‘Lekker’ een ochtendje doorwerken…

Het is dinsdagochtend en ik ben alleen thuis. Vanochtend was het even haasten, manlief ging op tijd weg naar zijn werk, dochterlief had schoolreisje dus moest allemaal extra dingen meenemen en zoonlief is naar de peuterspeelzaal. Gelukkig kon oma even bijspringen om hem weg te brengen zodat ik op het schoolplein kon blijven om de bus uit te zwaaien. Je dochter gaat tenslotte niet iedere dag voor het eerst op schoolreisje. En ze mag dan wel een beetje boos in de bus zeggen ‘jij mag niet mee’ maar toch vindt ze het wel een beetje spannend.

Rond kwart over negen ben je dan eindelijk thuis. Vanwege de ochtendrush heb je zelf nog niets gegeten en gedronken. Dus daar gaan we eerst eens verandering in brengen. En omdat je toch niet kan eten en werken tegelijk, open je even Youtube om een kort filmpje te kijken. Vooral geen Netflix, want als ik dan aan een nieuwe serie of film begin… Een paar filmpjes later, natuurlijk toch wat meer dan net dat ene filmpje, ben je er dan toch helemaal klaar voor. En open je de laptop.

Daar plingen de eerste berichtjes van Facebook in je scherm en komen de mailtjes binnen. Daar moet natuurlijk op gereageerd worden, en nog een keer want er wordt vrij snel terug gereageerd. Als je dan toch wat over Facebook scrollt lees je een bericht over zwemkleding. En laat ik toch eigenlijk een nieuw zwempak nodig hebben. Dus hup, even doorklikken, alle modellen bekijken en er een naar je mandje klikken. Opstaan om de reader te halen, maar als je zit heb je weer nieuwe berichtjes. Dus dat scherm blijft nog even open. Je ziet voorbij komen dat je beste vriendin aan haar treinreis van haar vakantie is begonnen dus even veel plezier wensen en je krijgt een mail binnen waarop je toch even eerst bij iemand anders wat moet checken.

Natuurlijk krijg je de meldingen van Facebook en nieuwe mailtjes ook op je telefoon binnen.  Ook komen er reacties binnen op de Instagramfoto van het schoolreisje en is er een appgroep die actief wordt. Dan zie je de melding van een spelletje dat je weer nieuwe levens hebt. Vooruit, dan maar ‘even’ uitspelen want dan kunnen er weer nieuwe levens opgewekt worden. Eigenlijk zou ik die meldingen gewoon uit moeten schakelen maar ja…

Dan toch maar weer terug naar je laptop, je opent wat schermpjes en ziet een artikel voorbij komen over flesjes water die vanuit Hongkong naar Nederland worden getransporteerd. Nieuwsgierig geworden klik je dan toch maar even door. Een uitgebreid artikel en weer flink wat minuten later heb je wat ‘nieuws’ geleerd en je verbaasd over hoe de economie werkt. Maar heb je nog steeds geen steek gedaan.

En voor je het weet is het half twaalf, en heb je eigenlijk nog helemaal niets gedaan. Terwijl het dinsdagochtend is, manlief op zijn werk en de kinderen ook niet thuis, dus je verder geen excuus hebt om niets te doen. Dan toch maar snel even dit blogje typen, dan heb ik tenminste nog ‘iets’ gedaan voor ik over een half uur weer een excuus bedenk dat het lunchtijd is. Terwijl hij aan het laden is, toch maar weer even je telefoon erbij. Wat meldingen langs, en dan bedenk je dat je wel nieuwsgierig bent of er al foto’s op de Facebookpagina van de school staan. Natuurlijk komt er dan net weer een mailtje binnen waarna je je afvraagt wat je ook alweer had bedacht dat je zou gaan doen…

Ondertussen is het bijna twaalf uur, en verzucht je dat je nog anderhalf uur hebt om een poging doen om te beginnen aan de todolist die ik gisteravond in mijn hoofd heb gemaakt. Want er staan nog heel veel dingen op die ‘moeten’ gebeuren. En je wilt toch ook weer op tijd op het schoolplein staan om je zoon op te halen.

Hebben jullie ook wel eens zo’n ochtend dat je van alles wilt doen, maar de tijd voorbij vliegt zonder echt iets gedaan te hebben?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 2 )

  • Herkenbaar, of de telefoon gaat en je verzandt in je mailbox… Of er gaat apparatuur kapot, zo ben ik dinsdag bezig geweest met de sloten van alle deuren smeren, de wasmachine leegpompen en autodealers bezoeken voor proefritjes…

  • Ik heb natuurlijk geen mail wat betreft mijn blog maar werkmail kijk ik bewust niet op mijn vrije dinsdag ochtend.. (Zijn hooguit 5 mails per dag)
    Ook laptop en gsm laat ik bewust uit of leg ik weg. Zodat ik echt alleen gedaan krijg wat ik op mijn lijstje had staan.

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.