De regen valt met bakken uit de lucht, waarschijnlijk heb je de zomerjurkjes al opgeborgen, maar nu wordt het ook tijd om de rest van de kast uit te zoeken en de lekkere warme truien en lange broeken naar voren te halen. Zelf dacht ik nog best veel te hebben, maar dat viel tegen. Binnenkort moet ik dus weer op stap voor nieuwe kleding, maar welke kinderkleding is het nu helemaal deze winter?

Lees ook: Kledingtrends 2018 najaar & winter; van kleuren tot prints
Lees ook: Kinderkleding trends 2019; jongens en meisjes

Leren (lookalike) kleding

Je ziet dit seizoen steeds meer leer terugkomen. De leren-lookalikestof zag je vorig jaar al voorzichtig terugkomen, nu is het nog meer aanwezig. Een kledingstuk met deze look kan dan ook niet ontbreken in de kledingkast. Vooral als het op een speelse manier is verwerkt, denk bijvoorbeeld aan een rokje met aan de achterkant lekker zacht sweatstof en de voorkant leer, zodat ze er nog steeds lekker in kunnen spelen. Of een broek of jas met die look.

Volants

Ook dit is een trend van jaren geleden die weer helemaal terug is gekomen. Maar dan op een andere manier, had je toen nog volants onderaan je rok of aan het uiteinde van de mouwen. Nu zie je het overal terugkomen. Bij een capuchon, halverwege de mouwen, bij de oksels of halverwege de rok.

Stipjes of Streepjes

Als het gaat om dessins zijn stipjes en streepjes het helemaal, en kruisjes en sterren zie je ook steeds vaker voorbij komen. Van een bretons streepje op een truitje, tot stippen op een rok. Vooral de wat meer dunnere strepen en kleine polkadots doen het erg goed.

Lees ook: Trend; tuinbroek voor kinderen, ook voor baby’s en peuters! 

Lekker zacht

In tegenstelling tot de misschien wel ‘kille’ lerentrend zie je in de winter ook heel veel fluffy kleding voorbij komen. Lekker zacht en aaibaar. Of het nu gaat om een gilletje, vestje of truien. Je ziet het in alle kleuren van de regenboog.

Spijkerstof (of andere kleding) met patches

Patches zijn er al lang niet meer zoals vroeger om kapotte knieën te verbergen. Je hebt ze in steeds meer vormen en maten zodat je de kleding naar je eigen smaak kan stijlen. Dit kan je zelf doen, maar er is ook heel veel kleding waar dit al bij gedaan is. Hoef je niet meer zelf aan de slag met het strijkijzer of naald en draad om het goed vast te zetten.

Twinning

Tot slot nog een zesde trend; je ziet namelijk ook steeds meer twinningkleding voorbij komen. Waarbij jij kan twinnen met je kind.

Tip: Wist je dat je met flinke kortingen tot 70% nu al najaarskleding kan shoppen in de outletshop van Limango?