Bellenblazen; als baby vinden ze dit al magisch. Je zal dan als moeder de bellen moeten blazen terwijl je kindje er vol bewondering naar kijkt. Als ze iets ouder zijn zullen ze proberen de bellen te pakken. Dat is ook wat het zo bijzonder maakt, de bellen zijn zo ontzettend teer.

Lees ook: Recept om zelf bellenblaas te maken
Lees ook: Bellenblaas vlekken (glycerine) voorkomen of verwijderen

De magie van het bellen blazen

Later wordt dat juist de uitdaging; zo snel mogelijk alle bellen kapot maken. Als ze nog wat ouder zijn begint het feest van het ‘zelf doen’. Dan willen ze zelf de bellen blazen. Op zich is dat niet het probleem, behalve dat de meeste kinderen dan zo gefocust zijn op het blazen van de bellen dat ze de houder half ondersteboven houden en je als moeder blijft bijschenken. Of ze zetten de houder neer op tafel en stoten hem om zodra ze de bellenblaas erin willen stoppen. De fijne motoriek is nog niet zo goed ontwikkeld. Of wat dacht je van kinderen die allebei met dezelfde bellenblaas willen spelen en er een duw- en trekfeest van maken…

Een lege bellenblaas levert natuurlijk weer de nodige drama op, want water met afwasmiddel of zelfs glycerine werkt lang niet zo goed als de ‘echte’ bellenblaas.

De truc

lifehack bellenblaas verspilling voorkomen - Mamaliefde.nl

Oké, eigenlijk is het heel simpel. En had ik er helemaal geen blog aan hoeven te wijden. Een foto op Facebook was voldoende geweest. Maar ja, je bent blogger of niet ;-) Mijn schoonmoeder kwam ermee toen ze een bellenblaas voor beide kinderen had meegenomen. Altijd een groot succes natuurlijk. Zij had dit trucje weer bij iemand anders gezien en is zo handig om even door te delen.

De grote truc is ductape (of gewoon brede plakband) en een tafelpoot of als hij stevig staat de parasolpoot. Je tapet de bellenblaas vast aan de houder en je hoeft niet bang te zijn dat hij om de vijf seconden omvalt!

Als hij dan toch leeg is; trechter erin en een enorme fles bellenblaas kopen, zo’n megafles en je kan de hele zomer door!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.