Ja, leuk nieuws! We hebben er een nichtje bij. Afgelopen zaterdag om 00.15 geboren. Yippie, hoera, feest. Nu hebben we twee neefjes en twee nichtjes! Tijd om originele en populaire kraamcadeaus om te geven en te krijgen op een rijtje te zetten. Vind het altijd zo lastig om iets te kopen. Tot ik drie kwart jaar geleden een winkeltje tegen kwam. Eigenlijk meer iemand met een uit de hand gelopen hobby. Die voor vriendschappelijke prijzen lakentjes, tutdoekjes en meer borduurt. Sindsdien krijgt iedereen dus een persoonlijk cadeautje met de naam erop. Bij voorkeur een lakentje en tutdoekje. Als ze ouder worden kunnen ze het lakentje dan bewaren. Jammer is dat de naam nog niet bekend is bij de babyshower, al kan je er dan altijd een tegoedbon van maken.

Lees ook: Zelf geboortefeest organiseren? Handige tips en ideeën voor kraamfeest van uitnodiging tot waar en wanneer? 
Lees ook: Babyborrel / kraamfeest organiseren; Tips & ideeën van decoratie, hapjes en drankjes tot gastenboek en bedankjes.
Lees ook: Kraamvisite; 10 regels om je aan te houden
Lees ook: Zwanger? Cadeau toekomstige aanstaande mama (om zich even vrouw te voelen) of partner
Lees ook: Duurzame en ecologische geboorte- en kraamcadeaus voor baby en moeder

Kraammand / 10 dagen pakket

Heerlijk vind ik het om een cadeaumand te krijgen, of te geven. En dan iedere dag een cadeautje uitpakken. Kleine cadeautjes zoals een setje sokken, een boekje, een lekker schuimpje voor in bad. Zo kan je de hele kraamweek genieten. Dit is niet alleen leuk voor de kraamvrouw, maar zeker ook geschikt voor papa en mama om te maken voor de grote broer / zus!

Heb je geen idee wat je in de cadeaumand moet stoppen? Of geen tijd daarvoor? Of misschien doe je wel samen met een groepje. Je kan tegenwoordig ook kant en klare cadeaumanden kopen. Bijvoorbeeld in de vorm van een box zoals Kraamkado.

Lees ook: Kraammand maken? Tips voor het versieren en vullen met cadeautjes van lege mand

Luiertaart

Natuurlijk hoort er ook luiertaart thuis in dit rijtje. Luiers kan je nooit genoeg hebben. Vooral als de luiers ook in maat 2 of 3 zijn. Sommige baby’s gebruiken nauwelijks maat 1. Deze heb je in de meest originele uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld eens aan een wandelwagen of een auto. Vaak in combinatie met een knuffel en andere leuke ‘hebbedingen’. Kijk hier maar eens voor een DIY van deze schattige uil luiertaart of wandelwagen luiertaart.

Lees ook: De leukste luiertaarten inclusief voorbeelden om zelf te maken

 

Gevuld kraamkoffertje met naam

Vind je het kraampakket wel wat, maar heb je geen idee wat je er in moet doen en ben je op zoek naar een kraamcadeau meisje of jongen? Bij kraamcadeau kan je heel eenvoudig een koffertje met naam / print naar eigen voorkeur bestellen inclusief de vulling die je zelf kan samenstellen. Zo kan je toch zelf een selectie maken op basis van je eigen voorkeuren of wensen van de moeder-to-be zonder dat je uren door de stad of online hoeft te struinen naar inspiratie. Ook een aanrader om als groep te geven; iedereen kan dan zijn eigen ‘cadeautje’ toevoegen aan het koffertje. De cadeautjes variëren van slabbetjes, badcapes of rompertjes tot knuffeltjes en rammelaar tutpopjes. Waarvan de meeste cadeautjes ook van naam kunnen worden voorzien. Super leuk om zo alles een beetje qua stijl / kleurenthema op elkaar af te stemmen. Wedden dat dat een mooi showplekje gaat krijgen in de babykamer! En doordat het kraamcadeau zijn voorzien van naam is de kans groot dat ze na gebruik bewaard worden voor later. Het ideale van het koffertje is dat je hierin gelijk alle mooie herinneringen aan die eerste weken kan bewaren.

Persoonlijke kraamkadootjes met naam