Gisteren ging de wekker al vroeg, niet omdat we naar school gingen, de kinderen hebben tenslotte vakantie. Maar omdat we een dagje naar Legoland Discovery Centre in Oberhausen gingen. Dit ligt ‘net over de grens’ in Duitsland en is voor ons vanuit het westen twee uur rijden. De ervaring leert dat het goed is om er vroeg te zijn omdat het dan nog wat rustiger is. En natuurlijk fijn om rekening mee te houden vanwege de drukte en het energielevel van de kids.

Lees ook: Legoland Denemarken Billund; Tips leukste attracties met jonge kinderen. Praktische informatie dagje uit of vakantie hotel / vakantiepark. 

Dagje uit: Legoland Discovery Center Oberhausen - Mamaliefde.nl

Buiten zijn er twee ingangen; een voor Legoland en de ander voor de Legoshop. Er zijn drie soorten ingangen; een ‘gewone’ ingang, een vip-ingang en één voor groepen. Bij de ingang is er ook een wandelwagenparkeerplaats, deze is in het center niet gewenst. Het kan er erg druk zijn zodat je moet wachten om naar binnen te mogen. Al bij de kassa staan er muren en bakken met Lego zodat, terwijl jij de kaartjes koopt, de kinderen al kunnen bouwen.

Dagje uit: Legoland Discovery Center Oberhausen - Mamaliefde.nl

Legoland Discovery Center bestaat net zoals Legoland uit diverse werelden die voor een deel overeenkomen. Er zijn diverse ‘attracties’ voor jong en oud, actief en passief. Helaas waren er nu ook twee attracties die onder constructie waren, toevallig net de Duplo-attracties voor kinderen onder de drie jaar. Niet dat dat een probleem was en onze kinderen zich ook maar een moment hebben verveeld. Als ik het goed heb begrepen duurt dit tot 4 april. Het is volledig overdekt. Heel groot is het niet, toch kan je hier rustig een dag(deel) doorbrengen als je lekker rustig aan doet. Het is ook prima te combineren met andere attracties in Centro zoals Sealife.

Het is vrij warm in het Discovery Center, je loopt dus al snel te slepen met je jas. Het is even zoeken, maar er zijn kluisjes.

Lees ook: Populairste lego sets; van duplo tot Friends, City en Ninjago

Batman Event

Op het moment dat wij er waren was er ook een speciaal event en stond het in het teken van de nieuwe film Batman die nu in de bioscoop draait. Daar had ik eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht. Ze hebben wel echt hun best gedaan, maar er is zoveel te zien en doen dat het een beetje wegvalt. Bij de kassa krijg je onder andere een Batmanmasker. Onder andere heb je de Batmansteentjes in de Legofabriek, staat er een levensgrote Batman, er is een soort draaitoren met onderdelen van Batmanfiguren, liggen er kleurplaten van Batman en hangen er posters van Batman. Later hoorde ik dat er ook een soort fotowall was met het Lego Batmanpoppetje.

Legofabriek

Dagje uit: Legoland Discovery Center Oberhausen - Mamaliefde.nl

Als je naar binnen gaat, kom je eerst in een soort ontvangsthal terecht. Hier zie je een filmpje op een groot projectiescherm en een geanimeerd filmpje op een beeldscherm voor de kinderen. Deze is in het Duits maar ik vond het prima te volgen. Zelfs de animaties waren voor de kinderen duidelijk en laten het proces zien hoe Lego is bedacht en hoe je de Legosteentjes maakt. In de hoek staat ook een racewagen. Op een gegeven moment wordt er afgeteld en mag je een volgende hal in.

Dat is de Legofabriek, hier staat een enorme fabrieksband waar je ziet hoe de steentjes worden gemaakt. Bij de apparaten staan een aantal drukknoppen en één van de kinderen wordt uitgekozen om op de knopjes te drukken. De ‘professor’ legt uit hoe de