Gelukkig is het vandaag al minder warm dan gisteren, maar welke activiteiten zijn nu een echte aanrader met dit warme weer / tijdens een hittegolf. Niet alleen ouderen, maar ook baby’s en  kinderen kunnen hier minder goed tegen en kunnen dus al snel hangeriger worden. Door de zon en de warmte zijn ze toch wat sneller moe en prikkelbaar waardoor ze minder kunnen hebben, helemaal na een dagje school. Een middagdutje / siësta is helemaal geen slecht idee, zelfs niet als je kind daar (net) vanaf was. Al is het maar even een uurtje rust. Met deze tips en spelletjes voor warm weer kom je toch die uurtjes door tot etenstijd om daarna heerlijk te douchen en af te koelen om weer fris het bed in te duiken. Zo overleef je zelfs de hittegolf.

Lees ook: De leukste spelletjes en activiteiten voor in de zomer / vakantie
Lees ook: 5 tips om het huis koel te houden en de warmte buiten
Lees ook: Tips slapen hittegolf; van ramen open met warm weer
Lees ook: Uitjes met warm weer; De leukste verkoelende uitstapjes met water of geschikt voor familie

Binnen spelen in de schaduw

Als het echt te warm wordt buiten, is het binnen vaak een stuk aangenamer, lekker zonnescherm uit en alle ramen / deuren dicht. De kinderen zullen vanzelf al wel vragen of ze weer naar binnen mogen. Even heerlijk iets rustigs doen en vooral niet te inspannend of met apparaten die warm worden. Denk bijvoorbeeld aan spelen met lego of playmobil. Als het binnen lekker koel is met een ventilator, kan je ook buitenspeelgoed naar binnen halen zoals een tent, trampoline, kleine glijbaan, kruiptunnel of misschien zelfs een springkussen!

Let op: Probeer elektrisch speelgoed en tv zoveel mogelijk te vermijden, dit geeft alleen maar extra warmte af.

Lees ook: Tips voor je baby bij warm weer

Opblaastent

Wie kent de foto’s niet van een ventilator die voor een dekbed staat en met de luchtstroom die opblaast zodat er een tent ontstaat om heerlijk in te kunnen spelen / lezen.

Logeerpartijtje

Is het ‘snachts te warm omdat het op de slaapkamers niet afkoelt? Organiseer dan een slaapfeestje beneden in de woonkamer; alle matrassen naar beneden zodat er een groot bed ontstaat en slapen maar. Warmte stijgt op, dus grote kans dat het daar lekker koel is.

Met water spelen

Met water spelen is een heerlijke verkoelende activiteit die bij kinderen altijd hoge ogen gooit. Enkel een emmer water neerzetten is al voldoende, maar ook een watertafel, waterballonnen, watertafel zoals aquaplay en een octopus zullen hoge ogen scoren. Als je kinderen wat ouder zijn, kan een zwembad zeer gewaardeerd worden. Bij heel warm weer kan je dit het beste in de schaduw doen en goed blijven insmeren. Zelfs met watervaste zonnebrand. Water in ijsvorm, waarop gehakt mag worden, scoort ook altijd erg goed. Voor een paar uurtjes vind ik het eigenlijk onzin om een heel badje neer te zetten, en om die voor een paar middagen te laten staan vind ik ook onzin. Ook in de zomer ben ik daar eerlijk gezegd niet heel groot fan van. Toch is het wel lekker hoor; spelen met water. Daarom dat ik vorige week al de diy deelde van de nieuwe waterbaan die manlief heeft gemaakt. Maar ook de waterbaan met bootjes scoort altijd wel erg goed. Bij de Action kocht ik laatst ook 4 van die mini waterpistooltjes voor 89 cent. Voor iedereen een ;-) Dan zeg ik altijd dat ze alleen de plantjes mogen natspuiten, en stiekem ga ik dan wat verder. De kinderen vermaken zich prima, zodat jij veilig vanaf binnen er een oogje op kan houden.

Lees ook: De leukste waterspelletjes bij warm weer buiten
L
ees ook: Tips voor spelletjes met waterballonnen
Lees ook: Het leukste waterspeelgoed
Lees ook: Opblaasbaar zwembad; de leukste voor baby’s, met glijbaan of lekker groot
Lees ook: Little Tikes buitenspeelgoed; van auto tot glijbaan, van watertafel tot speelhuis en speeltoestel

Schatzoeken in ijs

Zoek wat snoepjes die niet smelten, of wat kleine speelgoedjes van plastic bij elkaar. Stop die in een plastic bak en vul hem met water. Een nachtje laten staan in de vriezer en de volgende dag kunnen de kinderen zich er op uitleven. Met een flesje (warm) water, een hamer of wat ze zelf bedenken.

Een extra dimensie geeft