Dagje uit: Legoland Billund Denemarken - Mamaliefde.nl

Legoland Billund Denemarken

Een vakantie naar Denemarken is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Legoland. Dat is tenslotte één van de wereldwijd bekende toeristische bezienswaardigheden. Nadat we afscheid hadden genomen van de accommodatie met het geweldige uitzicht vertrokken we. Vanaf Ebeltoft was dit een kleine twee uur rijden. We vertrokken op tijd zodat we iets voor openingstijd arriveerden. Als Legoliefhebbers (het hele gezin) was dit natuurlijk een uitstapje waar we al een tijdje naar uitkeken. Dochterlief had het al continu over ‘Duplo-eiland’. Zou een bezoek aan onze verwachtingen voldoen?

Lees ook: Lego World 2018 Nederland Jaarbeurs Utrecht; leukste uitje in de herfstvakantie 

Parkeren & Entree

Dagje uit: Legoland Billund Denemarken - Mamaliefde.nl

Vanuit Nederland is het een ruime zes uur rijden vanaf Utrecht, of je kan hier heen met het vliegtuig. Dan ben je slechts 70 minuten onderweg. Wij kwamen hier vanaf onze vakantiebestemming in Djursland,  en waren al vroeg op parkeerplaats 1 vlakbij de ingang op een schaduwrijke plaats parkeren (in totaal zijn er maar liefst 4 parkeerplaatsen waarvan 3 en 4 best een stuk lopen zijn). Ook Landal Seawest aan de westkust is een populaire accomodatie voor een bezoek aan Legoland. Bij de parkeerplaats kan je ook een kaartje kopen om de parkeerplaats te verlaten. Echter pakte hij niet onze Maestro-passen terwijl dat wel aangegeven was dus konden we dit in het park doen. Parkeren kost 50 dkk.

Dagje uit: Legoland Billund Denemarken - Mamaliefde.nl

We waren hier op een doordeweekse dag in het voorseizoen dus qua drukte viel het wel mee. De openingstijden van het park worden hier trouwens op aangepast. Bij de ingang kon je al wel de kaartjes kopen en even rondkijken, zo was er een kaart met de plattegrond van het park zodat je alvast een route kon uitstippelen langs attracties die je graag wilt bezoeken en een overzicht met de minimale lengte-eisen voor de attracties. Kan je ze alvast voorbereiden op waar ze niet in mogen. Er zijn verschillende landen maar die zijn niet altijd even duidelijk zichtbaar. De entreekaartjes kosten 349 dkk voor volwassenen boven de 13 jaar. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar en senioren betalen 329 dkk en kinderen onder de twee jaar mogen gratis naar binnen. Als je vooraf de kaartjes boekt krijg je echter korting en hoef je niet in de rij te wachten. Er zijn online ook veel acties te vinden waarbij je korting of een tweede toegangskaartje gratis krijgt.

Dagje uit: Legoland Billund Denemarken - Mamaliefde.nl

Eenmaal binnen liep manlief direct even naar de balie met id-kaartjes, we waren dochterlief al bijna kwijtgeraakt in de mensenmassa die voor de poort aan het wachten was tot die openging. Je weet maar nooit en veiligheid voor alles toch?

Miniland

Dagje uit: Legoland Billund Denemarken - Mamaliefde.nl

Legoland is ingedeeld in verschillende themawerelden. Voor de jongste kinderen is daar onder andere miniland en Duploland, al vind je in de overige landen ook attracties waar ze in mogen. Miniland is het oudste gedeelte van Legoland, en bestaat al sinds de opening in 1968. In dit land zijn er veel bekende bouwwerken in het miniatuur nagemaakt met een schaal van 1 op 20. Zo kan je zelf tussen de gebouwen doorlopen. Er zijn met name veel bouwwerken uit Denemarken zelf, maar ook Duitsland, Nederland en Zwitserland. Al deze bouwwerken zijn gemaakt met ‘traditionele’ stenen, dus zonder dakstenen of andere speciale onderdelen. Daar kunnen we nu nog wat van leren.

Zoonlief was enorm onder de indruk van alle treinen, boten, vrachtwagens en dergelijke die rondreden en bleef maar van het één naar het andere rennen. De attracties sluiten een uur voor sluitingstijd, dus dat laatste uurtje kan je goed gebruiken om hier rond te lopen en je te laten verwonderen. En natuurlijk een blik van herkenning met de Nederlandse molens, paleis, ophaalbruggen, kassen en Zaanse huisjes. Zelfs de rondvaartboot lijkt zo uit de grachten overgevaren te zijn.

