De leukste apps voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Ondanks het digitale tijdperk waarin we nu leven, kan het nog best een kunst zijn om geschikte apps te vinden voor jonge kinderen. Apps die ze begrijpen (Nederlandstalig) en aansluiten op de taal, ze uitdagen (al dan niet educatief verantwoord) en ook nog eens leuk zijn. Zelf vraag ik zo af en toe aan andere moeders wat voor apps hun kinderen leuk vinden. De apps die ze regelmatig gebruiken komen op mijn telefoon, en de rest gaat op mijn oude telefoon waar zij soms op mogen spelen. Maar wat zijn nu interessante apps en waar vind je ze? Handig ter afsluiting op de Media Ukkie Dagen.

Waar vind je de leukste apps voor kinderen?

Als je kinderen op je telefoon of tablet een spelletje spelen wil je natuurlijk wel dat ze geschikte spelletjes spelen die aansluiten op hun leeftijd. Qua ontwikkeling, taalgebruik, uitdaging en plezier. Er zijn diverse sites waar je die kan vinden.

 • Apps Kids Studio: zij hebben diverse (betaalde) apps ontwikkeld voor peuters en kleuters rondom Polly de pinguin. Die gaat tellen, puzzelen en op reis. Of Pi de Panda en Zoe de Zeehond.
 • Cinekid Applab: in de app van Cinekid AppLab kun je geschikte filmpjes en apps vinden voor kinderen van verschillende leeftijen en in verschillende categorieën. De apps zijn voorzien van een recensie en kunnen iedere maand wisselen.
 • MediaSmarties: op deze website vind je voor 2- tot 5-jarigen per leeftijd geschikte media; niet alleen apps, maar ook boeken, websites, tv / films en ook uitstapjes. Bij ieder item vind je een uitgebreide recensie en leeftijdsadvies en eventueel de kosten. Je kunt ook zoeken op thema. Zoals nu thema lente.

De leukste app’s

Voorbeelden van die geschikte apps voor diverse leeftijden zijn onder andere:

 • Brikki’s app: in deze app vind je een boekje met 15 verhaaltjes, ook is er de mogelijkheid om zelf verhalen te maken. (gratis)
 • Lego / Duplo zoo: deze app speelt zich af in de dierenwereld van Duplo. De uitdaging is om een cadeautje te bezorgen en ondertussen leuke opdrachten doen. (gratis)
 • Anton kan Toveren: deze is uitgebracht door uitgeverij Gottmer en hoort bij het gelijknamige boek. (1,99)
 • KRO Kindertijd: met de app van KRO Kindertijd kunnen programma’s van KRO Kindertijd bekeken worden of gedownload worden. (gratis)
 • Hair do design: in de app ‘Hair Do Design’ kun je haren wassen en föhnen. Ook kun je een mooie vlecht in het haar maken, er knipjes in doen, of zelfs het haar verven. Er zijn vier verschillende meiden waar je mee aan de slag kunt. (gratis)
 • Verken de oceaan: dit is een memoryspel waarbij het kind twee dezelfde afbeeldingen, waarop dieren uit de oceaan staan afgebeeld, moet vinden.  In diverse levels. (gratis)
 • NPO Zappelin: dit is de gratis applicatie van de NPO. Hier vind je Zappelin-filmpjes, -boekjes, -spelletjes, -knutselwerkjes en -muziek beschikbaar.  (gratis)
 • Leer tellen met dieren: leer tellen met dieren is een educatieve app waarin kinderen aan de hand van spelletjes leren tellen van 0 t/m 10. (gratis)
 • Nederlands leren voor kinderen: in deze app leren kinderen op een leuke manier de Nederlandse taal. Dit doen ze door eenvoudige spelletjes in verschillende thema’s te spelen.

Welke apps hebben jullie op je telefoon staan voor je kind?

Volgende
Vorige

Comments ( 4 )

 • Er staan hier leuke nieuwe ideeën bij. Ik heb er eigenlijk maar één opstaan. Mybee is dat en is ook erg leuk.

 • Wat handig. Ik ga zeker een kijkje nemen bij apps Kids studio. Deze lijken me wel erg leuk. Ik heb nu de engelse fisherprice app erop staan met liedjes verhaaltjes etc. Erg leuk maar wel in Engels maar goed is ook leerzaam😄

 • Op mijn telefoon uit het jaar 0 staat niet zoveel haha, Wunderkind Memory, een prinsessenpuzzel app en Frozen Free Fall. Op de iPad hebben we meer voor de kids, Osmo, squla, zappelin, zuma, etc

 • Wat een leuke tips. Jammer dat de KRO Kindertijd app niet meer bestaat.

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.