Voor je tweede is het altijd lastig om leuke dingen te vinden die zijn zus niet al heeft. Zelfs al is het een jongen, veel speelgoed is er al in huis. Dan is het altijd fijn om op leuke en originele ideeën gebracht te worden. Persoonlijk vind ik cadeautjes met een naam altijd erg gaaf om te krijgen. Bijvoorbeeld van de kraamvisite, bij de doop of een verjaardag. Zelf heb ik jarenlang een roze handdoek gehad waar mijn naam op geborduurd was. Dat voelt gewoon heel erg bijzonder. Voor de kinderen heb ik daarom allebei een lakentje waar hun naam op is geborduurd. Die bewaar ik voor ze op zolder. Op Flavourites in november zag ik deze trend ook terugkomen en waren er een aantal heel leuke items die je kon personaliseren met de naam van je kind. Nooit meer ruzie over van wie wat is.

Review klik-klak-kinderstoel atelier vix - Mamaliefde

Eén van deze artikelen was de Klik-Klak-Kinderstoel. De bonte verzameling aan gekleurde stoeltjes zag er heel vrolijk en uitnodigend uit, zeker met de tafel vol speelgoed en kussentjes er op. Het was maar goed dat er geen kinderen meewaren, anders had het even geduurd voordat ik verder kon lopen. Bij dat kraampje riep mijn innerlijke stem gelijk ‘hebben hebben’. Deze stoeltjes zijn namelijk geschikt voor kinderen vanaf anderhalf jaar en zijn iets lager dan het gemiddelde stoeltje van bijvoorbeeld de Ikea. Daardoor kunnen ze er sneller op zitten en er tot ongeveer vier jaar oud gebruik van maken. Onze zoon is een echte klimgeit, maar heeft nog wel moeite met het klimmen op banken en bed. Of zijn beentjes gewoon iets te klein zijn of hij gewoon de techniek mist, hij gaat dan heel hard roepen ‘helpen’ met zijn armen in de lucht. Steeds vaker laat ik het hem zelf proberen, met het idee dat hij het anders nooit leert. Dat maakte dat ik heel erg nieuwsgierig was naar dit stoeltje. Dat zou echt ideaal zijn: zijn eigen stoeltje. Zelfs ééntje met zijn naam erop zodat het echt alleen van hem is.

KLik klak kinderstoel - Mamaliefde

De (doe-het-zelf) Klik-Klak-Kinderstoel is ontworpen door het designersduo Schmidt & Simons van Atelier VIX. Het stoeltje kun je in verschillende varianten bestellen, van onbehandeld tot in kleur gebeitst en helemaal in elkaar gezet. De tarieven variëren natuurlijk ook hierdoor waardoor het voor iedereen betaalbaar wordt. Ik ging voor het natuurlijk onbehandelde stoeltje. Deze kun je zelf altijd nog verder behandelen, denk aan wat gekleurde verfhandjes op de zitting of als je hem zonder naam bestelt, op de achterkant van de zitting alle namen van de kinderen die erop hebben gezeten. Dan wordt het echt een familie-erfstuk. Het beitsen moeten we nog doen, maar stel ik nog even uit. Ik was namelijk van plan om met de vingerverf aan de gang te gaan maar vind het stoeltje zo ook wel heel erg mooi. Dan liever even wachten voor ik een besluit neem, dan er later spijt van krijgen.

Review klik-klak-kinderstoel atelier vix - Mamaliefde

Het stoeltje werd geleverd in een heel mooie en handige platte koffer als bouwpakket. Het waren een aantal losse platen, een beetje Ikea-stijl. De geur van gebrand hout ruik je ook nog erg goed, ik vind dat zo lekker ruiken! De platen zijn gemaakt van 6mm berkenhout multiplex. En werd geleverd met een werkbeschrijving en een flesje lijm. Eigenwijs dat ik ben begon ik natuurlijk meteen met het inelkaar zetten van het stoeltje. Zonder lijm, want het was donker en dat wilde ik de volgende dag nog een keer doen. Op zich spreekt het voor zichzelf, alleen was ik de voorkant van de rugleuning vergeten. Wat juist het mooiste onderdeel is. Een dag later heb ik hem nog een keer inelkaar gezet. Dit keer door netjes de bouwbeschrijving te volgen. Al was zoonlief het daar niet mee eens. Die wilde graag helpen maar dat zag ik niet zo zitten met de lijm. Hij begon namelijk al over kleuren kleuren en dat leek me geen strak plan. Voor je het weet zit alles aan elkaar ;-) Bij het pakket horen ook nog viltjes die je aan de onderkant van de poten kan plakken.

Houten speelgoed duktig ikea - Mamaliefde

Review klik-klak-kinderstoel atelier vix - Mamaliefde

Het stoeltje was echt een groot succes, zowel zoonlief zelf als zijn grote zus zitten er graag op. Hij past ook precies onder onze salontafel in tegenstelling tot de andere kinderstoelen die we hebben. Hij is er zo trots op dat als hij eten of drinken krijgt of wil gaan spelen nu zelf zijn stoeltje bijschuift. De stoel is zelfs al geschikt voor kinderen van 9 / 10 maanden die aan het oefenen zijn met optrekken of achter de stoel kunnen leren lopen. Zo leuk om te zien dat hij zo trots is. Dit is gewoon echt iets van hem alleen!

Hebben jullie ook iets persoonlijks voor ieder kind?