Ja, vandaag was het weer zover. Gezellig met het hele gezin een dagje uit naar Legoworld. Ik was even vergeten dat het vakantie was maar ik wel gewoon moet werken als gastouder dus ging het buurmeisje gezellig mee. Een gezellig clubje dus met kinderen van 1 tot 4 jaar. Want Legoworld is echt heel leuk voor alle leeftijden! Ook voor de allerkleinsten en zelfs opa’s en oma’s en niet alleen omdat de kleinkinderen het naar hun zin hebben en zij daar ook van kunnen genieten.

Wel merk ik dat ze nu dit jaar iets ouder zijn en ook iets meer kunnen of durven te doen waardoor ze er nog meer aan hebben. Er waren veel dezelfde onderdelen als het voorgaande jaar, maar in een heel andere opzet waardoor je weer helemaal verrast wordt en uitgedaagd wordt. Zo is het een stuk kleiner en zijn andere elementen een stuk groter opgezet. Erg goed gedaan! Legoworld is niet alleen kijken maar ook ervaren en spelen, de hele dag door met allerlei soorten Lego.

Lees ook: Utrecht met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Populairste lego sets; van duplo tot Friends, City en Ninjago

Lego Duplo

Op twee plaatsen komt de wereld van Lego Duplo tot leven, in hal 2 en hal 1.  In hal 2 kan je heel veel bouwen in verschillende bakken en Duplo van divers formaat. De normale blokjes, maar ook bijvoorbeeld grotere rubberen blokken. En het zijn echt niet alleen de kinderen die bouwen, heerlijk om jezelf ook weer even kind te voelen ;-) Ook is er een hele wereld nagebouwd met meerdere treinbanen. Helaas waren er wat kinderen die over het hek zijn gezet om ermee te gaan spelen dus moesten ze al reparatiewerkzaamheden doen.

In hal 1 kan je natuurlijk ook bouwen en is er een speeltuin met levensechte Duplo-onderdelen en een theater met ballonkunstenaars etc. Ook kan je hier op de foto met Bliksem McQueen bij Lego Disney Cars. Er is echt meer dan genoeg om te doen en zien.

Je kan je ook laten schminken, het kan echter wel voorkomen dat ze pauze hebben en direct weglopen ongeacht de rij. Ik hoorde dit ook van iemand anders. Even fysiek uitleven? Op verschillende plaatsen vind je springkussens. Overal staat in principe ook toezicht bij, toch is het handig om zelf je eigen kind in de gaten te houden. Er zijn verschillende in- en uitgangen en voor je het weet is je kind ervandoor. Is ons ook gebeurd, zelfs op twee meter afstand. Zoon bij papa had ijsjes gemaakt en wilde dat aan mij laten zien. Afgeleid door iets anders en weg was hij.

Aanraders

Naast Lego Duplo voor jonge kinderen, zijn de volgende onderdelen absoluut een aanrader:

  • De wereld van Lego Friends; ook hier is een podium en kan je op de foto met de real live friends, voor de kinderen die dat durven een echte kermisattractie en je kan hier een glitter tattoo laten zetten.
  • De bioscoop in hal 4 als rustmomentje. Hier draaien de hele dag door films en kan je gewoon naar binnen lopen en weer weglopen als je dat wilt.
  • Het doolhof bij lego nexo knights; goede hoogte dat jij alles ziet en zij helemaal niets. Er is een ingang en uitgang, dus zolang je die in de gaten houdt, kunnen ze geen kant op. Lekker om zelf even op stap te gaan, ideaal vlak voordat je in de auto stapt. Zijn ze lekker moe ;-)
  • De jungle waar ze allerlei dieren op schaal levensecht hebben nagebouwd in een toepasselijke omgeving.
  • Star Wars rebels baan; een echte hindernisbaan wel met licht en geluidstechnieken waarbij je na afloop een diploma krijgt. Kinderen onder de 16 onder begeleiding.
  • Lego Ninjago waar je een echte ninjatraining kan volgen. Deze hebben wij echter zelf niet gedaan, maar zag er leuk uit.