In Gelderland, tussen Harderwijk en Zwolle vind je Landal Landgoed ’t Loo, in een bosachtige omgeving vind je de ruim opgezette huisjes. Centraal vind je het meer met de centrale faciliteiten. Rondom het park zijn er een aantal parkeerplaatsen, want ook dit park is autovrij. Wij waren hier uitgenodigd tijdens het Bolloweekend toen er allemaal extra activiteiten werden georganiseerd en hebben overnacht in de kidsbungalow voor zes personen.

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: Ervaringen Landal vakantieparken met kinderen per provincie; beste, mooiste met zwembad
Lees ook: Gelderland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit 

Landal Landgoed ’t Loo

Als je aankomt bij Landal Landgoed ’t Loo kan je als gast je auto parkeren op parkeerplaats 2 of 3. Parkeerplaats 1 is voor (dag)bezoekers. Vanaf daar loop je naar de receptie, die goed aangegeven staat. Daar kan je inchecken en krijg je de pasjes voor de bungalow. Als je een kidsbungalow hebt krijg je ook een rugzakje met een aantal speelgoedjes en pannenkoekenmix. Omdat we maar één (wel grote) koffer bij ons hadden en ik die meteen mee had genomen, liepen we direct door naar ons huisje en lieten we de auto op de parkeerplaats staan. Heel handig is het dat je alleen buitenom kan rijden en dus ‘binnendoor’ kan lopen.

Meer informatie vind je hier.

De kinderbungalows

Achter de receptie vind je een meer, waar alle huisjes rondom zijn opgesteld in een bosrijke omgeving. Er zijn verschillende soorten huisjes, van comfort tot luxe met bubbelbad of speciaal ingericht voor kinderen. Vrijwel allemaal wel met twee verdiepingen. De huisjes zijn vrijstaand zodat je de ruimte hebt en echt het gevoel hebt in het midden van de natuur te zitten. De huisjes gaan open met een pasje.

Zoals gezegd verbleven we in een 6-persoons kinderbungalow. Als je aan komt lopen herken je dit aan het hinkelpad voor de deur, naast de deur is er een bankje en hangt er een deurbel. Je komt binnen in de hal met een mooie boomkapstok waar je de schoenen kan neerzetten en jassen ophangen. Aan de ene kant vind je de ruime woonkamer met zithoek met speltafels en een eethoek met keuken. Aan alle kanten zitten er ruime ramen, zodat je lekker naar buiten kan kijken en het natuurgevoel nog meer naar binnen komt. Naast het gebruik van houten materialen en groene kleurtinten. In de woonkamer vind je ook de open haard waarvoor je bij de receptie haardhout kan kopen, een tv en een swinxs speeltoestel. Grappig is de klok die ieder uur een vogeltje laat twetteren. Buiten zie je ook veel vogels, dus dat maakt het gevoel helemaal compleet. De eerste keer heb ik de kinderen flink laten zoeken naar het vogeltje.  Aan de andere kant van de gang is er een badkamer met ligbad en kinderspeelgoed, een los toilet en de ‘masterbedroom’ met tv en directe deur naar de badkamer.

Als je de trap naar boven gaat vind je in het midden een tweede badkamer met toilet en douche. De kinderslaapkamer met een laag bed en een hoogslaper met daaronder een speelruimte en een krijtbord. Er stonden ook twee kinderfauteuls en de kinderen vonden het gras vloerzeil erg leuk. Aan de andere kant was er nog een tweede slaapkamer voor twee personen met ook een babybedje. Dus ook ideaal als je hier verblijft als familie met drie generaties. Opa en oma beneden, de ouders (met baby) boven en twee kinderen in de andere slaapkamer.

Persoonlijk vond ik het wel in november een beetje koud in het huisje ’s avonds, zelfs met de verwarming vol aan bleef de slaapkamer vrij fris en werd het afzonderlijke toilet helemaal niet verwarmd.

Fun & Entertainmentteam

Op het park is een fun & entertainmentteam aanwezig. Bij aankomst op het park ontvang je bij de receptie het programma met alle activiteiten voor dat weekend. Zodat je je eigen planning kan maken. Vanwege het Bollo-weekend werden er allemaal extra activiteiten georganiseerd, maar ook op andere dagen is er een programma afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen van kinderen. Er werd ook duidelijk aangegeven bij welke activiteiten Bollo aanwezig was (met groen kleurtje) en welke niet.  Denk bijvoorbeeld aan kinderdisco, de Bollo-show, dieren voeren op de kinderboerderij en knutselen in de Bollo Club. Er zijn verschillende locaties waar deze activiteiten plaatsvinden; zo is het knutselen in de Bollo Club, het dieren voeren op de kinderboerderij, de Bollo-show en minidisco in de Beltgravenzaal (onder het kasteelrestaurant) en staat er buiten op het strand een tipitent en een buitenpodium.

