(Mama) blog favorieten - Mamaliefde.nl

Leestips juni

Zoals jullie van mij gewend zijn deel ik ook deze laatste dag van juni mijn favoriete blogjes van de afgelopen maand. Het zijn weer een reeks van zeer diverse artikelen geworden met van alles wat.

Zelfvoorzienend leven – Gezinsleven

Net zoals veel mensen, waaronder mijzelf, vraagt Julia zich af hoe het zou gaan om zelfvoorzienend te leven. Zelf lijkt het me een mooi ideaal, maar ik vrees dat ik daar niet voor in de wieg gelegd ben. Ik ben veels te gemakkelijk in het kopen van dingen die nodig zijn en die pogingen om een moestuin beginnen zijn niet altijd even succesvol geweest. Er worden een aantal succesverhalen en tips gedeeld zodat als jij er ook over twijfelt je in ieder geval een begin kan maken door je in te lezen.

Test jij de verzorgingsproducten die je voor je kinderen gebruikt – Kaboutertuin

Een artikel dat je even laat nadenken van Emy. Zelf probeer ik bewuste keuzes te maken voor verzorgingsartikelen, en het voordeel van het bloggen is dat ik regelmatig van merken wat opgestuurd krijg. Ondertussen heb ik mijn favorieten dus laat ik dit over aan andere mama’s. Veel van de producten gebruik ik ook zelf, maar het testen voor ik het bij hun gebruik doe ik eigenlijk niet. Als ik dit lees zou ik dat eigenlijk wel moeten doen.

Dingen die je doet als je kind slaapt – Meisje Eigenwijsje

Slaaptijd hier is heilig, ik ben zo blij als onze dochter besluit toch nog wat uurtjes slaap te pakken. Dit wisselt vaak en ik laat het nu aan haar over of ze dit wel of niet wil. Op de dagen dat ze naar de peuterspeelzaal gaat ben ik blij met mijn uurtje rust als ze op bed liggen en zij nog weg is. Vaak maak ik in de loop van de ochtend enorme lijstjes met dingen om te doen, waarvan ik er dan een of met een beetje geluk een paar kan afstrepen. Het loopt toch altijd anders. Nicole zet op een rijtje wat zij allemaal doet tijdens slaaptijd.

7 x nog meer doen met klei – Mama’s Jungle

Dit artikel van Lori zou ik zo geschreven kunnen hebben. Hier in huis is de klei niet aan te slepen, gelukkig betaal je er niet al teveel voor bij de action en heeft ze op haar verjaardag ook een voorraadje gekregen. Toch kan je er meer mee dan alleen maar wat figuurtjes maken. Ze deelt een aantal tips om thuis met je kind te doen voor nog meer speelplezier met potjes klei.

Het zware leven van een dreumes – Fantastic Moms

Dit vond ik zo’n geniaal artikel zoals je van de Fantastic Moms kan verwachten. Onze eerste dreumes is ondertussen al een behoorlijke peuter, maar de tweede zit er midden in. De dreumes fase. En dat levert best wel bijzondere taferelen op. Lees vooral ook de teksten die overal bij staan. Hilarisch!

Fruit Party – Stay at home mama

Binnenkort is het zomervakantie, en hoe kan je deze vakantie beter beginnen dan met een klein feestje? Geertje dacht daar precies hetzelfde over, maar koos voor de verantwoorde versie met fruit. De foto’s laten zien dat het een geslaagd idee was. Dit ga ik zeker onthouden voor volgende week als het hier ook vakantie is.

Papa zijn is… – Papa’s wereld

Dit keer staat er ook een papablog van Maarten in het rijtje. Want ook mama’s vinden het enorm fijn dat ze nu zonder blikken en blozen bij de macdonalds een happy meal kunnen bestellen. En dan niet voor de kinderen…

Mommybloggrs, I get it now – Life by Rosie

Rose was een van de weinige niet mamabloggers die ik volg. Was, omdat ze nu zwanger is en voorzichtig aan toch lijkt over te stappen naar de mommyblog side. Voor zover daar sprake van is natuurlijk 😉 En dat terwijl ze in het begin riep, ja ik ben zwanger en daar ook over gaat delen maar niet de overstap zou maken. Zwanger zijn doet echter zoveel met je dat je aan niet anders meer kan denken en dat werkt ook door in je persoonlijke blog.

Moeders met mobieltjes – Ninjamoeder

Tja, hier kan ik maar een ding op zeggen. Guilty. Ik probeer er heel bewust mee om te gaan en de telefoon zoveel mogelijk in mijn broekzak te steken. Maar sommige foto’s wil je toch gelijk delen met alle gevolgen van dien. Precies zoals Yousra schetst.

Wat was voor jouw een opvallend artikel van de afgelopen maand?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 7 )

  • Wat leuk ik sta ertussen, jij ook bij mij trouwens! Ik ga een aantal blogs nog even lezen heb veel gemist!

  • Leuk, ga ik weer nieuwe blog ontdekken… Zitten wel titels tussen die ik nog niet gelezen heb, maar me wel aanspreken.

  • Bedankt voor de vermelding! Ik ga vanavond eens ff lezen bij je andere tips!

  • Superrrr leuk van het noemen! Direct even de papa blog gecheckt. Interessant 😉

  • Super leuk!! Bedankt voor je tips!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top