In de eerste jaren van hun leven groeien de kinderen het snelste. Zo wordt het geboortegewicht verviervoudigd en de geboortelengte verdubbeld. Zodra de baby uit de buik komt is hij ook nog niet helemaal volgroeid; onder andere de vitale functies van de spijsvertering als de hersenen, nieren en immuniteitssysteem volgroeien ook in die eerste vier jaar. Voeding is één van de basisbehoeften in die eerste periode en als ouder wil je daar natuurlijk zo goed mogelijk aan bijdragen. Door zoveel mogelijk zout en suiker te beperken, geen prik te geven, biologisch voedsel, veel fruit en groenten etcetera. Maar ook het drinken is zeer belangrijk.

Lees ook: Flesvoeding schema voor je baby met tijden en hoeveelheden per maand en ervaringen 

Flesvoeding niet alleen eerste jaar

Het eerste jaar of langer krijgt je kind vaak de borst of een flesvoeding. Want vanaf een jaar mag je kind pas koemelk drinken. Maar ook als je daarna gaat afbouwen en begint met de avondfles houdt het niet op. Flesvoeding wordt met zorg ontwikkeld om de specifieke voedingsbehoeften van kinderen tot 3 jaar te dekken en niet alleen het eerste jaar. De samenstelling hiervan evolueert bij iedere groeifase, naargelang de behoeften. Koemelk beantwoordt nog niet aan de specifieke voedingsbehoeften van jonge kinderen. Kinderartsen raden deze melk zelfs af tot 3 jaar, omdat deze niet de voedingskwaliteiten bezit die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van het kind. Zo bevat deze melk onvoldoende ijzer (voor het immuunsysteem) en vetzuren (voor de ontwikkeling van de hersenen) en levert deze te veel eiwitten en natrium (die het organisme kunnen overbelasten) in verhouding tot de behoeften van een kindje van die leeftijd. Daarnaast heb je te maken met koemelkallergie of intollerantie.

Lees ook: Koemelkallergie baby; Symptomen herkennen & Checklist producten wel / niet hebben en ervaringen

Candia groeimelk

Candia Groeimelk BIO biedt alle essentiële elementen voor de groei van uw peuter vanaf 1 jaar. Deze bevat onder andere;

  • 8 keer meer omega-3 dan koemelk, wat essentieel is voor de ontwikkeling van zijn hersenen
  • 24 keer meer ijzer en 9 keer meer vitamine C om het immuunsysteem te versterken alsook de juiste dosis eiwitten om zijn organisme niet te overbelasten

Candia groeimelk Bio is een product met melk uit de biologische landbouw, gegarandeerd zonder kunstmatige smaakstoffen, overeenkomstig de productiewijze van de biologische landbouw.

Oftewel Candia Groeimelk BIO is een flesvoeding die zorgvuldig ontwikkeld is door voedingsdeskundigen om te beantwoorden aan de specifieke behoeften van peuters van 1 tot 3 jaar, en voor biologische kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Candia groeimelk - Mamaliefde.nl,

Wat vinden de kinderen ervan?

Nu zijn mijn kinderen geen grote melkdrinkers, het gaat in fasen. De ene week willen ze niets anders en de volgende week weigeren ze het te drinken. Ik kreeg een groot pakket met flesjes toegestuurd en twee spenen om te proberen. Nu krijgen ze al een tijdje geen flesje meer, maar vond zoonlief dat toch wel erg interessant. Deze spenen passen ook perfect op de flesjes. De flesjes worden afgesloten met een folietje, die trek je los waarna je het middenstuk uit het deksel duwt en de speen kan aanbrengen. Eenmaal open kan je de fles helaas niet meer afsluiten dus moet hij leeg. In de flesjes zit 250 centiliter. Voor onze kinderen vrij veel; dus drinken ze per maaltijd samen een flesje leeg. Dat is op zich wel heel praktisch. Er wordt echter geadviseerd om 500 cl per dag te geven. De kleur is iets donkerder dan wat je van koemelk verwacht. De melk hoef je ook niet gekoeld te bewaren. Je kan het dus zo uitschenken en ook makkelijk meenemen voor een dagje uit of de peuterspeelzaal. De melk kan ook prima in de magnetron worden opgewarmd en als flesje voor het slapengaan te geven.

stories

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.