Lichtpuntjes rond de kerst

Het regent, voor de zoveelste keer, als ik lekker in de auto met de verwarming vol aan de kinderen ophaal van school. Normaal op de fiets, maar in die natte koude zeikregen maak ik het mezelf makkelijk. Vlak voordat ik de straat indraai zie ik bij de supermarkt om de hoek de vrolijke kerstverlichting al hangen. Letterlijk een lichtpuntje in deze donkere tijd van het jaar. Gelukkig zijn er nog veel meer lichtpuntjes.

Warme chocolademelk

In de winter vind ik het heerlijk, een grote mok vol warme chocolademelk. Natuurlijk compleet met een toef slagroom en wat van die minimarsmallows. Dit jaar moet ik ze nog inslaan. Maar ik heb er nu al zin in!

Lange avonden voor de tv

Normaal gesproken kijk ik nooit zoveel tv, of Netflix. Maar in deze tijd van het jaar maak ik daar een uitzondering voor. Zoals de talentenjachten op de tv of een nieuwe serie. Ik kijk nu al uit naar de dag dat het nieuwe seizoen van Grey’s Anatomy online komt en heb die dag al een kruisje gezet in mijn agenda 😉

De kerstboom in huis

Zodra Sinterklaas het land uit is, komt er hier altijd een kerstboom in huis. Een echte, dat heeft gewoon toch net iets meer dan een kunstboom. Zelfs met kinderen en een kat. Daaronder komt dan altijd een kerststal waarmee ze kunnen spelen. De geur van de boom is heerlijk en van uitvallende naalden hebben wij gelukkig nauwelijks last. Ik ben nu al aan het bedenken welke kleur de boom dit jaar zal krijgen. Natuurlijk wordt de rest van het huis ook niet ontzien.

Lees ook: De 11 leukste kerststallen voor kinderen; van Little Tikes tot houten Ostheimer figuren en zelf maken

De kerstshow

De kinderen vinden het geweldig om een bezoekje te brengen aan de kerstshow van een tuincentrum. Met name bij de miniwerelden kijken ze hun ogen uit. Helaas lijkt het wel alsof het ieder jaar minder uitgebreid wordt, al lijkt dat voor hen niet veel uit te maken. Natuurlijk worden er ook de nodige foto’s gemaakt, handig voor op de kerstkaarten.

Kerstkleding

Voor Kerst krijgen de kinderen een nieuwe outfit. Niet alleen voor in de kerk, maar ook om aan te hebben naar familie.

Snoep

Nu wil ik voorkomen dat de kerstdagen om snoep draaien, lekker eten prima, maar niet teveel snoep. Toch zagen de kinderen de zuurstokken al hangen en vind ik zelf de chocoladekransjes ook erg lekker. Al is het altijd maar de vraag hoe lang die in de boom blijven hangen.

Disney on Ice

Het is ondertussen ook traditie om vlak voor de Kerst naar Disney on Ice te gaan. Het is dan wellicht niet specifiek een kerstactiviteit maar wel een lichtpuntje waar we nu al naar uitkijken. Zelfs de kinderen die bij Marvel Universe Live de flyers zagen en bij Legoworld de grote posters.

Cadeautjes

En natuurlijk horen daar ook de kerstcadeaus bij voor onder de boom. Het hoeven geen grote cadeautjes te zijn, maar gewoon kleine dingen die laten zien dat je aan elkaar denkt. Bij Radbag vind je altijd heel bijzondere cadeautjes, zo zou ik de lichtgevende eenhoornpantoffels wel heel graag willen hebben, heerlijk voor in de winter. Mijn dochter zal wel erg jaloers zijn, maar dan heb ik ook schoenen met lichtjes 😉 In een wat duurdere categorie ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar het iDraem hoofdmassage-apparaat. Heerlijk relaxen en bijkomen van de feestdagen. Geen idee wat er op je lijstje moet komen of wat je voor een ander moet kopen; probeer dan eens de cadeauvinder, superleuk en handig!

En dan heb je natuurlijk nog alle gezellige samenkomsten, familieaangelegenheden etc.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top