Legoworld 2016 jaarbeurs utrecht - Mamaliefde.nl

Dagje uit: Legoworld 2016 met peuters en kleuter

Ja, vandaag was het weer zover. Gezellig met het hele gezin een dagje uit naar Legoworld. Ik was even vergeten dat het vakantie was maar ik wel gewoon moet werken als gastouder dus ging het buurmeisje gezellig mee. Een gezellig clubje dus met kinderen van 1 tot 4 jaar. Want Legoworld is echt heel leuk voor alle leeftijden! Ook voor de allerkleinsten en zelfs opa’s en oma’s en niet alleen omdat de kleinkinderen het naar hun zin hebben en zij daar ook van kunnen genieten.

Wel merk ik dat ze nu dit jaar iets ouder zijn en ook iets meer kunnen of durven te doen waardoor ze er nog meer aan hebben. Er waren veel dezelfde onderdelen als het voorgaande jaar, maar in een heel andere opzet waardoor je weer helemaal verrast wordt en uitgedaagd wordt. Zo is het een stuk kleiner en zijn andere elementen een stuk groter opgezet. Erg goed gedaan! Legoworld is niet alleen kijken maar ook ervaren en spelen, de hele dag door met allerlei soorten Lego.

Lees ook: Utrecht met kinderen; Top 10 activiteiten, kinderuitjes en dagje weg 
Lees ook: Populairste lego sets; van duplo tot Friends, City en Ninjago

Lego Duplo

Op twee plaatsen komt de wereld van Lego Duplo tot leven, in hal 2 en hal 1.  In hal 2 kan je heel veel bouwen in verschillende bakken en Duplo van divers formaat. De normale blokjes, maar ook bijvoorbeeld grotere rubberen blokken. En het zijn echt niet alleen de kinderen die bouwen, heerlijk om jezelf ook weer even kind te voelen 😉 Ook is er een hele wereld nagebouwd met meerdere treinbanen. Helaas waren er wat kinderen die over het hek zijn gezet om ermee te gaan spelen dus moesten ze al reparatiewerkzaamheden doen.

In hal 1 kan je natuurlijk ook bouwen en is er een speeltuin met levensechte Duplo-onderdelen en een theater met ballonkunstenaars etc. Ook kan je hier op de foto met Bliksem McQueen bij Lego Disney Cars. Er is echt meer dan genoeg om te doen en zien.

Je kan je ook laten schminken, het kan echter wel voorkomen dat ze pauze hebben en direct weglopen ongeacht de rij. Ik hoorde dit ook van iemand anders. Even fysiek uitleven? Op verschillende plaatsen vind je springkussens. Overal staat in principe ook toezicht bij, toch is het handig om zelf je eigen kind in de gaten te houden. Er zijn verschillende in- en uitgangen en voor je het weet is je kind ervandoor. Is ons ook gebeurd, zelfs op twee meter afstand. Zoon bij papa had ijsjes gemaakt en wilde dat aan mij laten zien. Afgeleid door iets anders en weg was hij.

Aanraders

Naast Lego Duplo voor jonge kinderen, zijn de volgende onderdelen absoluut een aanrader:

 • De wereld van Lego Friends; ook hier is een podium en kan je op de foto met de real live friends, voor de kinderen die dat durven een echte kermisattractie en je kan hier een glitter tattoo laten zetten.
 • De bioscoop in hal 4 als rustmomentje. Hier draaien de hele dag door films en kan je gewoon naar binnen lopen en weer weglopen als je dat wilt.
 • Het doolhof bij lego nexo knights; goede hoogte dat jij alles ziet en zij helemaal niets. Er is een ingang en uitgang, dus zolang je die in de gaten houdt, kunnen ze geen kant op. Lekker om zelf even op stap te gaan, ideaal vlak voordat je in de auto stapt. Zijn ze lekker moe 😉
 • De jungle waar ze allerlei dieren op schaal levensecht hebben nagebouwd in een toepasselijke omgeving.
 • Star Wars rebels baan; een echte hindernisbaan wel met licht en geluidstechnieken waarbij je na afloop een diploma krijgt. Kinderen onder de 16 onder begeleiding.
 • Lego Ninjago waar je een echte ninjatraining kan volgen. Deze hebben wij echter zelf niet gedaan, maar zag er leuk uit.
 • Lego regen; deze vind je bij lego Elves in hal 4. Met regenponcho’s loop je onder een echte douche van legosteentjes door. Vorig jaar durfden ze niet maar dit jaar wel! Vond ik zelf ook wel een heel bijzondere ervaring.
 • Bij de lego club kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief en krijg je gratis magazines. Ook kan je hier zelf je eigen Legopoppetje samenstellen en mag je die natuurlijk meenemen 😉
 • Bij Lego city had je een plek met allemaal brandweerauto’s met Duplo. Je kon hier ook een estafette doen waarbij je blauwe Legosteentjes in een bak op je hoofd moet scheppen om vervolgens zo snel mogelijk het vuur te blussen.