Lees ook: Kinderdisco; top 10 populaire kinderliedjes en mini disco dansjes en bewegingen 2019

Het animatieteam bestaat uit professionele krachten en stagiaires die allemaal te herkennen zijn aan de blauwe vesten. Ze zijn allemaal superlief voor de kinderen, dat geldt trouwens voor al het personeel. Zo was ik zelf aan het afrekenen bij de bowlingbaan en waren de kinderen alvast hun schoenen aan het uittrekken en was er een collegamedewerker bij gaan zitten om een praatje aan te knopen. Daarentegen waren ze ook heel goed in het aangeven van de grenzen en het bewaken van de planning, zodat iedereen kon genieten van Bollo. En ik was stiekem echt onder de indruk van het niveau van de Bollo-show die grotendeels door een jongedame in haar eentje werd gedaan met een kleine bijdrage van Bollo. Ze wist echt goed een uur lang de aandacht van de kinderen vast te houden en te betrekken bij het verhaal. Wat me heel erg opviel is dat ze zich iedere keer heel duidelijk voorstelden. Wat hun naam was, tot drie tellen en daarna de kinderen hun naam laten roepen.

Sport en spel

Vervelen hoef je je zeker niet op dit park. Er is veel te zien en doen, zowel bij mooi weer als wanneer het regent. Voor jong en oud.

Dierenweide / Kinderboerderij

Bij de Bollo Club is er een dierenweide en kinderboerderij met binnen een hotel voor konijnen en cavia’s, een weide voor de geiten en een weide voor de schapen, lopen er overal kippen rond (ook over het terrein, je kan ze zo maar tegen komen bij je huisje) ook waren er kuikentjes en een volière. Het onderdeel ‘dieren voeren’ is echt heel leuk, waarbij de kinderen de verblijven in gaan om schoon te maken en vervolgens krijgen ze een korte uitleg over de dieren en mogen ze gaan voeren.

Zwembad

Achter de receptie vind je de ingang naar het zwembad. Voor de toegang heb je de pasjes nodig die je ook voor het huisje gebruikt. Er zijn een paar kleine kleedhokjes, en twee grote groepskleedkamers. Er is een groot zwembad dat van 1 meter doorloopt naar een diepte van 1.40 met een paar waterelementen. Achteraan is er een bank met bubbeltjes en een stroomversnelling die afwisselend aanstaan en is er een klein peuterbadje met wat emmertjes en gietertjes en een kinderglijbaan in de vorm van een koets. Helemaal in stijl dus!

Speeldorp

Regent het? Je kan niet alleen prima buiten spelen in de speeltuintjes, er is binnen een compleet speeldorp. Met in het midden een aantal (lage) picknicktafels en diverse klimtoestellen, bouwblokken en ballenbadballen zodat ze kunnen klimmen, klauteren, kruipen en ‘zwemmen’ in de ballen.

Bowlingbanen

Voor zover ik me kan herinneren zijn we nog maar één keer gaan bowlen toen we op safariresort Beekse Bergen verbleven. Zoonlief herkende het echter meteen en wilde heel graag een uurtje bowlen. Toen ik wilde gaan reserveren bleek er na vijf minuten een baan vrij te komen dus besloten we spontaan te gaan bowlen. Je betaalt voor 55 minuten en je wordt even geholpen met het opstarten met het invoeren van de namen en de bumpers in de zijgoot. Ook is er een speciaal hulpmiddel voor kinderen waar ze de bal vanaf kunnen laten rollen. Bij de bar kan je wat drinken en een snack bestellen zoals bittergarnituur of tortillachipjes. Het duurde wel even voordat dit werd geserveerd, zowel het drinken als het eten wat uit de keuken boven kwam (en logisch is dat dit nog langer duurde).

Strand

Achter het centrale gedeelte met de restaurant, vind je het strand. Dat eigenlijk helemaal rondom het meer heen loopt. Als het zonnetje schijnt ideaal om hier de dag door te brengen. Vanaf het terras kan je de kinderen