Cadeautjes voor onderweg tijdens lange autoritten - Mamaliefde.nl

Kleine Action cadeautjes voor kinderen om uit te delen of voor onderweg

In mei gaan we al op vakantie, twee weken naar Italië en Kroatië. Een behoorlijke afstand en ook ter plaatse verwacht ik dat we aardig wat kilometers gaan maken. Nu zie ik er vooraf altijd flink tegenop om zo’n afstand te overbruggen. Voor een reis van twee uur tref ik al de nodige voorbereidingen, laat staan bij een reis van in totaal 31 uur (verspreid over twee weken). In juni komt daar nog een reis bij naar Denemarken met de auto. Daarom doken we de Action in op zoek naar leuke cadeautjes. Kleine speelgoedjes en dergelijke zodat we ieder uur iets nieuws kunnen geven. Aangezien we twee kinderen hebben, heb je dus best veel nodig. Daarbij gingen we toch ook wel voor ‘kwaliteit’ in plaats van alleen goedkoop. Dus geen plastic speelgoedautootjes die bij één keer uit elkaar vallen maar peuterbestendig zijn en thuis ook nog mee gespeeld kan worden. Aan de andere kant toch wel zo goedkoop dat als het kapot of kwijtraakt dat dat ook geen drama is. En we verder nauwelijks speelgoed nodig hebben vanaf huis.

Lees ook: Checklist inhoud: Vakantiespeel- & reiskoffertje voor kinderen

Creatief speelgoed

Cadeautjes voor onderweg tijdens lange autoritten - Mamaliefde.nl

 • Krijtbord; Voor beide kinderen hebben we een krijtbord gekocht. Natuurlijk kan je deze heel eenvoudig zelf maken met een krijtbordsticker of krijtbordverf zoals ik van plan was. Tot ik deze lijstjes tegenkwam met opstaande rand. Daar kunnen de krijtjes gewoon in blijven liggen. Daarnaast kan het gebruikt worden als ‘tafeltje’ voor kleiner speelgoed. Deze waren ook het duurste.
 • Krijtjes; gewoon een doosje met 24 schoolkrijtjes. Eén doosje omdat ze deze kunnen delen. Waarschijnlijk maak ik er wel twee (of meer) cadeautjes van. Zodat als ze gebroken zijn of ‘op’ zijn ze nieuwe krijtjes kunnen krijgen.
 • Sticker/kleurboeken; voor beide kinderen een boekje met kleurplaten en stickers. Voor onze dochter ééntje met prinsessen en kleding, daar zit ze nu helemaal in en voor onze zoon een met Scooby-doo (hondjes)

Lees ook: De leukste zomer & vakantie doe boeken (voor peuters, kleuters, kinderen, pubers en volwassenen!) 

 • Magnetische tekenborden; ook hiervan voor allebei ééntje. We hebben deze ook al wel in huis maar die zijn een stuk groter. Deze zijn ongeveer A5-formaat en levert evenveel plezier op.
 • Vouwblaadjes; Ze vinden het erg leuk om te kleuren, maar kunnen ook scheuren of knippen (in het dienblad). Dit wordt wel één van de laatste cadeautjes om te voorkomen dat de hele auto onder de snippers komt.
 • Kleurplaatjes; Ook voor de reserve een doosje met kleine kleurplaten. Handig ook voor in de tas tijdens dagtripjes, als je ergens gaat lunchen of iets dergelijks.
 • Kinderschaar; Voor onze dochter hebben we al een kinderschaar, die bevalt goed dus hebben we daar een tweede bijgekocht zodat ze niet hoeven te ruziën. Of hij ook daadwerkelijk meegaat zie ik nog wel.
 • Twee eieren met klei; Als de één met klei speelt wil de ander ook. Natuurlijk kunnen ze de kleuren delen, thuis wordt hier echter ook fanatiek mee gespeeld dus dat komt wel goed. Lees ook: Eenvoudig recept om zelf klei te maken
 • Kleurpotloden in doosje met puntenslijper; deze hadden ze onlangs in een restaurant en zijn ideaal. Met de puntenslijper houd je ook scherpe puntjes. Ook hiervan twee stuks voor allebei één.
 • Roze dagboekje met potlood; Voor onze dochter om te tekenen / schrijven met haar favoriete Disney-opdruk, inclusief een slotje wat natuurlijk weer een extra spelelement is.
 • Roze notitieboekje met pen; Laten we het er maar op houden dat ze een hoop ‘schrijft’.

