… dan moet je eerst even de telefoon gebruiken.

Of wat dacht je van:

Tussen 12.00en 15.00 uur niet storen,
Want dan zijn we in dromen verloren.
Ook na negenen niet meer bellen,
Want dan leer ik van papa schaapjes tellen.

Lees ook: Kraamvisite; de 10 regels waar je je aan hebt te houden.

Uitnodiging voor kraamvisite

Allebei teksten die je op het geboortekaartje kan zetten om kraamvisite te laten weten wanneer ze welkom zijn en dat ze dat vooraf eerst even moeten aangeven. Eerlijk gezegd heb ik zelf niet meegemaakt dat er onverwachts visite langs kwam. Bij baby girl stond iedereen wel te dringen, omdat het toch de eerste is. En kwam er aardig wat visite langs. Bij baby boy was dit al een stuk minder, sterker nog hebben we een aantal mensen moeten vragen wanneer ze kwamen. Nu zal dit niet alleen komen omdat het de tweede is, maar ook omdat hij precies in de sinterklaas / kerstperiode is geboren. Zo heel erg vond ik dit niet. Bij de eerste was ik supertrots en wou haar aan de hele wereld laten zien. Gelukkig was ik daar fysiek ook toe in staat. Ik had een instelling van, iedereen die in de kraamweek is gekomen, komt later niet meer. Bij baby boy vond ik het wel prima de rust, vooral omdat ik van de eerste kraamweek had geleerd om toch vooral echt mijn rust te pakken. Ook vroeg dreumes haar aandacht, het was voor haar ook even wennen zo’n nieuwe situatie. Dat ze niet meer de volle aandacht van mama krijgt. Bovendien had manlief er voor gekozen om dit keer door te werken tijdens de kraamweek.

Lees ook: Babyboeken; van zwangerschapsdagboek tot kraambezoekboek

Kraambezoekboek

Voor beide kinderen had ik een kraambezoekboek van Pauline Oud in huis gehaald. Een paar jaar geleden had ik op kraamvisite bij iemand anders zo’n invulboek gezien en vond dat een leuk idee. Heb je tenminste een herinnering voor later en weet je nog van wie je welk kraamcadeautje hebt gekregen. Natuurlijk werd er van iedereen die op visite kwam een foto gemaakt. Voor baby girl hebben we dit ook heel consequent gedaan. Omdat het bezoek bij baby boy zo verspreid was, waren we hier toch minder mee bezig. Het boek lag wel klaar, maar vergaten we regelmatig. Nadat dit een aantal keer was voorgekomen hebben we het ook maar niet meer gedaan. Hopelijk dat hij dat later niet erg vindt. Cadeautjes zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Lees ook: Top 10 leuke en originele kraamcadeautjes om te maken of kopen

Op wie lijkt de baby?

Een van de vragen die in dit boek staat is; op wie lijkt de baby? Ik vind dit altijd zo’n moeilijke vraag. We kregen hier de meest diverse antwoorden op, variërend van jezelf, je moeder / vader / opa / oma tot voor baby girl zelfs een vergelijking met Doutzen Kroes. We zullen wel zien of dat blijft. Zelf zie ik het niet zo, vooral de lengte heeft ze niet mee voor zo’n modellenbestaan.

Lees ook: Alternatieven voor beschuit met muisjes