De dag van vertrek voor de huwelijksreis begon op een redelijk tijdstip (8.00 uur) met de standaard ochtendrituelen. Natuurlijk moesten er toch nog wat dingen worden ingepakt ondanks de voorbereiding gisteravond. Na nog een paar mailtjes en dingen te hebben klaargelegd, konden we een kwartier later dan gepland vertrekken. Manlief zat namelijk met een ander tijdstip in zijn hoofd en was dus heel rustig aan bezig. Om 9.15 uur waren we bij mijn zus die al een kwartier geleden had gemeld dat ze klaarstond om ons weg te brengen en de auto mee te nemen. Het was voor haar wel even wennen aan de auto zodat we heel even op de vluchtstrook hebben gestaan omdat na de file de koppeling niet direct mee wilde werken… Gelukkig zat mijn man ernaast zodat het toch goed kwam. Ik was dan ook aan de ene kant opgelucht toen we er waren en aan de andere kant is het dan wel even wennen om je auto een maand mee te geven…

Lees ook: Verre reizen met kinderen; populairste bestemmingen

Schiphol

We hadden afgesproken dat ze even zou wachten totdat we zeker wisten dat het goed zou gaan met het meenemen van de trouwkleding. Na de drop off konden we een smsje sturen en in zeer korte tijd langs de douane, geld wisselen en pinnen naar dollars en een ontbijt scoren omdat we daar nog geen tijd voor hadden gehad. Met de sluier in zijn we naar de gate gelopen voor de persoonscontrole en het wachten tot we een boord van de Boeing 747-400 mochten stappen. We kregen hier natuurlijk veel reacties op :-) Natuurlijk ook met het nieuwe fototoestel foto’s gemaakt van het vliegtuig en de lenzen uitgeprobeerd. Bij het boarden was er nog een laatste check en konden we de trouwkleding aan de stewards geven, die natuurlijk allemaal wilden weten wanneer we getrouwd waren en of we naar Bali gingen…

Lees ook: Schiphol met kinderen; van dagje vliegtuigen kijken tot wat is er te doen op de plaza na douane.

Vliegtuig

Onze plaatsen waren net achter de vleugel zodat we naar beneden konden kijken (als het niet de hele reis zo bewolkt was geweest) en Ruben naar de vleugels kon kijken. Aan boord werden we goed verwend met nootjes, drinken, avondmaaltijd met een glas wijn (ik had nog nooit aan boord alcohol gedronken en dit was natuurlijk een mooie gelegenheid) en nog een snackpakket waarna de lichten gedimd werden. Gedurende de 11,5 uur durende vlucht waren er echter genoeg films, tv-series, spelletjes, informatie etc. om ons mee te vermaken. Natuurlijk ook geprobeerd om te slapen om alvast te wennen aan de andere tijden, maar dat ging helaas niet zo goed.

Landing

Nadat we waren geland kregen we de kleding terug met een heel lieve witte roos! Het uitstappen ging zeer snel en met een air shuttle werden we naar immigratie gebracht. Hier ging het ook lekker vlot en kreeg Ruben een eerste visumsticker in zijn paspoort. Het was nog even wachten op de bagage, dus toen we in de arrivalhal kwamen stond onze chauffeur al te wachten met een naambordje.

Acclimatiseren

Buiten maakten we meteen kennis met het warme, luchtvochtige klimaat. Nadat hij de auto had gehaald en alles ingeladen was, werden we in een uur naar het hotel gereden. Dit was circa 75 km over zeer snelle tolwegen. Ondertussen begon het al licht te worden en werden we gewezen op de grote trots van Maleisië: de Twin Towers. Het bewijs voor henzelf dat ze internationaal meetellen. Het werkverkeer begon ook op gang te komen en tegen zeven uur waren we in het Swiss Garden Hotel. Een zeer modern 15 verdiepingen tellend hotel. Bij het inchecken kregen we eerst te horen dat er nog geen kamer vrij was (best logisch op dit zeer vroege tijdstip), later of we bezwaar hadden tegen twee losse bedden (ja, het is onze honeymoon!) en nadat de bagage was weggezet en alles geregeld was, was er toch een kamer vrij. Gelukkig maar, want dan konden we eerst even rusten en daarna pas de stad in.

Uitslapen

Na uitgeslapen te hebben zijn we tegen tien uur opgestaan om op zoek te gaan naar een brunch. In deze stad konden we niet om de Petronas Twin Towers heen, dus dat werd ons eerste bezienswaardigheid. Echter lag er eerst nog de uitdaging om aan ringits te komen. De hotelgids had verteld dat dit bij de receptie kon, echter verwezen zij ons naar een bank ergens in de straat. Dit zou op weg zijn naar de metro, dus geen probleem. Ondertussen was het erg druk geworden en bleek het hotel aan één van de grotere verkeersaders van de stad te liggen, zodat we langs alle files en door de uitlaatgassen de straat uit moesten lopen.

