De leukste polders van Nederland

Bieslandhoeve

 

Broeker Veiling (Noord-Holland)

In de Noord-Hollandse polders is de Broeker Veiling te vinden. Een museum waarbij je letterlijk kan beleven hoe vroeger de veilingen gingen, inclusief echt meebieden. In het bijbehorende museum leer je meer over de groenteveiling en over het ontstaan van het gebied. Tijdens de rondvaart maak je een mooi tochtje door de polder. Een leuke plek om kennis te maken met de Nederlandse geschiedenis en de totstandkoming van de polders.

Middelpolder (Amsterdam, Noord-Holland)

Melanie woont tegen Amsterdam aan. Tussen Amsterdam Zuid, Zuid- Oost en Ouderkerk. Omringt door deze steden en drop ligt een poldergebied genaamd middelpolder. Hier loop ik zeker een keer per week. Het is een mooi stuk natuur. En ik verwonder me elke keer weer dat dit er is zo omringd door druk verkeer en steden. Vanuit mijn huis kijk ik op de polder en zie ik de Amsterdamse skyline liggen. Lopend door de middelpolder ben je er even helemaal uit. Weg van alles. Je vergeet dat je in de stad woont en omringd ben door steden en dorpen. Alleen de hoge gebouwen in de verte doen je dat beseffen. In de zomer is het een wild begroeid gebied vol met vogels. Tijdens een strenge winter kan je via het meer aan mijn huiskant zo schaatsen naar Amsterdam Zuid-Oost.

Oostpolder (Almere, Flevoland)

Naast de middelpolder is Melanie ook graag in de polder der polders dan heb ik het over het Noordoostpoldergebied tussen Almere en Lelystad. Hier vind je wilde paarden en een verscheidenheid aan landschap en andere dieren. Het is niet voor niets dat er hier verschillende documentaires zijn opgenomen over de natuur en diversiteit aan dieren. Wil je toch wat actiever zijn met je gezin en is wandelen niet zo je ding? In de buurt van Almere heb je de klimbossen. Al ben ik daar nog niet zelf actief in actie geweest, het is goed voor een aantal uren onderbroekenlol. Letterlijk. Met een beetje mazzel haal je de modder dagen later nog uit je oren.

Lees ook: Almere; De Leukste Uitjes En Bezienswaardigheden Met Kinderen
Lees ook: Flevoland; de leukste uitjes met het gezin, van leuke dagjes weg tot en met echte kinderuitjes

Speelpolder

Strijensas

In de buurt van Strijen en Strijensas lijk je even alleen op de wereld te zijn. Waar je ook kijkt zie je alleen maar land. Merel ging een keer op excursie bij een boer en heeft echt zitten genieten van de heen- en terugrit.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top