Fantasie speelgoed

Cadeautjes voor onderweg tijdens lange autoritten - Mamaliefde.nl

 • Verkeersset; speelset met verkeersborden en verkeerslicht. Leuk voor de herkenning onderweg. Dit worden waarschijnlijk ook twee cadeautjes; een verkeerslicht en de verkeersborden.
 • Speelgoedpaard; Onze zoon is momenteel heel erg fan van paarden, dit was één van de weinige die niet roze was met bekers. Maar geel en met wat boerengereedschap-accessoires dus ook prima voor een jongen.
 • Dinosaurus; Naast paarden is hij helemaal weg van dino’s. Natuurlijk hadden we er gewoon ééntje mee kunnen nemen uit de bak, maar daar past er nog best ééntje bij.
 • Tasje; Dochterlief is helemaal fan van tasjes; die propt ze helemaal vol met vanalles en nog wat. Deze is in haar favoriete roze kleur en heeft een lang hengsel die ze over haar schouder kan hangen en Frozen-opdruk.
 • Portemonnee’s; In diezelfde categorie hebben we ook twee portemonnee’s gekocht; voor allebei één. Laatst in Engeland vond ze een vijf pence muntstukje op straat en was daar helemaal happy mee. In plaats van dat ze alles in haar zakken doet kan ze dat hier bewaren. Ook kaartjes bewaren ze graag.
 • Zonnebril; Voor onze dochter hebben we al een zonnebril (of eigenlijk twee; eentje om te spelen en eentje duurder) voor onze zoon hebben we nu ook een zonnebril gekocht zodat hij niet met de roze vuurwerkbril van zijn zus hoeft rond te lopen.
 • Borstel met haarschuifjes; Ze spelen allebei graag kappertje, er gaat dus ook nog wel een kam mee. Daar kan ze dan haar eigen haren of van één van de Barbiepoppen mee kammen. Deze neem ik wel mee van huis want ik vond drie euro toch iets te duur als kleinigheidje en ze heeft er genoeg.
 • Diadeemkroon; ook weer een roze diadeem met Frozen opdruk. Kan ze prinsesje mee spelen zonder dat de kroon veel ruimte in neemt of we er één van huis mee moeten nemen die meer ruimte innemen.
 • Speelgoedauto; Voor zoonlief heeft manlief een speelgoedauto uitgezocht, deze was wel iets duurder dan ik had verwacht (had dan liever toch ééntje uit de voorraad meegenomen) maar deze is wel stevig en gaat niet snel kapot.
 • Speelgoedschilden en -zwaardjes; De laatste tijd zijn ze groot fan van riddertje spelen en zwaardvechten. Op vakantie gaan we ook een aantal kastelen bezoeken. De houten speelgoedzwaarden blijven echter gewoon thuis. Neemt onnodig veel ruimte in en niet veilig onderweg. In de auto durf ik dit wel.
 • IJsschaaltjes met lepeltjes; Deze vind ik gewoon te leuk om te hebben in huis voor de zomer. De kinderen zijn echter ook groot fan van ijsjes. Hiermee kunnen ze heel wat denkbeeldige ijsjes mee maken en scheppen. Ik ga hier dan ook twee setjes van maken.
 • Pen drumstokken; Natuurlijk kon ik voor onze zoon ook niet achter blijven en heb ik twee drumstokken gekocht die ook nog eens functioneren als pen. Kan hij achterin de auto zijn eigen drumsolo ten gehore brengen.
 • Plaksnorren; een set van 6 zelfklevende plaksnorren. Om grappige foto’s mee te gaan maken, of gewoon om te plakken.

Motorisch speelgoed

Cadeautjes voor onderweg tijdens lange autoritten - Mamaliefde.nl

Dit is voornamelijk wat groter speelgoed dat ook handig is voor als je gaat stoppen.

