Ben je fan van auto’s? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Louwman museum in Den Haag. Wat ooit begonnen is als een privécollectie is uitgegroeid tot een enorme verzameling van verschillende bolides en andere voertuigen. Je maakt een reis door de tijd en ziet heel wat verschillende bekende en minder bekende modellen voorbij zien komen. Auto’s die het nieuws hebben gehaald of interessante modellen. Voor kinderen is er een speurtocht die ze kunnen doen. Je eindigt in het restaurant waar je terecht kan voor een hapje en drankje. Wij waren hier vanwege de première van de nieuwe Cars 3 film, en gingen op zoek naar de karakters uit de film!

Lees ook: Museum kinderen; overzicht van de leukste kindermuseums ook met peuters en kleuters
Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Den Haag met kinderen; Wat te doen? Leukste gezinsuitjes, goedkoop dagje uit en activiteiten of museum 

Het Louwman Museum is een museum waar je een enorme collectie aan auto’s vindt, van één van de eerste auto’s ter wereld, tot en met auto’s die zijn gebruikt in films of door bekende personen, bijzondere modellen of uitvoeringen, zoals éénpersoonsauto’s, prijswinnende race-auto’s en brandweerwagens. Maar ook motorfietsen, velocipedes en oude vliegtuigen. Een uitgebreide collectie dus. Bij de kassa kregen de kinderen een soort speurtocht met de afbeeldingen van een aantal auto’s uit Cars en de opdracht die te gaan zoeken in het museum en daar een foto van te maken. Een aantal waren heel makkelijk te herkennen en hadden zelfs de oogjes. Andere moest je wat beter voor kijken. De kinderen kwamen hierdoor al goed in de stemming en vonden het geweldig om langs de collectie te lopen. Ook de miniautootjes en de speelauto’s werden vol interesse bekeken. We eindigden in een soort kleine stad met gevels en een dorpsplein met ruim terras. Daar stond een buffettafel vol lekkere hapjes voor de lunch.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.