Spelen met knippen en plakken is hier in huis één van de favoriete bezigheden. Dochterlief heeft het knippen onder de knie en zoonlief wil het graag nadoen. Daarnaast vinden ze het geweldig om te plakken. Maar zie ik het gedoe met lijm niet altijd zitten. Voor je het weet zit alles onder de lijm en plakt alles aan elkaar. Nu had ik op Pinterest al een paar keer plakfolie voorbij zien komen, bijvoorbeeld op de ruiten waarbij kinderen er iets op konden plakken. In mijn zoektocht had ik echter nog geen dubbelzijdig tape gevonden dat zo breed was. In het kader van Pasen leek het me leuk om er een ei van te maken. En vervolgens als suncatcher te gebruiken.

Lees ook: Washi tape; wat is het en handige tips en voorbeelden om masking tape te gebruiken?

spiegelschilderij

Paaseieren plakken

Voor deze paaseieren (let niet op de vorm) knipte ik een ei uit een gekleurd A4-tje. Van plakfolie, dat je bijvoorbeeld gebruikt voor het kaften van schriften, knipte ik een iets kleiner vel dat ik er overheen plakte. Met de plakkant naar boven, zodat het niet aan de tafel vastplakt. Voor zoonlief heb ik een aantal rietjes in kleine stukjes geknipt zodat hij hiermee het ei kon versieren.

Dochter, bijna kleuter, mocht kiezen tussen de rietjes of glitters. Zij werkt graag met glitters dus dat was ook geen verrassing. Ik legde wat op een bordje en daar konden ze allebei naar hartelust mee spelen. Dit vonden ze erg leuk om te doen, blijft bijzonder om te zien hoe ingespannen ze dan bezig zijn. We hadden net gegeten en de borden en bekers stonden nog op tafel. Leuk dus om te zien dat zoonlief dat ook gebruikte in zijn spel van het plakken, weer los halen, in de beker, op bordje en weer plakken etc. Met glitters ging dat natuurlijk iets lastiger.

Omdat ze dit erg leuk vinden bedacht ik iets anders zodat ze er langer van konden genieten.

Spiegelschilderij

DIY: Spiegelschilderij plakken - Mamaliefde.nl

DIY: Spiegelschilderij plakken - Mamaliefde.nl

Naast rietjes verzamelde ik wat veertjes, pompons, vormpjes van kralen, crêpepapier, vilten figuurtjes en andere lichte knutselmaterialen die niet te klein zijn. Dit legde ik neer op een schaal. Met de plakfolie bedekte ik een spiegel (met plakkant naar buiten en aan de achterkant vastzetten met tape) zodat ze dit spel van plakken en losmaken volop konden herhalen. Zo konden ze ook zien welk materiaal beter bleef plakken dan andere. Helemaal interessant werd het natuurlijk toen er een schaar bijgehaald werd om alles te knippen. Helaas ook (per ongeluk hopelijk) de jurk die dochterlief op dat moment aanhad. De materialen heb ik bewaard want dit gaan we zeker nog een keer doen. Ook al lagen de spullen allang niet meer op het kleed maar door de hele woonkamer heen. Dit was echt een aanrader.

DIY: Spiegelschilderij plakken - Mamaliefde.nl

DIY: Spiegelschilderij plakken - Mamaliefde.nl

DIY: Spiegelschilderij plakken - Mamaliefde.nl

Knippen en plakken jullie kinderen ook zo graag?