Duploland

Bij Legoland waren er meerdere attracties speciaal voor de kinderen. Onder andere treintjes, monorail, vliegtuigjes, draaimolen en bootjes. Er was ook nog een safaritour. Hier was een probleem; ze wilden het liefste overal tegelijk in. En dan is het heel vervelend als je wel vijf tot tien minuten moet wachten tot je aan de beurt bent en ondertussen zoveel andere leuke attracties ziet waar je in wilt gaan. Daarnaast heb je een grote speeltuin waar ze zelf in hun favoriete bouwwerken kunnen spelen. Dit is echter wel geïnspireerd Duplo van wat jaartjes geleden, dus vooral een feest van herkenning voor mama en papa.

Piratenland

Bij warm weer is een bezoek aan piratenland een echte aanrader. Hier heb je een aantal verkoelende attracties met veel water. Van bootjes met waterpistolen tot en met waterspeeltuinen voor verschillende leeftijden. Bij de waterspeeltuinen zijn ook verkleedruimten met kluisjes, kleding is verplicht.  Er zijn ook een aantal waterachtbanen aanwezig en de bootjes zijn een absolute aanrader. Hiermee maak je een klein tochtje door de grotten waarin een aantal Legobouwwerken staan in piratenthema.

Ninja-go

Nieuw dit jaar is het ninja-go themawereld. Hier kunnen de kids, of jijzelf trainen om een echte ninja te worden. Ook deze wereld draait duidelijk om een actieve opstelling van de kinderen. Voor vier van de vijf attracties wordt er toch echt enige inspanning van ze gevraagd, en ook de vijfde is interactief opgezet. Zo heb je onder andere de klimmuur, een reactiespel, spinnende draaischijven en een laserattractie waarbij je door een tunnel met lezers moet kruipen, springen en tijgeren. Deze vond dochterlief wel heel erg gaaf en wilde nog een keer. Zoonlief daarentegen vond de wachtrij veel leuker. Daar stonden namelijk overal bakken met blokjes waar hij wilde ‘bouwen’.

Knights’ Kingdom

Voor de prinsessen in schattige priëlen en kleine ridders heb je knights’ kingdom. Met onder andere een achtbaan in een kasteel, het begint met een langzaam tochtje door het kasteel met diverse Legobeelden om vervolgens in volle vaart ervandoor gaat. Je hebt hier ook een groot theater waar meerdere keren per dag een toneelstuk met stuntmannen wordt uitgevoerd. De rest van het park (en dan met name de achtbanen) zijn meteen een stuk rustiger.

Legoredo Town

Meer fan van cowboys en indianen? Dan is legoredo town de place to be, de aankleding hier is echt enorm leuk gedaan. Je hebt hier onder andere een kanoboot, die gaat vrij horizontaal met een val naar beneden. Zo kan je goed alle dieren zien. Er zijn ook wat meer rustige activiteiten zoals goud zoeken of broodjes bakken.

Polar Land

Polar Land is niet erg groot, maar zeker wel leuk om te bezoeken. Voor de groteren de achtbaan, in mijn ogen de leukste achtbaan van dit park. Beneden heb je de pinguïns.

Sea Life

In Legoland Billund vind je een locatie van Sea Life, samen hebben ze een attractie opgebouwd. Je stapt in de submarine met een aantal filmpjes en gaat vervolgens de diepte in waar er meerdere aquaria zijn te vinden. Natuurlijk mag de nodige Lego niet ontbreken. Zoals de enorme submarine.

Bouwen

Niet alleen bij de wachtrij in het ninja-go gebied heb je een bak met stenen staan, dit kom je bij meerdere attracties tegen. Losse blokjes, Duploblokjes, of specifiek dat je een bepaald figuur of gezicht kan namaken. Zo wordt in de wachtrij staan nog eens leuk! Naast dat hier natuurlijk ook de meest indrukwekkende bouwwerken te vinden zijn. Ook bij een deel van de picknickplaatsen vind je bakken met Duplo en Lego waar de kinderen even heerlijk kunnen spelen. Toch vond ik dit aanbod wel tegenvallen en had ik meer verwacht.

Horeca

Dagje uit: Legoland Billund Denemarken - Mamaliefde.nl

Als je op zoek bent naar eten en drinken is er genoeg keuze in Legoland. Zo zijn er meerdere buffetrestauranten in diverse thema’s; zoals Italiaans tot en met Oosters of Internationaal. De prijzen voor deze buffetten komen vrijwel overeen. Daarnaast zijn er verschillende stallen waar ze ijsjes verkopen, of snacks. Topper is nog wel de fruitstands met een breed assortiment van zeer betaalbaar fruit. Dat hebben ze in Denemarken wel echt heel goed geregeld!

