Om de vakantie af te sluiten gingen we op de laatste vrije dag naar het Linnaeushof; de grootste speeltuin van Europa. Alleen al de naam doet me weer denken aan vroeger, volgens mij was het groep 7 / 8 dat we hier voor het laatst waren. Ik weet nog dat ik destijds heel wat rondjes in de kart heb gereden, als een van de weinige meisjes… Manlief had andere plannen dus gingen oma en opa mee, en tja dan moet het nichtje natuurlijk ook mee. Dus vertrokken we met een volle auto richting Heemstede, zelfs de achterbank was omhoog getrokken zodat de dames daar hun eigen feestje konden bouwen. Het is voor ons een klein uurtje rijden. Hadden het sneller kunnen doen als de TomTom niet had bedacht slim te zijn en ons een ‘snellere’ binnendoor route te laten rijden langs de Haarlemmervaart. Als je aankomt rijdt je zo de overzichtelijke parkeerplaats op en kon de dag beginnen.

Lees ook: Noord-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen

Ontvangst

Linnaeushof - Mamaliefde

Linnaeushof - Mamaliefde

Helaas waren er slechts twee invalidenparkeerplaatsen, hierdoor moesten we een paar straatjes verder parkeren. Geen groot probleem. We waren er rond elf uur en het was duidelijk te zien dat meer gezinnen dat als time of arrival hadden gepland. Er stonden ook al een aantal bussen voor groepsreisjes. Vanaf de parkeerplaats is het helaas wel een stuk lopen door een bos tot je bij de kassa bent. Met jonge kinderen betekend dat ze al moe zijn voordat je binnen komt. Bij de kassa was het erg druk, er is een element waar je aan kan draaien zodat er muziek uit komt. Ideaal als afleiding. Verder zijn er twee rijen, zodat als je vooraf digitaal een kaartje koopt kan je echter zo doorlopen. Handig want je kind die vliegt er gelijk vandoor zoveel is er te zien.

Pioniersdorp

Linnaeushof - Mamaliefde

Linnaeushof - Mamaliefde

Linnaeushof - Mamaliefde

We begonnen de dag in het pioniersdorp. Een ingewikkeld geheel van trappen, glijbanen, loopbruggen en meer. Er was zelfs een waterbrug. Dat moest natuurlijk uitgetest worden, dus schoenen en sokken uit, legging opstropen, eenmaal bovenaan vond peuter het toch wel een beetje spannend en krabbelde ze terug. Ook goed. Zoonlief vond met name de glijbanen heerlijk. Zelfs toen hij een keer met zijn hoofd naar voren gleed. Tijd dus om te controleren of dit wel de peutertuin waar we dachten te zijn was. Niet dus. Tijd dus om op te stappen naar het volgende deel. Tegen de zin van de kinderen in.

Peuter & Kleutertuin

Linnaeushof - Mamaliefde

Linnaeushof - Mamaliefde

Linnaeushof - Mamaliefde

Linnaeushof - Mamaliefde

Linnaeushof - Mamaliefde

Linnaeushof - Mamaliefde

Linnaeushof - Mamaliefde