Tips voor als je Lego World bezoekt met jonge kinderen

 • Zorg dat je of op tijd bent, rond half tien of pas later na elf uur. Rond tien uur is het heel erg druk en zal je vanaf de snelweg al in een soort file rijden naar de parkeerplaats. Bij de ingang staan er dan ook lange rijen.
 • Loop door naar de ingang aan de oostkant bij het station. Via die ingang kom je direct bij lego Duplo uit.
 • Iedereen gaat meteen kijken, in de achterste hallen is het daardoor een stuk rustiger. Het beste kan je dus eerst doorlopen, daar is het een stuk rustiger en dan met de klok mee. De opzet is dit jaar heel handig zodat je een rondje loopt en alles ziet.
 • Wij zijn begonnen met spelen, zodat de kinderen na het eten en drinken in slaap vielen (lang leve de duowandelwagen die helemaal plat kan, of anders een draagdoek of draagzak) en we rustig een rondje konden lopen en konden kijken bij wat wij leuk vonden of activiteiten met de oudste zoals de Star Wars rebels baan.
 • Het kan vrij warm zijn, trek dus kleding aan met een shirt en vest zodat je vest op een gegeven moment uit kan trekken.
 • Overal staan springkussens waar je natuurlijk niet met schoenen op mag, trek dus makkelijke schoenen aan die je snel aan en uit kan trekken.
 • Overal zijn terrassen waar je kan eten en drinken, maar je kan ook prima zelf eten en drinken meenemen.
 • Voor de baby’s zijn er speciale babyhoeken waar je rustig een flesje kan geven en volgens mij ook even kan afzonderen om te kolfen.
 • Het personeel en vrijwilligers dragen allemaal blauwe shirts met een Lego-logo. Vertel je kind dat als ze je kwijtraken ze zich daar moeten melden. Deze kinderen worden regelmatig omgeroepen.
 • Er is een heel handig “kindje kwijt”-service in iedere hal. Als je een kind vindt, kan je die daar onderbrengen en zal het onder toezicht spelen tot het opgehaald wordt. Als je je kind kwijt bent kan je je daar ook melden. Handig is het om je kind een telefoonnummer op zijn arm te schrijven zodat ze je direct kunnen bellen en niet hoeven om te roepen.
 • Neem af en toe een rustmomentje, bijvoorbeeld in de bioscoop of bij één van de schermen, bijvoorbeeld bij Lego Star Wars en Lego Elves.
 • Het kan vrij luidruchtig zijn, ik zag kinderen met oorbeschermers rondlopen en vond dat geen heel slecht plan.
 • Neem een volle accu voor je fototoestel mee of powerbank voor je telefoon; want je blijft foto’s maken 😉

Gaan jullie ook een bezoekje brengen aan Lego World deze vakantie?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Lego World 2016 Jaarbeurs Utrecht
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 4 )

 • Leuke review! Wij gaan morgen, ik ben heel benieuwd hoe ze het vinden. Vorig jaar zijn we niet geweest, dus het is voor ons helemaal nieuw.

 • Wat een geweldige review! Boordevol nuttige informatie en tips.
  Nog nooit geweest. Staat heel hoog op ons wenslijstje.
  Wat ontzettend slim opgezet. Handig dat je ook even een filmpje kan kijken of even in de doolhof kan spelen. Even wat anders.
  De oorbeschermers zijn inderdaad wel handig. Mijn jongste zou zo eventueel ook kunnen slapen in de buggy (die ook plat kan) anders niet.

 • Dat klinkt wel erg leuk! Ik dacht eigenlijk dat onze jongens er te klein voor zouden zijn maar na jouw blog denk ik daar anders over. Toch maar even kijken of we deze week nog kunnen gaan!

 • Het lijkt me zo leuk! Mijn zoontje wilde heel graag, maar mijn dochter wilde niet. En nu zijn ze bij hun vader, dus was het er niet meer van gekomen. Wel heb ik het in mijn blog voor Flair met tips voor de herfstvakantie getipt.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top