Onze top 5

Dagje uit: Legoland Billund Denemarken - Mamaliefde.nl

Welke attracties je zeker niet moet overslaan als je een bezoekje brengt aan Legoland Billund? In willekeurige volgorde:

 1. Dive to Atlantis; Deze attractie duurt circa vijf minuten. Je wacht even tot je een zaal binnen mag waar je aan boord van een duikboot stapt. Op het scherm zie je hoe je vertrekt en aankomt in Atlantis, de verzonken stad. Vervolgens gaan de deuren open en loop je door Atlantis heen. De combinatie tussen vissen en Lego in deze locatie van Sealife was erg leuk gedaan.
 2. Pirate Boats; Als het mooi weer is, is deze attractie een echte aanrader. Je stapt aan boord van een bootje om een rondje te varen door piratenland heen. Aan boord van het schip heb je echte kanonnen waarmee je op doelen langs de kant kan staan. Natuurlijk kan je ze ook gebruiken om de andere bootjes nat te spuiten. Liever niet het water op? Ook vanaf de vaste wal zijn er kanonnen om te bedienen!
 3. Action Adventure Show; nu hebben we helaas iedere keer maar een kort stukje hiervan gezien omdat we tijdens het aflopen langsliepen. Maar de show zag er erg leuk uit. Roemeense stuntmannen en vrouwen laten in typische Lego- of Duplokledij de mooiste acrobatische toeren zien. Met de nodige humor en zeer duidelijke gebaren brengen ze het verhaal dat iedereen laat lachen alsmede verwonderen. Dat zijn nog eens stunts.
 4. Polar-X-plorer; Oké, eerlijk gezegd vind ik de meeste achtbanen in Legoland maar zo-zo. Dit was toch wel de leukste. Vooral vanwege het verrassende effect halverwege en de bocht die je maakt langs de pinguïns. Ook hier sta je hooguit 10 minuten in de wachtrij, zodat je het rustig kan afwisselen en papa en mama ook in de attractie kunnen. Zo kunnen de kinderen spelen op de brandweer, een bak met Duplo of bij de pinguïns kijkt.
 5. The Temple; Dit was de grote favoriet van onze dochter en wilden ze het liefste de rest van de dag in. Je zit hier in een ride met pistolen waarmee je met behulp van laser op doelen kan schieten. Er zijn verschillende kleuren met verschillende punten, zo kan je er een echt wedstrijdje van maken. Grappig is dat deze attractie niet geadviseerd wordt voor kinderen onder de drie jaar vanwege schrik effecten, en onze dochter vrij schrikachtig is aangelegd. Dit vond ze echter geweldig en echt eng was het ook niet.
 6. Mini-boats en mini-safari; En vooruit toch ook een gedeelde zesde plaats; deze minibootjes en autootjes waren ook zeer favoriet bij de kinderen. De bootjes kan je zelf besturen en varen door een kanaal tussen de enorme internationale bekende bouwwerken door. Waaronder het Vrijheidsbeeld en het Panthenon. In de minisafari ga je zoals de naam het al zegt op safari. Dit zijn vrij kleine autootjes dus wilde dochterlief alleen. Prima, maar toen wilde zoonlief dat ook. Dan moet je toch even loslaten als ouder en er op vertrouwen dat hij ook gewoon netjes blijft zitten.

Zijn jullie wel eens in Legoland geweest?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kindvriendelijk Denemarken.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Legoland Billund Denemarken
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 7 )

 • Wij zijn vorig jaar geweest!! Bij ons waren ook de piratenboten populair en bij de oudste de verkeerstuin, wel vanaf 7 jaar. Hiervoor moet je op tijd in de rij voor een kaartje! Het hotel is ook super, helemaal in thema. Een attractie op zich. Ik kan niet wachten om weer te gaan!

 • Wat ziet dat er allemaal leuk uit! Ik wil daar zeker nog een keer heen als die kleine van mij wat ouder is!!

 • Wat leuk om dit te lezen en de foto’s te zien.
  Ik ben namelijk jaren geleden in Legoland Denemarken geweest.

 • Super gaaf! Ik denk dat het voor de Twins nog net te vroeg is (hadden we al tijdens onze trip naar Legoworld in de jaarbeurs) maar wellicht als ze een jaartje ouder zijn dat ze het te gek vinden!

 • Welke achtbanen raadt je aan voor een kind van bijna 4? Of waren die er niet? Die van mij is wat bang aangelegd, behalve rustige achtbanen.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top