In het zuiden van het land vind je Limburg; een land dat afwijkt van de rest van Nederland vanwege de heuvels die je hier vindt en je je meteen in het buitenland waant. Heel bekend zijn onder andere het drielandenpunt bij Vaals of winkelen in de stad Maastricht. Deze provincie heeft je echter nog veel meer te bieden!

Lees ook: Uit eten met kinderen; kindvriendelijke restaurants & ijssallon in Noord-Limburg

Kasteel Arcen – Arcen

Als je aan Arcen denkt, denk je waarschijnlijk vooral aan de kasteeltuinen. Maar het kasteel zelf is wel degelijk ook te bezoeken. Soms kan deze verhuurd zijn… Het kasteel is relatief jong. Het stamt namelijk uit de 17e eeuw, dus echt middeleeuws is het niet. Denk je aan saai voor kinderen, als je iets over tuinen hoort? Niet doen, want ook in deze tuinen worden er leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals zeer indrukwekkende roofvogelshows. Gewoon even de website checken!

Meer informatie vind je hier.

Kasteelpark Born – Born

Ook dit dierenpark is gebouwd rondom een kasteel. In Born stond een mooi kasteel, maar helaas brak er brand uit. Rondom dit kasteel is nu Kasteelpark Born gebouwd.

Meer informatie vind je hier.

BloteVoetenPark – Brunssum

Heb je nog nooit op blote voeten gelopen door de natuur? Loop dan nu door het BloteVoetenPark in Brunssum en voed je voeten met 100% natuurlijke prikkels. Het B is avontuurlijk, uitdagend, gezond en filosofisch. Onder alle weersomstandigheden gewoon open!

Tip: Vlakbij vindt je het speelbos Brunssummerheide

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Dagje uit BloteVoetenPark Brunssum

Avonturenpark Valdeludo – Echt

Combineer ouderwets buiten ravotten met superspannende attracties en je hebt een hele dag vol avontuur! Bij Avonturenpark Valdeludo kun je klimmen, klauteren, spetteren en zelfs hutten bouwen! Of je nu klein bent of groot, Valdeludo heeft voor jong en oud veel attracties en speeltoestellen. Er is een speelrivier, geitenverblijf, hoogteparcours, kinderkartbaan (voor de jongsten), een crossfietsbaan, een water- en zandplaats, een huttenbouwbos, je kunt vlotjevaren en nog veel meer! Je maakt bij Valdeludo snel vriendjes of vriendinnetjes als je samen meedoet aan bijvoorbeeld een van de workshops, of als je een potje outdoor lasergame tegen elkaar speelt. Bij Outdoor lasergame zoek jij beschutting achter de bomen of planten en zorg je dat je niet geraakt wordt, spannend!

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit naar avonturenpark valdeludo

Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua – Gulpen

Bij subtropisch zwembad Mosaqua ga je op reis door de jungle en zwem je tussen de wilde dieren. Zwemmen kan in het Maxawave 25-meterbad met een temperatuur van 30 graden. Je kan je laten meevoeren in een kronkelende Wildwaterbaan van de Oase tot in de Woestijn. Er is een 92 meter lange, sensationele glijbaan met verrassende licht- en lasereffecten en een familieglijbaan. Je kan hier ook genieten in één van de whirlpools, stoomcabines, infrarood-cabines en neveldouche. Voor de kinderen is er een avontuurlijk piratenschip van wel 15 meter lang waar ze kunnen klimmen en op zoek gaan naar de schat van Kapitein Kid. Ook kijken ze hun ogen uit bij de aquaria met tropische vissen. Voor de peuters is er het Junglebad met leuke attracties. Buiten kan iedereen volop genieten van 3 vrolijke peuterbaden, 2 grote baden met glijbanen, een uitgestrekte ligweide, gezellige terrassen en de nodige speel- en sportvoorzieningen. Ook is er gratis Wi-Fi.

Meer informatie vind je hier.

BounceZone- Heerlen

Het grootste indoorspringkussen van Nederland. Maar naast springen kan je hier ook glijden, klimmen op de klimwanden en soms is er ook disco bij de BounceZone.

Meer informatie vind je hier

Brandevoortse hoeve – Helmond

De Brandevoortse Hoeve is dé plek in Helmond waar je kan genieten van een drankje en een klein hapje op ons zonnig terras, of bij slecht weer binnen in de Hoeve zelf. Voor de kinderen is er een speelweide met diverse speeltoestellen, traptractors en een spannend maïsdoolhof. In de Hoeve zelf is er een ruime zaal in boerderijstijl met een verhoogde zithoek, tafels bij de open haard en een bargedeelte. Daarnaast kan je ook zitten in onze serre waar bij goed weer de deuren lekker open staan. In de boerderijwinkel kan je terecht voor de lekkerste eigen geteelde (geschilde) asperges, aardbeien, diverse andere groenten & fruit en streekproducten.

Meer informatie vind je hier.

Kasteel Hoensbroek – Hoensbroek

In het sprookjesachtige Kasteel Hoensbroek ga je terug in de tijd en komen avonturen uit verre verledens tot leven. Dankzij de meer dan veertig authentiek ingerichte kamers hoef je je hier echt niet te vervelen. Ontdek de prachtige balzaal, beklim de middeleeuwse toren, zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker, dwaal rond en speel de s