Nu het buiten steeds mooier wordt, met meer en langere zon en warmere temperaturen is het natuurlijk heerlijk om met je kinderen naar buiten te gaan. Helaas heeft niet iedereen de beschikking over een enorme achtertuin. Zelf zijn we al blij dat we een stukje eigen grond hebben. Jammer dat het huis zover naar achteren staat zodat de voortuin groter is dan de achtertuin. Maar toch, in de middag komt hier de zon en met het kunstgrasveld hebben we er een mooi speelplekje van weten te maken. Nu is het natuurlijk erg leuk om een zandbak in je tuin te hebben, of een schommel en glijbaan. Die ruimte hebben we helaas niet, vrije speelruimte is ook erg belangrijk. Gelukkig zijn er andere manieren om je achtertuin toch aantrekkelijk te maken voor jonge kinderen. Veel hiervan hebben we gevraagd voor de eerste verjaardag van onze dochter.

Lees ook: De 101 leukste activiteiten & spelletjes voor buiten spelen
Lees ook: Leukste Buitenspeelgoed hema; van waterspeelgoed, tot zandbak of actief of creatief speelgoed

Little Tikes Watertafel

Little Tikes watertafel - Mamaliefde

Deze watertafel van Little Tikes heeft onze dochter gekregen voor haar eerste verjaardag. Leuk hoor die peetooms die met gigantische pakketten aan komen zetten en je kind verwennen ;-) Dit is toch wel het ultieme waterspeelgoed. Hij mocht hem daarom ook zelf in elkaar zetten. Er zitten namelijk een heleboel attributen aan. Genoeg voor drie kinderen om naast elkaar mee te spelen zonder dat ze ruzie krijgen! Van een waterkanon, tot waterval met pomp, een anker en nog veel meer. Er zitten ook twee piraten bij en een tweetal bootjes. Omdat ze net begon met staan hebben we in het begin de tafel neergezet zonder poten, dan kon ze er goed bij. Toen ze goed stevig stond is hij omhoog gegaan. De hoogte is prima voor kleine meisjes van een jaar die net kunnen staan, maar ook voor grote jongens van drie. Dit heeft al twee zomers een hoop plezier gegeven. In de winter halen we de spullen eruit en nemen we mee naar binnen. De poten leggen we onder de boot die we omdraaien met het ventieltje open. Zelfs de harde windvlagen die het speelhuisje van de buren over de schutting in de sloot heeft geblazen heeft de watertafel met rust gelaten.

Lees ook: Review Little Tikes Water Factory

Little Tikes Activiteitentuin

Voor mijn blog ontving ik deze activiteitentuin. Helemaal ideaal, omdat het nu weer mooi weer begint te worden. Kunnen we heerlijk buiten spelen. Het in elkaar zetten is wel even wat werk. Manlief is hier een klein uurtje mee bezig geweest. Al kwam dat ook doordat er een nieuwsgierige dreumes om hem heen kroop die gelijk begon met spelen.

De kinderen willen namelijk nogal eens wisselende slaaptijden hebben waardoor naar een speeltuintje gaan er niet altijd in zit. Voor onze zoon die nog niet loopt zie ik dit trouwens ook niet altijd zitten. Nu hebben we onze eigen mini speeltuin in de achtertuin. Compleet met deurtjes en luikjes die open en dicht kunnen. Dat is echt veruit de favoriete herhalingsbezigheid. Een glijbaan / hindernisbaan. Activity center, brievenbus met vormenstoof, verrekijker, ballenbaan en nog meer uitdagingen om je kindje heerlijk te laten spelen. De glijbaan is zelfs stevig genoeg voor papa’s.

Zowel binnen als buiten is het een groot succes. Niet alleen bij onze zoon, maar ook onze dochter is er fan van. Sterker nog; als je vraagt of ze tv wilt kijken zodat je kan gaan koken roept ze ‘nee, spelen’ en is ze er uren zoet mee. Als de kinderen naar bed gaan past hij precies in de box en staat hij dus niet in de weg. Een nadeel; de ballen en vormen vind je door het hele huis terug.

Lees ook: Top 10 populairste buitenspeelgoed voor dreumes, peuter en kleuter

Little Tikes 4 in 1 Smart Trike

Little Tikes watertafel - Mamaliefde

Voor de grove motoriek is fietsen en bewegen erg leuk. Loopauto’s doen het altijd goed, maar fietsjes ook. Hier in huis zijn we begonnen met de smart trike. Dit is een soort driewieler, die met je kindje meegroeit. Wederom van Little Tikes. Als je op zoek bent naar kwalitatief buitenspeelgoed kan je gewoon niet om ze heen. Vanaf tien maanden kan je dit fietsje gebruiken. Compleet met riempje en beugel zit je kindje goed vast zodat het niet halverwege van de fiets kan vallen. Zelf hebben we hem gebruikt vanaf een jaar, het was namelijk ons verjaardagscadeautje voor de eerste verjaardag van onze dochter. Toen hebben we deze beugel er al vanaf gehaald. Er zit een duwstang bij die er voor zorgt zodat je het fietsje voort kan duwen zonder dubbel te hangen. We hebben hem vooral heel veel gebruikt voor korte afstanden naar de brievenbus, supermarkt of chinees. Het fietsje neemt aardig wat ruimte in, maar was ook onmisbaar op vakantie en is dus ook al in Italië en Oostenrijk geweest. Momenteel hebben we hem zelfs uitgeleend aan een andere mama. Haar dochter was er namelijk ook fan van en aangezien onze zoon hier nog niet klaar voor is heeft er iemand anders plezier van.

Lees ook: Lidl buitenspeelgoed; van springkussen tot zandbak

Meer alternatieven

Little Tikes watertafel - Mamaliefde

Tot slot zijn we bezig om stap voor stap van de schutting een activity center te maken. Afgelopen zomer hebben we hier al met lege flessen en tuinslang een waterbaan van gemaakt en in het najaar een krijtbord. We hebben een paar enorme emmers gevuld met ballenbadballen, leuk voor in een opblaasbaar zwembad. Van de poolnoodles die je bij de wibra kan kopen in de zomer kan je trouwens ook hele leuke blokjes maken voor het ballenbad gevoel.

Voor de eerste verjaardag hebben we van mijn ouders een picknicktafel gekregen op kinderhoogte. Hiervan kan je het blad vanaf halen zodat je er een zandbak / rijsttafel of wat dan ook van kan maken.

Een edible garden met speelruimte voor je kind zoals wat houten takjes, steentjes en een waterelement doet het ook altijd erg goed. Heel erg Montessori verantwoord.

In de zomer is het trouwens ook erg leuk om een tentje buiten op te zetten. Zelf zetten wij de deryan tent buiten. Leuk voor wat boekjes of knuffels. Hier mogen ze ook in slapen. Buiten slapen is natuurlijk altijd erg leuk.

Optisch groter maken van je tuin

Daarnaast zijn er diverse opties om je tuin optisch groter te laten zijn. Zo hebben wij gekozen voor een gaaswerk aan de achterkant. Onze tuin grenst aan het water, en zo betrekken we dat toch ook voor een deel bij de tuin. Maar toch met enige privacy ivm de achterburen. Een spiegel werkt ook altijd erg goed net als een tuinposter. Die brengt je gelijk in tropische sferen.

De activiteitentuin is te koop voor 94,99 bij bol.com.

Welk speelgoed hebben jullie in je achtertuin / balkon voor je kind?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.