Lego timmert lekker aan de weg deze maand, eerst was er de tweede Legofilm waarin we zien hoe het Emmet vergaat. Komt Lego nu met een heel nieuwe lijn. Lekker spelen en bouwen met Legoblokjes om vervolgens je telefoon of tablet erbij te pakken om een geheime wereld met augmented reality te ontdekken? Dat klinkt toch als te mooi om waar te zijn? Niet dus! Naast de diverse nieuwe Legosets waar Lego dit jaar mee komt, wordt er deze week op de American International Toy Far in New York de nieuwe LEGO® Hidden Side™ geïntroduceerd. Een combinatie van bouwen en augmented reality die op die manier een nieuwe manier van spelen creëert. Lego is één van de werelds grootste en bekendste speelgoedfabrikanten en brengt als eerste een spelervaring op de markt waarbij kinderen in twee werelden tegelijk spelen. 

Lego Hidden Side

LEGO® Hidden Side™ is het nieuwste LEGO-thema waarbij een virtuele laag aan de werkelijkheid wordt toegevoegd via augmented reality. Binnen deze speelomgeving moeten kinderen een behekste wereld weer normaal maken, spook voor spook. Het is tot op heden de enige speelervaring die augmented reality (AR) volledig en naadloos integreert met het fysieke bouwen en zo een verborgen interactieve wereld ontsluit. LEGO Hidden Side werd ontwikkeld voor kinderen vanaf zeven jaar. En ik kan niet wachten tot wij het straks ook in huis hebben!

LEGO Hidden Side bestaat uit acht “behekste” bouwsets boordevol verbluffende functionaliteiten en geheime verrassingen die typerend zijn voor het bouw- en rollenspelplezier van elk LEGO-thema. Door de bijbehorende AR-app te activeren, worden de schaalmodellen tot leven gewekt en verschijnt een verborgen wereld boordevol interactieve mysteries en uitdagingen. In combinatie maken deze twee werelden elkaar nog aantrekkelijker en leuker.

Fluid play; technologie en fysiek spelen met elkaar verbonden

“We hebben intussen al jaren ervaring in het samenbrengen van technologie en fysiek spel. Zo hebben we geleerd dat kinderen spannende speelervaringen verwachten die naadloos overvloeien van de fysieke naar de digitale wereld. Dat noemen we fluid play,” vertelt Tom Donaldson, senior vice president, Creative Play Lab van de LEGO Group. “Bij LEGO focussen we voornamelijk op het fysieke bouwen, maar via AR krijgen we de kans om de tastbare wereld aan te vullen met nieuwe elementen, die een ander soort activiteit en beheersing vergen. We laten het klassieke gaming first-principe van AR achter ons om een nieuwe vorm van spelen te creëren. Eentje waarbij de fysieke wereld de AR-laag beïnvloedt, in plaats van omgekeerd.”

Typische LEGO-ervaring

De bouwpakketten van LEGO Hidden Side bezorgen kinderen alles wat ze verwachten en waar ze van houden: de uitdaging van het bouwen, een gedetailleerd schaalmodel met flink wat functionaliteiten en figuurtjes in een universum vol verhalen. Elk model kan worden gebouwd zoals het er normaal zou uitzien – een school, een bus, of een kerkhof bijvoorbeeld – en kan worden omgetoverd tot de behekste versie van zichzelf.

Inclusief Augmented Play

Via de app verkennen de kinderen het stadje Newbury vanuit het perspectief van één van de twee personages, Jack of Parker. Met behulp van de smartphone ontdekken ze de paranormale mysteries die zich als het ware verbergen in de omgeving, en die ze vervolgens ook kunnen gaan oplossen. Doordat ze hun telefoon bij de fysieke LEGO-modellen houden en in interactie gaan met de verschillende elementen of “behekste plaatsen”, toveren ze virtuele spoken tevoorschijn. Die moeten ze vervolgens in de AR-spelomgeving zien te vangen. Verschillende scenario’s zorgen voor een dynamische speelomgeving, waarbij kinderen in beide werelden aan de slag moeten om vooruitgang te boeken in het spel.

Donaldson gaat verder: “Door het ontwerp van LEGO Hidden Side zelf zorgt de fysieke omgang met de LEGO-modellen ervoor dat de AR-ervaring verandert, en tegelijkertijd laat de AR-ervaring spelers nieuwe dingen ontdekken in de fysieke modellen. Zo creëren we een verregaande en wederkerige speelervaring in twee werelden zoals je die nog nooit eerder zag.” De app bevat overigens ook verschillende korte digitale spelletjes, die onafhankelijk van het bouwpakket kunnen worden gespeeld. Na de lancering zal de app regelmatig worden aangevuld met nieuwe spoken, speltoepassingen en variaties, zodat de speelervaring iedere keer anders is als kinderen ermee spelen.

Donaldson merkt verder op: “We voegen enkele van de beste elementen van mobile games toe om de speelervaring verfrissend te houden. Kinderen worden aangemoedigd om telkens opnieuw naar hun LEGO-pakket te grijpen, om te ontdekken wat er veranderd is. Door de doordachte integratie van bouwen met LEGO aan de ene kant en spelen met AR-technologie aan de andere kant, bieden we een werkelijk innovatieve speelervaring, die zich afspeelt in de altijd veranderende omgeving van fluid play, waar kinderen voortdurend nieuwe speelmomenten en -vormen aantreffen.”

Lego Hidden side kopen of app downloaden?

LEGO Hidden Side zal wereldwijd beschikbaar zijn tegen het eind van de zomer van 2019. De bouwpakketten zullen variëren in prijs van 19,99 euro tot 119,99 euro. De LEGO Hidden Side-app zal gratis kunnen worden gedownload via de App Store en Google Play.

Meer informatie vind je hier.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
LEGO Hidden Side; Bouwen en augmented reality in 1! (nieuwe lego lijn 2019)
Author Rating
51star1star1star1star1star