Texel, Schiermonnikoog, Vlieland etc. waarschijnlijk ben je er al eens geweest en anders heb je er vast al eens van gehoord. Nederland, waterland, heeft echter veel meer eilanden. Daarom gingen we op zoek naar de leukste eilanden van Nederland!

Curacao

Mijn favoriete Nederlandse eiland? Curacao… Ja die had je niet aan zien komen maar Curacao met kinderen is heerlijk. De zon en de prachtige zee waar je fijn kunt duiken. Maar ook het binnenland en de ruige westkust. Wat ook heel makkelijk is met kinderen is dan je het water uit de kraan gewoon kunt drinken en bij de Albert Heijn kunt winkelen.

Eiland de Kluut (Biddinghuizen, Flevoland)

Eiland de Kluut wordt getipt door Maaike, dit is een onbewoond eiland midden in het Veluwemeer, op de grens tussen Gelderland en Flevoland. Het eiland is na de aanleg van Flevoland rond 1960 ontstaan door een zandopspuiting. Het eiland is ongeveer 4 hectare groot en is begroeid met hoge bomen, rietpalm, dicht struikgewas en hier en daar open plekken. Op het eiland vind je een haven met ongeveer 50 ligplaatsen en een camping. Hier staan allemaal tipi’s, waardoor dit eiland de bijnaam Tipi eiland heeft.

Lees ook: Flevoland; de leukste uitjes met het gezin, van leuke dagjes weg tot en met echte kinderuitjes

Forteiland Pampus (IJmuiden, Noord-Holland)

Het Fort bij IJmuiden, beter bekend onder de naam Forteiland is een fort dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Het is gelegen in de monding van het Noordzeekanaal bij IJmuiden. Vanaf de pier waar ook de boten naar Newcastle vertrekken vertrekt een veerboot naar dit eiland. Op het eiland worden er regelmatig open dagen gehouden of wordt afgehuurd voor feesten of andere activiteiten. We zijn hier, zoals je hier kan lezen,  met de kinderen geweest voor een persevent van Netflix.

Goerree-Overflakkee (Zuid-Holland)

Op het eiland Goeree-Overflakkee is voor jong en oud genoeg te doen tipt Melanie. Bezoek de Ouddorpse stranden, of bezoek de slikken van Flakkee. Het hele jaar door grazen hier runderen en paarden. In de zomermaanden kun je hier verschillende excursies doen. In Dirksland kun je van de 62 meter hoge watertoren abseilen. In Middelharnis kun je gezellig winkelen op d’n diek. Met verschillende winkeltjes voor jong en oud kun je altijd wel slagen.

Kameleoneiland

Kameleoneiland is een aanrader volgens Tikva als je het niet erg vindt om vies te worden. Op dit eiland kan je heerlijk spelen en kliederen met water en modder. Er is een modderpad, je kunt zelf een vlot over het water trekken of natuurlijk fierljeppen. Er zijn verschillende oudhollandse spelletjes te spelen en er is een douche en bar. Meerdere keren per dag gaat de boot vanaf het vasteland naar het Kameleoneiland.

Schiermonnikoog (Friesland)

Schiermonnikoog is misschien niet het eerste waddeneiland dat je als gezin kiest, jammer, want het is erg leuk om er een dagje heen te gaan. Je kan er fietsen en volop genieten van de afwisselende natuur. De tocht er naar toe met de boot is al een uitje op zich.

Texel (Noord-Holland)

Het favoriete eiland van Yvonne is Texel, wij gaan hier regelmatig voor een gezellig en relaxt dagje heen. Voor weinig geld kan je een retourtje kopen voor de boot, je gaat dan met de auto op de boot. Het is ongeveer een kwartiertje varen en dan ben je alweer aan de overkant. Je rijdt vanaf de boot heel simpel het eiland op. Wij beginnen meestal bij het strand of de duinen en maken dan een heerlijke wandeling en daarna gaan de kids (en ja wij ook) heerlijk spelen op strand. Of gaan de zee in, maar meestal als we daar zijn is het daarvoor nog net te koud. Daarna gaan we naar een dorpje om wat de winkelen en lekker te eten. En meestal brengen we ook nog even een bezoek aan de vuurtoren.

Lees ook: Vakantie Texel met kinderen; de leukste activiteiten en uitjes
Lees ook: Ameland met kinderen; de leukste uitjes en activiteiten