In Drenthe vindt je meerdere Landal parken, waaronder het vrij bekende Hof van Saksen en Land van Bartje. Dit zijn echter ook vrij grote parken. Landal Hunerwold State is een stuk kleiner qua opzet. Er zijn nog geen 100 huisjes en bevindt zich op hetzelfde terrein als een camping waarmee bepaalde faciliteiten gedeeld worden. We waren hier voor een weekje met de kinderen, oma en het nichtje tijdens de vakantie. 

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: Ervaringen Landal vakantieparken met kinderen per provincie; beste, mooiste met zwembad
Lees ook: Drenthe met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit.

Landal Hunerwold State


Dit ruim opgezette park is mooi gelegen op de grens van Drenthe en Friesland, bij het dorpje Wateren. In deze natuurrijke omgeving met lieflijke plaatsjes kunt u helemaal bijkomen van de drukte van alle dag. In de vrijstaande bungalows kunt u volop genieten van de rust en ruimte.

Meer informatie vind je hier.

De accommodatie

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

Je hebt drie varianten op de accommodatie; dit is vooral afhankelijk van het aantal personen. De huizen zijn in een soort straat die eindigt in een rondje om een meertje en speeltuin zijn geplaatst. We hadden een diervrij huisje dat bestond uit twee verdiepingen. Beneden de woonkamer met enorme eettafel en keuken, slaapkamer en badkamer en boven nog twee slaapkamers en een toilet. Mijn moeder sliep vanwege de Parkinson beneden zodat ze niet naar boven hoefde te gaan. Zelf sliepen wij op de ene slaapkamer en de kinderen hadden de derde slaapkamer aan de achterkant van het huis. Hier stonden bedjes, maar we hadden ook zelf twee deryan tentjes bij ons. In alle bungalows is er gratis wifi (eerste wifi inlogcodes is gratis). Bij de receptie en in het restaurant is de wifi tegen betaling.

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

Het huisje is lekker ruim en voorzien van alle gemakken zoals je bij Landal gewend bent. Heel fijn was ook de achtertuin, zodat je niet alleen binnen maar ook lekker buiten kan spelen.

De faciliteiten

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

Weekje landal hunerwold state - Mamaliefde

We waren hier tijdens het laagseizoen dus er waren niet heel faciliteiten open. Toch genoeg om hier prima te genieten van een fijne vakantie. Heel fijn met kinderen is dat je overal kleine speeltuintjes hebt. Voor de deur hadden we een klein speeltuintje met klimrek, schommels en een airtrampoline waar ze heerlijk hebben gesprongen. Ook op de camping heb je meerdere speeltuintjes zodat je heel goed een wandeling kan maken.

Omringd door de natuur, zijn er onbegrensde wandel- en fietsmogelijkheden vanaf het park. Ook kent de regio diverse mountainbikeroutes. Trap een balletje op het sportveld, speel midgetgolf of maak elkaar in met een potje tafeltennis.

Bij de parkeerplaats vooraan het park vind je ook een plas met strand waar je in de zomer je heerlijk kan vermaken. In het bos is er onder andere een kampvuurkuil, openluchttheater en diverse spelelementen waar het fun & entertainment team allerlei activiteiten organisere