Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het komende zondag moederdag is. En daar horen natuurlijk knutsels bij die je kinderen zelf hebben gemaakt. Toen ik afgelopen week onze dochter op ging halen van de peuterspeelzaal riep ze al ‘Mama, verrassing gemaakt, niet zeggen’. Als je weet dat het volgende week vakantie is, hoef je geen genie te zijn om te raden wat die verrassing zal zijn. Enigzins geprobeerd uit te leggen dat ze dat dan ook niet mag verklappen. En de volgende dag manlief haar laten ophalen, zodat op moederdag ook echt een verrassing is waar ze trots op kan zijn. Nu is het natuurlijk niet leuk om samen met je kind te knutselen voor jezelf, maar oma vind het vast ook leuk om een zelfgemaakte knutsel te ontvangen van je kind. Dus heb ik de leukste op een rijtje gezet.

Bij alle knutsels is het het belangrijkst dat je kindje zoveel mogelijk zelf doet. Het hoeft niet perfect te zijn, het gaat vooral om het idee. Natuurlijk kan je variëren in materialen zodat het verder niet veel uitmaakt hoe creatief je kind is. Een overzicht met wat voorbeelden van het afgelopen jaar, aangevuld met nieuwe ideeën of nog niet online gedeeld. Geschikt voor baby’s, dreumesen, peuters en ook kleuters vinden dit vast heel leuk.

Onze moeder is bij-zonder

Als basis maak je twee voetafdrukjes van je baby met gele verf, vervolgens maak je daar met zwarte verf bijtjes van. Tekst eromheen en klaar is je knutselwerkje.

Bloempotje knutselen met wasknijpers

Dit bloempotje is gemaakt van een half leeg blikje waar vervolgens vrolijk gekleurde wasknijpers omheen zijn geklemd. De kinderen kunnen zo zelf hun volgorde bepalen. In het midden een vrolijk plantje en klaar.

Waxinelicht houders

Van zoutdeeg en kralen en verf laat je de kinderen deze vrolijke waxinelicht houders maken, vervolgens waxinelichtje er in en klaar.

Puzzel van ijsstokjes

Gebruik een foto van het kind, of een van moeder en kind en plak deze op een aantal ijsstokjes naast elkaar. Vervolgens los snijden en je hebt je eigen persoonlijke puzzel.

Lees ook: IJsstokjes ideeën; voorbeelden knutselen met knutselhoutjes ter inspiratie

Kettinghangers

Deze vrolijke hangertjes zijn gemaakt van ijzeren ringertjes die zijn geverfd met nagellak. Lintje er omheen en je ketting is klaar.

Hartjeskaarten

Deze kaartjes worden gemaakt met gemarmerd scheerschuim, waarvan het hart is afgeplakt zodat die niet vies wordt.

Lees ook; Tekeningen maken met gemarmerd scheerschuim

Kralenhartje

In plaats van normaal draad rijg je de (strijk)kralen aan een ijzerdraadje die je vervolgens in een vorm naar keuze kan buigen zoals dit hartje.

Vaasje bloemen