Voor je gevoel in een uithoek van het land, helemaal in het noorden van het Land, in de provincie Friesland vind je het schitterende vakantiepark Landal Esonstad vlakbij de Waddenzee. Wij waren hier onlangs voor een weekendje uitgenodigd en hebben echt een heerlijk weekend gehad. Ondanks dat we hier in november waren, ver buiten het hoofdseizoen dus, is er nog genoeg te zien en doen. Sterker nog, je komt hier eigenlijk tijd te kort omdat het aanbod zo divers is.

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: Ervaringen Landal vakantieparken met kinderen per provincie; beste, mooiste met zwembad
Lees ook: Friesland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit

Landal Esonstad in Friesland

Landal Esonstad ligt in het noorden van het land, namelijk in Friesland naast het Nationaal Park Lauwersmeer, één van de vele aantal meren in Friesland maar dan in verbinding met de Waddenzee. Niet verrassend dat ze daarom ook een eigen haven hebben waar je met je boot kan aanleggen. In het hoogseizoen gaat er ook een boot naar Schiermonnikoog. Er zijn twee soorten woningen; je hebt de Oudfriese vestingsstad op de plaats waar eeuwen geleden ook een dorp heeft gestaan tot het verzwolgen werd door de zee, en moderne terpwoningen direct aan het water.

Na het aanmelden bij de receptie waar je ook een grote parkeerplaats vindt, waar je na het uitladen en weer inladen de auto kan parkeren, aangezien het centrum autovrij is. De receptie heeft ook een kleine shop, speeltafel voor de kinderen en toegang tot het zwembad. Ook als het druk is word je hier snel geholpen zodat je naar je eigen accommodatie kan.

Meer informatie vind je hier.

De accomodaties / bungalows

Er zijn diverse accomodaties op het park. Van speciale kinderbungalows met onder andere aan de achterkant een hek zodat je kind veilig buiten kan spelen en niet zo de sloot in kan rennen en voorzien van het nodige speelgoed, tot en met extra ruime en luxe woningen op een terp waar je komt met een elektrische pont. Zoals je van Landal kan verwachten zijn de accomodaties ook op dit park dusdanig ingericht dat je meteen het thuisgevoel ervaart als je hier verblijft. Het zijn niet alleen maar huisjes die modern en in stijl zijn ingericht, maar er is echt aandacht voor geweest met passende canvassen en schilderijen in het nautisch thema. Passende lampenkappen en gordijnen, kaarsjes en een bloemetje op de tafel. Nét die kleine dingetjes die ervoor zorgen dat je je er thuis voelt.

Kindvriendelijke bungalows

Sinterklaas weekend Landal Esonstad Friesland - Mamaliefde.nl

Sinterklaas weekend Landal Esonstad Friesland - Mamaliefde.nl

Sinterklaas weekend Landal Esonstad Friesland - Mamaliefde.nl

Tijdens ons eerste verblijf op dit park hebben we overnacht in een kinderbungalow, afhankelijk van het moment van boeken betaal je daar niets extra’s voor. Bij aankomst bleek dat we het huisje van de ‘slak’ hadden, deze hangt naast de voordeur zodat ook de kinderen herkennen welk huis van ons is. Naast dat ieder huis anders is.

Eenmaal binnen werden we aangenaam verrast; naast de standaardfaciliteiten zoals een kinderstoel en bedje is het huis standaard ingericht met een Playstation 2 en kan je tegen borg spellen en controllers lenen bij de receptie en is er een uitgebreide speelhoek. Een speeltafel met twee relaxte kinderfauteuils en een goed gevulde speelgoedbox. Het speelgoed dat we zelf hebben meegenomen van huis hebben we maar in de auto laten liggen. Het speelgoed is ergens anders natuurlijk veel leuker, als het aan de kinderen had gelegen, hadden ze het helemaal niet erg gevonden om het huis niet meer te verlaten. Buiten staat er ook een glijbaan en wip.

De kinderen wilden ook graag bij elkaar op de kamer liggen. Dat was namelijk een speciale kinderkamer. Op de deur hangt een bord waar je de namen kan schrijven van de tijdelijke bewoners. Hier staat ook een kleine commode met een kussen. Er staat een laag bed en een halfhoogslaper waaronder een speelruimte is ingericht met wat krukjes en grote speelkussens.

Aan de kinderveiligheid is ook gedacht; er staat een plastic kinderservies in de kast, een wc-brilverkleiner in de badkamer, strips die vingers tussen de deuren voorkomen, kinderhekjes beneden en boven, haakjes op alle keukenkasten, en zelfs een kikker op de douchekop etcetera. Het enige dat ik miste was een kinderbeveiliging in de lage stopcontacten en een haakje op de voordeur, ook baalde ik dat het in een deel van het huisje kouder was ondanks de verwarming. Zelfs een hek achter het huis ontbreekt niet.

Luxe accomodatie

De tweede keer verbleven we in een luxere uitvoering van de accomodatie. Van de buitenkant of qua interieur lijkt er misschien weinig verschil te zitten tussen de comfort huisjes of de luxe variant. Persoonlijk geniet ik hier nog net iets meer van het ultieme vakantiegevoel. Hoe fijn is het bijvoorbeeld om na een dag actief te zijn geweest en er op uit getrokken te zijn te kunnen ontspannen in een bad met jetstreams of in de infraroodsauna. Het maakte mij de keuze tussen bad en bed wel heel erg lastig, want wat werkt zo’n bad ontspannend. Dat is stiekem best bijzonder want echt helemaal nergens aan denken en alleen genieten, doe ik niet heel vaak. Of wat dacht je van de opgemaakte bedden bij aankomst, zodat je niet eerst nog hoeft te gaan hannessen met het opmaken en zorgen dat er hoezen om de dekbedden heen komen. Eigenlijk gewoon een beetje het hotelgevoel, maar dan wel met de nodige privacy zonder dat je op elkaar zit.

WiFi

Vrijwel overal is er tegenwoordig WiFi, maar op vakantie is dat nog niet altijd zo. Landal Esonstad is daar een uitzondering op. Ieder huisje heeft zijn eigen router waar je op kan inloggen met meerdere toestellen tegelijkertijd. De WiFi is gratis en prima qua snelheid zodat je kan zien of doen wat je thuis ook gewend bent.

Camping Landal Esonstad

Ga je liever op vakantie met je eigen accomodatie? Op de camping ben je welkom met je tent, caravan of camper. Op een uitgestrekte camping aan de grens met het Nationaal Park Lauwersmeer heb je alle ruimte om je heen. Op een soort van eilandjes liggen er in totaal 127 plaatsen, iedere plaats heeft ook de beschikking over zijn eigen Wi-Fi. Een aantal veldjes hebben ook een eigen speeltuin voor kinderen. Camping Landal Esonstad is voor 2018 bekroond met de titel ADAC Superplatz. De ADAC Superplatz campings zijn campings die uitblinken in kwaliteit, sanitair, voorzieningen en terrein. Er zijn ook speciale faciliteiten voor campers. Natuurlijk kan je op deze camping ook gebruik maken van alle faciliteiten van het naastgelegen vakantiepark.

Een uitgebreide review van de camping vind je bij Kidseropuit.

Faciliteiten Landal Esonstad

Sinterklaas weekend Landal Esonstad Friesland - Mamaliefde.nl

Weekend van Sinterklaas op Landal Esonstad