Last-minute tips voor Vaderdag!

Afgelopen vrijdag hebben jullie de gastblog van Papa’s Wereld kunnen lezen over wat papa nu eigenlijk wil met Vaderdag. Dat komt vooral neer op iets leuks doen en mooie herinneringen maken. Als jij nog niets hebt voor Vaderdag kan je hieronder de leukste ideeën vinden voor een mooie verrassing. Waar je niet eens veel aan hoeft voor te bereiden.

Last minute vaderdag cadeautjes

  1. Picknick in het bos; Je vult een picknickmand met de lekkerste dingen, die handig zijn voor een picknick. Wat drinken mee, flesje bier voor papa, kleedje erbij en je kan op stap.
  2. Dagje naar het strand; Gewoon even een dag in een andere omgeving, eentje waar je niet vaak heen gaat. Met het hele gezin. Als de zon schijnt is een dagje naar het strand dan een absolute aanrader.
  3. Racen in een auto; Natuurlijk kan je kaartjes kopen voor Zandvoort, maar misschien ken je wel iemand in je netwerk die een speciale auto heeft waarin papa op vaderdag een (dagje) mag rijden. Zo’n auto die hij het liefste zelf zou willen hebben.
  4. De stropdas; Natuurlijk mag de stropdas niet ontbreken. Dit was het allereerste knutselwerkje dat ik onze dochter heb laten maken voor Vaderdag.
  5. Een verzameling biertjes; Ik ken geen enkele papa die niet graag een biertje drinkt. Daarom zal het altijd wel gewaardeerd worden als er een selectie van bieren gehaald wordt voor papa om te proeven. Natuurlijk niet zomaar biertjes, maar flesjes waar de kinderen zelf een etiket voor hebben getekend zodat het voor papa echt blind proeven wordt!
  6. Cadeaubon; Ok, misschien niet zo heel origineel, maar wel altijd een succes Laat de kinderen lekker kleuren en schrijf er vervolgens op wat papa een keertje niet hoeft te doen; de vaatwasser uitruimen, kattenbak verschonen, keertje mogen uitslapen etc.
  7. Liefde gaat door de maag; Zorg vooraf dat de boodschappen in huis zijn voor een heerlijke maaltijd. Misschien wel een drie gangen diner, de liefde gaat door de maag tenslotte. Samen koken kan heel gezellig zijn, een beetje helpen met snijden etc. en papa die alles mag voorproeven! Een proeverij aan huis dus.
  8. Naar het museum; Het is even zoeken maar er zijn musea waar papa op vaderdag gratis naar binnen mag, en anders zijn er speciale tarieven. Altijd leuk.
  9. Samen lachen; een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Maak bijvoorbeeld samen een eigen fotostrip, ook voor jonge kinderen die nog niet kunnen lezen kan dat erg grappig zijn!

Keeping memories

Leuk natuurlijk al die herinneringen. Maar hoe zorg je er nu voor dat die herinneringen bewaard blijven? En niet alleen voor op Vaderdag zijn? De beste manier is toch wel het maken van beeldmateriaal; foto’s en video’s waar je later nog een keer naar kan kijken. Negen van de tien keer, of vaak negenennegentig van de honderd keer blijven die foto’s op de laptop staan en kijk je er nooit meer naar. Daarom is het natuurlijk ideaal om ze te laten afdrukken. Niet zomaar als een foto voor in een lijstje, maar lekker groot op posterformaat. Bijvoorbeeld van papa die even mocht scheuren in een raceauto, het hele gezin op het strand, papa omringd door de kinderen tijdens een picknick of papa met de zelfgemaakte stropdas van de kinderen om zijn nek!

Weet jij al wat je aan papa gaat geven dit jaar?

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock

Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.