Wil je dit jaar een feestje maken van Oud en Nieuw? Ik ging op zoek naar de leukste diy’s om alleen of samen met je kinderen te doen zodat het een spetterend feestje zal worden. Van glamorous haaraccessoires, tot heerlijke cakejes en knallende confettikanonnen.

Lees ook: Knutselen met peuters en kleuters

Confetti poppers

DIY Confetti poppers - Mamaliefde

Met behulp van pushpop containertjes kun je heel eenvoudig zelf confetti poppers maken. Deze van de kinderstylist kan je zelfs meerdere keren na elkaar gebruiken als je ze opnieuw vult.

Confetti Cupcakes

Recept confetti cupcakes - Mamaliefde

Laura maakte deze vrolijke confetti cupcakes voor haar verjaardag, maar ook op Oudejaarsavond zullen deze niet misstaan. Is weer eens wat anders dan krenten in de oliebollen.

Glamorous haaraccessoires

DIY haaraccessoires Oud en Nieuw - Mamaliefde

Of je nu op zoek bent naar een schattige haarspeld als finishing touch voor je kapsel of een opvallende diadeem met 2016 of een sierlijk ‘kroontje’ Marlous deelt diverse diy’s die er verbazingwekkend eenvoudig uitzien.

Vuurwerk prikkers

DIY Vuurwerk prikkers - Mamaliefde

Toen ik ze zag vroeg ik me af hoe je dit zou moeten maken met al die losse sliertjes. Het antwoord is dat het eenvoudiger is dan je zou verwachten. Bij the 36th avenue vind je de (Engelstalige) uitleg. Leuk om in de oliebollen te prikken om ze vast te houden. Worden het net reusachtige ijsjes.

Party crackers

DIY Christmas Crackers - Mamaliefde

Een alternatief op de confetti poppers zijn deze party crackers van Jamie Oliver. Deze trek je uit elkaar zodat er allerlei confetti uit knalt. Of kleine cadeautjes, mooie wensen en meer.

Oliebollen Party Props

Oliebollen partyprops - Mamaliefde

Niet alleen met de recepten en ingrediënten kun je variëren, ook als het gaat om de presentatie. Kijk maar eens bij Moodkids voor een paar leuke ideeën voor oliebollen party props. Als het dan geen feestje wordt.

Spekvuurwerk