Kinderen willen graag hun idolen imiteren. Waren het vroeger nog actrices en zangers van tv en wilden we allemaal een microfoon hebben om ze te kunnen imiteren, draait het vandaag de dag om vloggers met tienduizenden volgers. Logisch, want de sterren van tv waren vaak ver weg. Iedereen kan echter een YouTubekanaal beginnen en de kinderen kijken hier graag naar. Of het nu handen zijn die een bal uitpakken of hun favoriete YouTuber zoals Onnedi.

Lees ook: Populairste speelgoedtrends, hypes en rages 2018
Lees ook: Overzicht unboxing & verzamelspeelgoed; de rage van 2018
Lees ook: Unboxing & slijm voor jongens; Crate Creatures & Ready2Robot
Lees ook: Review; LOL Surprise sterren

Unboxing L.O.L. Surprise

Ongeacht of het alleen vrienden en familie zijn die kijken of dat er zelfs mensen van de andere kant van de oceaan kijken. Populaire filmpjes zijn vlogs die laten zien wat je doet, coverliedjes, challenges maar ook unboxingfilmpjes. Dat begint al bij peuters die graag kijken naar filmpjes waarin surprise-eieren worden uitgepakt. Voor hen is dat namelijk gelijk aan dat ze het zelf uitpakken. Tot en met hele verrassingspakketten. En daar speelt MGA, een speelgoedfabrikant, handig op in met de L.O.L. surprisebollen. Die niet voor niets surprise heten ;-) In de bal zit namelijk een klein poppetje met een accessoire. In iedere bal zit er een ander poppetje zodat het altijd een verrassing is wat er in jouw bol zit, want natuurlijk wil je de collectie compleet hebben!

Voordat je met dit speelgoed begint zet je eerst de opstelling klaar met driepoot en telefoon met camera-app. Even op de goede hoogte en recht neerzetten en je kan gaan filmen. Bij voorkeur voor een rustige achtergrond zodat alle aandacht naar het onderwerp op de film gaat. Als je klaar bent met uitpakken kan je het filmpje natuurlijk delen op YouTube of social media. Als je zoekt op de hashtag kan je de filmpjes van anderen zien.

LOL surprise ballen poppetjes serie 1.0

De LOL surprisebollen zijn voorzien van meerdere (7) ‘schillen’ die je er vanaf kan pellen. Dat gaat heel eenvoudig met een soort ritsjes die ze er zo vanaf halen. Zo kunnen ze het helemaal zelf. In iedere schil zit er iets verstopt. Een hint van welk poppetje er in verstopt zit, een stickervel, een flesje en schoenen, accessoire, kleding en het poppetje zelf. Die laatste zitten in een plastic zakje verpakt. Die is wel wat lastig open te knippen, dus daar had ze toch even hulp bij nodig. Op de buitenste schil staat precies aangegeven wat er in welke schil zit. Over het algemeen is dat het volgende:

  • In de eerste laag van de bal zit een stickertje met een rebus
  • In de tweede laag een stickervelletje met vier soort emoticons
  • Laag drie is een klein cadeautje waar het flesje voor het poppetje uitkomt
  • In laag 4 vind je de schoentjes voor het poppetje, waarop links en rechts staan vermeld
  • En in laag 5 de outfit waarmee je het poppetje kan aankleden.
  • De laatste laag is een accessoire zoals in dit geval een grote beker.
  • Als de laatste laag eraf is, kan je de bal openmaken en zie je de LOL Surprise Tots-pop zelf. Met een waterverrassing.

De poppetjes kunnen in de bal relaxen of badderen waardoor er een effect optreedt. In totaal zijn er vier effecten mogelijk; je pop kan van kleur veranderen, plassen, huilen of spugen. Je kan de bal ook omdraaien en als standaard gebruiken, of dichtklikken zodat het een klein handtasje is.

Als alles is uitgepakt houdt het spel niet op. Het is dan niet zo dat je er dan niets meer mee kan. De bol waar alles inzit is dusdanig vormgegeven dat je hem kan gebruiken in het spel. Als je het handvat monteert heb je een handtasje. Aan de bovenkant zit er een inkeping waar je het poppetje in kan zetten alsof het een podium is.

Als je de bol openmaakt heb je twee halve bollen, waarvan de één gebruikt kan worden als bad en de andere helft als een soort woonkamer met lounge area. Als je het bad vult met ijskoud water en ijsklontjes verandert het poppetje in een baby. Alle onderdelen passen in het handtasje zodat je het eenvoudig kan bewaren.

Met de kleding kan je het poppetje aan- en uitkleden en voorzien van een bril of een speentje. Het flesje kan je vullen met water door er in te knijpen. Daarmee kan je het poppetje laten drinken. Afhankelijk van het poppetje treedt er een effect op en kan het huilen of spugen en plassen. Dat maakt het toch wel heel anders dan andere poppen.

De LOL surprise ballen serie 1 kosten tien euro per stuk en zijn onder andere hier te koop.

LOL Surprise! Lil Sisters / Tots serie 2