Monorail & Shopping Area

In deze zijstraat lag het monorailstation vlak voor een gigantisch winkelcomplex van maar liefst 15 verdiepingen in een wijk dat bekend staat als dé shopping area van Kuala Lumpur. Hier kom je niet alleen om te winkelen maar ook om te zien en gezien te worden. De bank waren we echter nog niet tegengekomen en met dollars konden we geen kaartjes kopen, best logisch eigenlijk. Dus op goed geluk het winkelcentrum ingegaan op zoek naar een bank of atm om geld te pinnen. Er waren zeer veel winkels maar een bank konden we niet snel vinden. Gelukkig kwamen we na een tijdje wel een pinautomaat tegen zodat we geld konden pinnen en bij een bakkerij met een zeer ruime keuze aan broodjes iets lekkers konden halen. Daarna konden we de monorailkaartjes halen.

Petronas Twin Towers

Met de monorail was het maar een paar haltes, vanaf hier kon je de Petronas Twin Towers al zien. Het was echter nog wel een flink stuk lopen, onder andere langs het Pakistaanse consulaat en het Toerisme Centrum. Beiden vonden we zelf echter niet zo heel erg bijzonder. Vanaf het grote verkeersplein konden we foto’s maken van het hele gebouw en vervolgens bij de fonteinen voor het gebouw. Binnen zijn we op zoek gegaan naar een balie om kaartjes te halen om de brug te bezoeken. We hadden wel gelezen dat dit voor tien uur in de ochtend moest gebeuren, maar je kan het altijd proberen… Helaas zat het er toch niet in, tenzij we hier morgenochtend vroeg weer zouden zijn. In plaats daarvan hebben we wat rondgelopen door het winkelcentrum en bij de Starbucks buiten ijskoffie gedronken.

Aquarium

Omdat het regende gingen we op zoek naar het aquarium. Het was even zoeken, maar na een lange gang en een grote parkeergarage kwamen we bij de ingang van het aquarium. Het was vooral heel erg leuk om met het nieuwe fototoestel close-ups te maken van de verschillende vissen. Op de bovenste verdieping waren vooral veel reptielen, en vervolgens beneden diverse thema-aquaria. Bijzonder was het hoge ronde aquarium met piranha’s en de 80 meter lange onderwatertunnel. Hier waren veel haaien en schildpadden en andere vissen. Aan het einde van de tunnel was er een klein theater met duikers die net op dat moment de vissen gingen voeren. Ook hadden ze nog aquaria met een nautilus, kwallen en diverse soorten koraal. Na nog een rondje door het park en het zoeken naar de metrohalte gingen we verder.

Kuala Lumpur Menara

Eerst moesten we langs een aantal roltrappen naar buiten en was het even oriënteren. Over de weg en langs de andere kant van de weg was er een overbrugging naar een andere openbaarvervoerhalte waarvan we nog een keer de hoek om moesten slaan. Aangezien de Kuala Lumpur Menara boven op een berg was gebouwd, moesten we hier helemaal omheen lopen. Wel liepen we een stuk langs het enige overgebleven stukje tropisch regenwoud in het centrum van deze miljoenenstad. Ondertussen was het heel hard gaan regenen, zodat we wel moesten schuilen tot het minder werd. Toen het zachter ging regenen liepen we verder, zodat we toch wel behoorlijk nat waren toen we aankwamen. Gelukkig was het ondertussen wel gestopt met regenen en konden we het laatste stuk met de shuttleservice naar boven.

Hop on Hop Off bus

Nadat we heel veel met het openbaar vervoer hadden gedaan besloten we de Hop on Hop Off bus te nemen om een aantal dingen te zien die wat verder weg liggen. Onder andere door er gewoon langs te rijden en te kijken. Wel zijn we ergens uitgestapt voor een paleis omdat we dat niet goed konden zien. Daar zou ook een heel romantische tuin zijn. In de praktijk viel het heel erg tegen, wel hebben we mooi een stukje kunnen wandelen bij het maanlicht terug naar het dichtsbijzijnde metrostation.

China Town

Aan het einde van de dag hebben we gegeten in China Town bij Petaling Street. De straten zijn versierd met heel veel lampionnen en je vindt er tientallen kraampjes waar ze eten bereiden en verkopen. Op de gok zijn we ergens gaan zitten waar je verschillende soorten eten kon opscheppen en er nog beetje verantwoord uitzag. Het was in ieder geval heel erg lekker.

 

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.