December nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om te gaan denken aan een adventskalender. Nu gaan we er ook eentje zelf maken, maar deze is helaas nog niet af. Die houden jullie dus nog even tegoed. Wel ontving ik een andere gave aftelkalender. Eentje die me doet denken aan vroeger, dat ik in de schoen een chocoladekalender vond. Die begon op 1 december en telde 24 dagen af tot aan Kerst. Iedere dag mocht je dan een raampje openmaken en het chocolaatje opeten. Natuurlijk waren er altijd dagen dat je het vergat, en dus de dag erna extra chocolaatjes had!

Lees ook: Nieuw: Gratis LEGOLife App & Magazine
Lees ook: Review: Lego Hidden Side Newbury Highschool
Lees ook: Aftelkalender maken voor kind; van verjaardag, vakantie tot Sinterklaas en Kerst
Lees ook; De leukste speelgoed adventskalenders voor kinderen; jongens & meisjes
Lees ook: Zelf een adventskalender maken & opdrachten om te vullen
Lees ook: De leukste activiteiten voor op de adventskalender

Tegenwoordig zijn er heel veel varianten op deze aftelkalenders. De leukste vind ik nog wel deze van Lego. Nu moet ik eerlijk bekennen dat Kerstmis, en advent, voor mij niet draaien om cadeautjes. Maar als enorme fan van Lego maak ik hier graag een uitzondering voor. Onze dochter is pas 3,5 maar vindt zich soms al te groot voor Duplo. Daarom zijn we voorzichtig bezig om de verzameling Lego op te bouwen. Heeft ze straks een mooie verzameling om mee te spelen. Deze adventskalender is daardoor zeer welkom.

In de adventskalender zitten 24 vakjes. Iedere dag mag je een deurtje openmaken en het zakje wat erachter zit, eruit halen. Volgens de ervaringen van anderen kan de inhoud heel erg wisselen, van poppetjes tot kleine bouwwerken. Voor de foto mocht ze het eerste vakje openmaken. Oké, ik zal eerlijk bekennen: ik heb het zelf gedaan en moest me echt bedwingen om ze niet allemaal open te maken. Of de zijkant om te zien wat er nog meer in zit. Op het deurtje staat de beschrijving om te gaan bouwen. In het eerste vakje zaten twee autootjes en afstandsbedieningen. Die passen mooi op het landschap dat aan de binnenkant van de deksel staat.

Voor de zekerheid hebben we de Lego adventskalender boven op de kast gezet. In ieder geval tot 1 december. Zie ik hem zelf ook minder vaak en kan ik de neiging onderdrukken om het open te maken. Die gaat volgend jaar zeker weer terugkomen!

De Lego adventskalender is te koop in diverse varianten: Star Wars, City en Friends en te koop bij bol.com. De prijzen variëren per verpakking.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'