Niet alleen voor Sinterklaas of Kerst zijn raamtekeningen enorm populair, ook met Pasen kan je ze prima gebruiken om je raam of deur feestelijk in thema te versieren. De muurstickers zijn ideaal om bijvoorbeeld boven de tafel op te hangen. Na het Paasweekend haal je de sticker eenvoudig weer weg. Ideaal dus om zonder al teveel tijd toch het geheel leuk aan te kleden.

Lees ook: Thema lente; knutselen voor baby’s, peuters, kleuters, bloemen, vogels, vlinders en dieren

Hoe maak je een krijstiftraamtekening?

Je kan natuurlijk uit de losse pols gaan werken, maar als tekenen niet je sterkste kant is, kan je ook een beetje ‘valsspelen’ en toch met een schitterende tekening op de proppen komen. Hiervoor heb je een patroon nodig. Deze kan je over het algemeen online kopen op bijvoorbeeld etsy. Deze kan je na betaling downloaden en uitprinten in het gewenste formaat. Die plak je aan de achterkant op de ruit en je tekent vervolgens aan de binnenkant de lijntjes over met een krijtstiftpen die je heel goedkoop kan vinden bij de Hema. Daarna trek je het patroon weer van de buitenkant van het glas en klaar is je tekening.

Ondersteboven Paashaas

Deze paashaas hangt ondersteboven aan het raam en is ideaal voor een wat kleiner raam. Onderaan de afbeelding staat de spreuk ‘Vrolijk Pasen’.

Dit patroon vind je hier.

Kuiken uit ei

Wat dacht je van dit kuikentje uit een ei? Het symbool van nieuw leven met Pasen.

Dit patroon vind je hier.

Paashaas

Deze paashaas is voorzien van een vrolijk design met bloemen en hartjes. Als het licht door het raam schijnt zie je deze ook heel mooi in de schaduw!

Dit patroon vind je hier.

Happy Easter

Drie spreuken met ‘Happy Easter’ en paaseieren om op het raam te plakken.

Het patroon vind je hier.

Lente en Pasen

Rond de Pasen begint over het algemeen ook de lente. In dit patroon zijn beiden met elkaar gecombineerd. Met zowel vrolijke bloemen als een konijntje.

Het patroon vind je hier.

Gekleurde paaseieren

Raamkrijtstifttekeningen hoeven niet altijd wit te zijn. Je kan ook prima aan de slag met vrolijke kleurtjes zoals in dit patroon met vrolijkgekleurde en geprinte paaseieren.

Dit patroon vind je hier.

Konijnen & eieren

Wil je graag meteen aan de slag, print dan dit gratis patroon uit van Ill graf design om zelf je eigen raamtekening te maken!

Heb jij al eens een raamtekening gemaakt met Pasen?

Krijtstift raamtekening Pasen / Lente; 7 leuke voorbeelden inclusief een gratis patroon - Mamaliefde,nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'

Latest posts by Linda (see all)