 • Emmer / zandsetje; een emmer, gieter en drie schepjes / harkjes etc. zodat ze onderweg met water / zand kunnen spelen tijdens een pauze of anders denkbeeldige bloemen water geven.
 • Jongleerballen; Een setje van drie jongleerballen, nu ben ik in de auto geen fan van ballen vanwege de veiligheid. Deze zijn echter vrij klein en verzwaard.
 • Twee bellenzwaarden; Ze zijn helemaal gek van bellen blazen. Dit is nog net iets specialer. Natuurlijk ook niet voor in de auto maar voor een pauze onderweg.
 • Glitterstok; Zo’n stok met glitters erin die je dan heen en weer kan laten gaan. Gelukkig zonder irritante geluiden.
 • Loopveer; Nu kan je hem in de auto natuurlijk niet zo goed laten lopen, maar ze zullen hier vast een hoop plezier aan beleven. Als armband, ketting met allebei een einde of wat dan ook.
 • Tolletjes met licht; Ik had niet gezien dat er in het uitdeelspeelgoed ook tolletjes zaten, deze zijn natuurlijk extra leuk in het donker.

Spelletjes / Speelgoed

Cadeautjes voor onderweg tijdens lange autoritten - Mamaliefde.nl

 • Banbao poppetjes; Nu ben ik eerlijk gezegd fan van het ‘echte’ Lego, maar dat ga ik niet meenemen op vakantie. Bij deze poppetjes zitten ook minuscule accessoires zoals bloemetjes. Deze ga ik er nog wel uithalen voor ik het ga inpakken. Veiligheid voor alles. Voor zoonlief een ridder met schild en voor dochterlief een meisje met tafel en boek.
 • Uitdeelcadeautjes; In totaal was dit wat duurder, maar verdeeld over meerdere cadeautjes toch de maximale prijs die ik in gedachten had. Hierin zitten twee frisbees (of borden) naar gelang de fantasie van de kinderen (allebei een cadeautje). Vijf springkikkers (één cadeautje), zes armbanden (één cadeautje), vier platte tollen (twee cadeautjes) en vijf bolle tollen (eentje blijft thuis en dan twee cadeautjes). Daarnaast zitten er nog twee knikkerspeelgoedjes in, deze hebben echter een kartonnen ondergrond die ze vast binnen vijf seconden open hebben om het kogeltje eruit te halen dus die blijft thuis.
 • Minipiano; Toegegeven, speelgoed met batterijen heb ik zoveel mogelijk geprobeerd te voorkomen. Zodat het niet ‘op’ raakt of met verschrikkelijke geluiden. Dit viel echter nog in de categorie toelaatbaar. Nu maar hopen dat ze er niet teveel ruzie over krijgen.
 • Dobbelsteen roller; zonder batterijen maar stiekem maakt hij best een hoop geluid. Niet zozeer vanwege de dobbelsteenfunctie maar gewoon om mee te spelen, zullen ze dit vast heel erg waarderen. En het fijne is dat ze dit niet kunnen inslikken!
 • Cameraprojector; Een plastic nepcamera met zo’n draaischijf zodat ze foto’s kunnen kijken. We hebben laatst een 3d-camera gekregen en daar hebben ze een aantal dagen mee gespeeld. Dit zal het dus ook vast goed doen.
 • Domino; Voor nog geen anderhalve euro koop je al een dominospelletje. Dit hadden ze laatst ook in een restaurant en vonden ze erg leuk vanwege de heldenafbeeldingen. Die kon ik dus niet laten liggen.
 • Visspel; Misschien ken je het nog wel van vroeger zo’n spelletje met een draaiende schijf en visjes met magneetjes die je eruit moet hengelen. Ik twijfelde even vanwege de kleine onderdelen maar denk dat ze het wel erg leuk gaan vinden.

Vrij speelgoed

Cadeautjes voor onderweg tijdens lange autoritten - Mamaliefde.nl

Ook heb ik wat speelgoed meegenomen dat niet echt in één van de categorieën behoort en waar ze zelf hun eigen spel mee kunnen bedenken.

