je dit goed samen met een lint. Als je dit goed doet blijft het goed rechtop staan. Vervolgens maak je twee kleinere cirkels van 6 luiers uit de hand. Je begint met een klein rolletje en wikkelt de volgende eromheen. Dit bind je ook vast met twee lintjes. Als je drie rolletjes hebt; twee voor de ogen en een voor het lijfje bind je dit samen. Hiervoor heb ik een strook tule gebruikt.

De volgende stap is de transformatie naar een uil. Je begint met de vleugeltjes. Hiervoor vouw je het lakentje op tot een smalle strook met de breedte van de luiers. Deze leg je over de ogen neer en laat hem aan de zijkant los hangen. Met een lint bint je hem tussen de ogen en het lijfjes vast. Gelijk even het lakentje goed uitspreiden zodat hij helemaal breed zit en niet samengetrokken. Aan de voorkant doe je hem een slabbetje om. Eventueel kan je de bandjes tussen het lijfje en oogjes wegfrommelen. Ik heb er echter een knuffel voor gebruikt en die met het hoofdje tussen het lintje van de vleugels gestoken.

Een hydrofiele washand vouw je op tot een snavel die je tussen de ogen steekt. En de sokjes kan je met een ijzerdraadje vastzetten bovenaan de ogen. Het kan zijn dat de oogjes een beetje open beginnen te staan. Met een platte bloem kan je dit verhullen. Of door er reisverpakkingen in te steken.

Tot slot nog verpakken in een leuk folietje, een persoonlijk kaartje erbij en je bent klaar.

Vlinder luiertaart

Teddybear luiertaart

Luiertaart baby

Luiertaart motor

Hebben jullie wel eens een luiertaart gemaakt?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.