Zijn jouw kinderen (of je man) ook zo’n fan van Lego? Dan heb je vast al eens Legotape voorbij zien komen. Dit is een rol van plakband met aan de bovenkant nopjes waar je Lego (of andere alternatieven) aan kan bevestigen. Een combinatie van creatief, spelen en bouwen dus! Je kan de Legotape voor verschillende doeleinden gebruiken. Van Brickking kreeg ik een rolletje Stick & Bricktape om daarmee te experimenteren. Ter inspiratie zocht ik wat verschillende ideeën op van toepassingen waarvoor je het kan gebruiken. De tape is flexibel zodat je hem niet alleen voor rechte stukken kan gebruiken, maar ook rond. Van sleutelhangers tot ….

Lees ook: Populairste lego sets; van Duplo tot Lego friends en ninjago
Lees ook: Washi tape; Wat is het en handige tips en voorbeelden om masking tape te gebruiken?
Lees ook: LEGO Hidden Side; Bouwen en augmented reality in 1! (nieuwe lego lijn 2019)
Lees ook: Nieuw: Gratis LEGOLife App & Magazine

Naam van Lego

Met de tape kan je de naam van je kindje plakken op de deur, muur of kast. Vervolgens kunnen daar Legoblokjes en minifiguren op staan ter decoratie. Zo kan je de naam helemaal personaliseren, of iedere keer veranderen. In plaats van een naam kan je het ook gebruiken voor de thematafel om samen met de accessoires van Lego in één thema aan te kleden.

Lees ook: Lego World 2018 Nederland Jaarbeurs Utrecht; leukste uitje in de herfstvakantie 

Lego tape jar

Deze jars (potjes) zijn in een paasthema gemaakt, maar je kan ze natuurlijk voor veel meer verschillende toepassingen gebruiken. Als je plastic potjes gebruikt zijn ze ook ideaal voor op reis of om cadeau te geven. De ideale combinatie van bewaren en spelen bij elkaar!

Lego tafel

Op de bekende lack tafel of de trofast kast kan je heel goed een Legotafel maken. Je kan hier een aantal grondplaten op bevestigen. Deze weg is gemaakt van gewone tape, maar door Legotape te gebruiken kan je hier ook poppetjes op neerzetten. Bij de trofast kast kan je op de lades gebruiken om de Lego op kleur of thema te sorteren en de tape gebruiken om daar een kleur blokje of accessoire te bevestigen om aan te geven wat er in die la zit.

3D city

Met Legotape wordt deze 3D-city gebouwd. Wat deze stad zo bijzonder maakt is dat het geen last lijkt te hebben van de zwaartekracht. De huisjes en straten groeien alle kanten op. Lang leve de fantasie van kinderen! In het voorbeeld hierboven zijn blokken gebruikt die aan de bovenkant, zijkant, achterkant en aan de binnenkant. Je kan de tape plat op de muur plakken, maar ook in boogjes.

Sleutelhanger

De zijkant van deze plank is beplakt met Legotape. Met blokjes zijn daar vervolgens een aantal hangers gemaakt. Deze kan je vastbouwen of er een haakje aan maken, of je kan een blokje gebruiken met gaatjes en die als sleutelhanger aan je sleutelbos te bevestigen zodat je thuis de sleutelbos kan ophangen en je hem niet kwijtraakt!

Lichtschakelaar

Een saaie lichtschakelaar kan je met Legotape ook heel eenvoudig opfleuren met een klein bouwwerkje. Zo maak je er wel iets heel creatiefs en bijzonders van!

Jurassic Lego

Door een stukje tape op een dinosaurus, of een ander dier, te bevestigen kan je dit gebruiken om hier ook poppetjes op te laten rijden of zelfs kleine constructies te bouwen of laten landen zoals dit vliegtuigje.

Lego armband

Hoe cool is deze Lego-armband? Met Legotape kan je een armband maken voor om je pols en door hier blokjes, accessoires of minifiguren aan te bevestigen maak je het helemaal in je eigen thema.

Lego reisspeelkoffertje

Met stroken Legotape naast elkaar maak je van ieder koffertje een ideale reis en speelkoffer. Handig voor in de auto of voor op vakantie. Maar ook voor als je uit eten gaat. Zo heb je je favoriete Lego altijd bij je.

Inpakken

Heb je een cadeautje gekocht voor iemand die groot fan is van Lego, gebruik dan Legotape om de verpakking extra op te fleuren. Eventueel kan je hier al met blokjes een hint geven van de inhoud ;-)

Telefoonhouder

Zoals je in het filmpje bovenaan kan zien kan je de tape ook gebruiken om achterop je telefoonhoesje te plakken. Zo heb je een handig handvat of kan je er mee spelen.

Lego muur

Vind jij zo’n Legomuur ook altijd zo stoer? Met deze tape maak je heel eenvoudig je eigen bord voor aan de muur. Als je verschillende kleuren tape gebruikt, krijg je een uniek regenboogeffect dat verder niemand anders heeft!

Lees ook: Lego shoppen bij Legowinkel Brickking

Heb jij ook al geëxperimenteerd met deze Legotape?

Lego minifigures stock photo from Shutterstock / zaidi zarak

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'