 • Twee drinkbekers met opdruk en een rietje. Helaas niet helemaal afsluitbaar. Maar daar kunnen ze vast goed uit drinken.
 • Twee nuonkleurige schoenveters; Ze zijn sowieso al van de lintjes en touwtjes dus zullen ze dit ook erg leuk vinden. Zeker in combinatie met een houten plankje met gaten.
 • 10-delige kwastenset; Nee er gaat geen verf mee, dat gaat mij toch echt te ver achterin de auto. Maar met deze kwastjes kunnen ze zich vast ook goed zonder vermaken. Al is het maar in de zandbak.
 • In dat kader heb ik ook twee siliconen bakkwasten gekocht. Dan kunnen ze in hun fantasie gaan ‘verven’.
 • Badbootjes; een set van vijf bootjes in diverse kleuren. Om aan het strand of in het zwembad mee te spelen.
 • Glow Sticks; Het zal ons niet verbazen als we ook in het donker gaan rijden. Dan zijn deze glowsticks natuurlijk extra leuk. Ik denk dat ik ook nog zo’n verpakking ga halen waarin er meerdere zitten.
 • Teenslippers; Ik weet nog niet zeker of ik deze ga geven als cadeautje aan onze dochter (helaas niet voor jongens) maar voor nog geen euro kon je hier teenslippers kopen in de maat 21-26 inclusief een hielbandje.
 • Foamfiguren; Een setje met kroontjes van foam. Daar kunnen ze dan zelf een spel bij bedenken.
 • Trechters; een setje van drie kleine trechters. Voor op het strand of waar dan ook.
 • Vingerbestek; Dit zag er zo grappig uit dat ik het gewoon niet kon laten liggen. Kunnen ze samen met de bordjes (frisbees) gebruiken om te ‘eten’.
 • Vergrootglas; Daar spelen ze ook altijd erg graag mee.

In totaal dus meer dan 68 cadeautjes, aangezien ik een aantal ga opdelen. Nu nog een verdeling maken wat de eerste vakantie meegaat en wat de tweede. Ik ben van plan om al deze cadeautjes ook echt in te pakken (en dus extra tasje mee te nemen waar ze het cadeaupapier in kunnen doen). Achterin bij de kinderen komen dan twee grote boodschappentassen; één met eten / drinken en één met de cadeautjes. Zo kan de bijrijder er makkelijk bij. Tussen de autostoelen leggen we dan een tas neer (of bijvoorbeeld het slaaptentje) zodat ze ook gewoon zelf bij het speelgoed kunnen. In twee kleine rugzakjes stop ik nog wat extra speelgoed vanuit huis zoals boekjes waarvan het niet erg is als we die kwijtraken en de lievelingsknuffel / barbies waar ze altijd mee slapen.

Hoe bereidt jij je voor op zo’n lange autorit?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kleine Action cadeautjes voor kinderen om uit te delen of voor onderweg in de auto of onderweg
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 15 )

 • Zo, wat een cadeaus! Kan je dat allemaal kwijt in een volgeladen auto? haha. Denk dat de kids er super blij mee zullen zijn!

  • Het is een tas, ook enige speelgoed dat meegaat. Op twee schepjes na, bewust geen dvd speler mee.

 • Wat een leuke shoplog, ik heb een hoop leuke ideeën opgedaan.
  Maar nu wil ik ook naar de Action!!!

 • Wat een goed idee zeg!! Zo hou je de autorit leuk
  Al hoewel ik denk dat er altijd wel een punt komt dat de kids het zat worden
  Maar dan gewoon weer een nieuw interessant cadeautje ?

  • Het gaat ook niet op de klok hoor, en ook niet als ze er om vragen. Gewoon op gevoel, ene keer na een uur en dan zit er drie uur tussen.

 • Ik ben eigenlijk helemaal stil van de hoeveelheid.
  Ik vind het zoveel!
  Hebben ze geen eigen speelgoed wat mee kan in de auto?
  De vakantieritten die ik heb gemaakt met kinderen in de auto, zijn we doorgekomen ook met spelletjes, en rondkijken, luistercd’s, boekjes, paar raamstickers maar vooral eigen speelgoed.
  En ook slapen. Neem aan dat er toch ook wel stops zijn waar ze even lekker rondlopen enz. Kunnen ze daarna verder spelen.
  Je zegt dat je voor kwaliteit wilde gaan toch zie ik een aantal dingen waarvan ik denk dat het niet lang meegaat. Of die me juist niet handig lijken in de auto.
  Maar zie ook wel leuke dingen, waarvan ik niet eens wist dat ze dat ook hadden bij de action.
  Hoop dat je het allemaal kwijt kan, en dat ze er van gaan genieten. Want het lijkt me een flinke investering voor een vakantie (wat toch al duur is?!).
  Fijne vakantie alvast!

  • Het is zeker niet weinig, maar is voor meerdere vakanties. Eigen speelgoed laten we meeste thuis en er gaat ook geen dvd speler mee zoals ik bij de meeste leed. Dat het mee is wil ook niet zeggen dat ze het krijgen. Als bijvoorbeeld zonnig is krijgen ze de waterpistolen etc. Hoeveelheid was ook meer bedoeld om te laten zien wat er mogelijk is.

