Verzamelen is een grote hobby van mij, ik kan hele kamers vullen met van alles en nog wat. Onder het motto “weggooien is zonde”, of “daar kan ik vast nog wel iets van maken”, of “weggooien kan altijd nog”, of welke reden dan ook….alles blijft hier altijd wel iets langer liggen dan nodig is. Vroeger als kind zag ik ook overal wel een verborgen schat in. Overal waar ik kwam keek ik tussen de struiken en op de straat op zoek naar “dingen”, stenen, stokjes, stukjes glas, mooie blaadjes van de bomen, eikeltjes, kastanjes, “helicopters” om op je neus te plakken. Het verdween allemaal in mijn broekzak, om het mee naar huis te nemen voor ooit, om er mee te knutselen, of om er gewoon naar te kijken.

Ook als we een ijsje kregen was ik dolblij, ja ook voor het lekkere ijsje, maar vooral voor het stokje wat dan over zou blijven! Dát was pas echt een mooie schat! Maar ja, wat moet je nu met 1 zo’n stokje?? Daar kun je maar weinig mee, en heel soms mocht ik dan wel het stokje van de andere kinderen, maar echt snel groeide mijn voorraad hier niet van. Deze verzameling heb ik maar laten varen…… Want tegenwoordig kun je je stokjeshart ophalen, je kunt ze in flinke hoeveelheden gewoon kopen in de winkel of je bestelt ze hier eenvoudig online! Zonder veel ijsjes voor te moeten eten en deze zijn nog helemaal schoon ook! Wauw wat een heerlijkheid! Laten we snel bedenken wat we hier allemaal mee kunnen maken:

Notitieboekje

Met wat lege vellen papier en wat ijslollystokjes en bindtouw maak je een simpel boekje om notities in te schrijven. Leuk om als cadeautje voor iemand te maken. Met stempels of stift kun je de kaft leuk versieren.

De beschrijving vind je hier.

Een schatkistje

In combinatie met stevig karton als mal maak je een mooi bewaarkistje voor kleine schatten.

Het klokje tikt….

Dat is natuurlijk wel erg super als je dít voor elkaar kunt krijgen. Je eigen klok! Met een oude (nog werkende) keukenklok kun je misschien wel je eigen pronkstukje maken voor in je slaapkamer. In jouw eigen lievelingskleuren natuurlijk hè?!

Pennenbakje

Altijd vervelend, rondslingerende pennen! Maar met zo’n mooi pennenbakje op je bureau is alles netjes en geordend bij elkaar Dat staat gezellig!

Fotolijstjes

Na het verven van de stokjes in je favoriete kleurtjes kun je de stokjes nog mooier maken met gekleurde stiften. Hiermee kun je makkelijk en snel een mooi motief op het stokje tekenen. En zo heb je een leuk fotolijstje voor je mooiste herinnering.

Een voederbakje

Leuk hè, vogeltjes in je tuin?! Als je de vogeltjes goed weet te verwennen met genoeg voer en het op een veilig plekje kan hangen waar geen kat de vogeltjes kan storen tijdens hun lunch, dan weet ik zeker dat er in jouw tuin veel rond zal vliegen binnen de kortste keren.

Een vogelvoerhuisje

Heb je meer dan genoeg stokjes in huis? Dan maak je natuurlijk niet één voederbakje, maar dan ga je voor e