 • Ik koop ook altijd een paar cadeautjes. Een rit naar Frankrijk met caravan duurt ook vrij lang. We delen dit op in 2 dagen, maar per dag rijd je toch wel 8u.
  Ik koop meestal 2 cadeautjes per rijdag voor ze.
  Ik vind persoonlijk ook dat ze zich zelf moeten proberen te vermaken. En vaak ook genoeg eigen spulletjes die mee kunnen in de auto. En spelletjes, samen zingen. Ze doen vaak nog een slaapje.
  Wel leuk om te zien wat je allemaal gekocht hebt.
  Daarbij bereid ik de kinderen voor, dat we lang in de auto moeten. Maar als we er zijn er iets leuks is; vakantie! En dit vinden ze beide prima.

 • Wat een super leuk idee zeg! Die ga ik bewaren voor later! 😀 -x-

 • Wow…. Ik schrik hier wel een beetje van…
  Het eerste wat in mij op komt is dat je je kinderen zo toch wel een beetje het idee geeft dat vakantie niet leuk is voor ze, iets voor papa en mama en dat zij omgekocht moeten worden om het ook maar leuk te vinden… Daarbij, wat een verspilling, wat een geld, wat een plastic…
  Maar goed, ik weet als geen ander dat lange autoreizen vermoeiend kunnen zijn, voor ouders en kinderen. Maar als we er niet teveel druk op leggen in de zin van ‘we moeten zoveel kilometer per dag maken’ en in plaats daarvan een feestje van de reisdagen maken echt als onderdeel van de vakantie en de kinderen betrekken bij de reis, dan vind ik het altijd goed te doen.
  Wij gaan sinds de kinderen (drie, vierde onderweg) baby’s waren ook altijd ver op vakantie en we trekken in het land (of landen) van bestemming ook nog rond van camping naar camping, dus we maken soms wel een paar duizend kilometer, maar dat is eigenlijk nooit een probleem geweest. Zolang we zelf een beetje relax blijven en de kinderen overal bij betrekken, gaat het prima. De kinderen zien nu alweer uit naar de zomervakantie!
  Maar dit is gewoon zoals wij het doen hoor, jij moet gewoon doen zoals het bij jullie goed voelt!

  • Fijn om te lezen hoe jullie het doen, wij proberen ook heel relaxed te zijn en is ook zeker niet bedoeld als omkopen. Dat het zoveel is is ook beetje om te laten zien wat er mogelijk is, diversiteit. Bij de vakantie probeer ik ze te betrekken maar merk dat het begrip nog erg onduidelijk is.

 • Wat een rommel! Ik heb drie grote kinderen en wij hebben veel afgereisd met de auto naar het zuiden (Frankrijk, Spanje) en nooit zoveel goedkope troep aangeschaft. Iedere 2 uur een kwartier stoppen op een parkeerterrein, spelen en rennen met een bal, wat eten en drinken en weer verder rijden. Nooit problemen gehad. Ze “zeurden” meer als we een halfuurtje in de auto moesten zitten dan vele uren naar het zuiden.

 • Leuke spulletjes hebben ze daar he! Ik koop bij een lange autorit naar het buitenland ook wat cadeautjes voor Fiene die ze onderweg uit kan pakken. Ik heb toevallig a.s. vrijdag een blogje over vakantiecadeautjes in de planning!

 • Doen wij ook altijd! We nemen ook hun tablet en de draagbare dvd-speler mee, maar aangezien we schermtijd zoveel mogelijk willen beperken, geven zulke kleine cadeautjes de ideale uitkomst! 😉

 • Wij zijn net terug van een weekje Gran Canaria. Had voor tijdens de vlucht ook wat kleine cadeautjes gekocht. Een boekje van de hema met voertuigen, op de voorkant staat een vliegtuig, dus vond ik dat boekje ook erg toepasselijk. Verder een zonnebril (die bleek nog te groot te zijn), een stickerboekje, haarspeldjes, een houten vliegtuigje en kinderchocolade. En dan hadden we ook nog de tablet bij voor spelletjes/filmpjes. De cadeautjes waren niet allemaal nodig voor op de heenweg, dus op vakantie heeft ze ook nog wat gekregen.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top