Ik vond het echt weer eens tijd om het hanggedeelte van onze kledingkast op te ruimen! Hoewel ik regelmatig de kasten van de kinderen opruim en uitzoek, blijft onze kast een beetje achter… weinig tijd, je kent het vast wel!

Lees ook: Voorraadkast snel en makkelijk opruimen / inrichten? 
Lees ook: Marie Kondo; tips & volgorde Kon Mari methode, boeken, website, youtube en nu ook op Netflix!

Op onze slaapkamer hebben we beiden een ladekastje staan met kleding die we regelmatig dragen, op zolder staat er nog een grote kast waarvan we het hanggedeelte gebruiken. Hier hangt kleding in die we niet regelmatig dragen. Vroeger droeg ik heel veel blouses, maar inmiddels veel minder. Met 3 kinderen die allemaal op tijd op school en het kinderdagverblijf moeten zijn, heb ik echt geen tijd (en heel eerlijk; ook geen zin) om ’s ochtends uitgebreid te gaan strijken.

Als ik kasten opruim, dan is het wat mij betreft gewoon een kwestie van beginnen. Ik bekijk elk kledingstuk apart en beslis redelijk snel of ik het bewaar of toch wegdoe. Als het weggaat dan kijk ik of ik er nog iemand blij kan maken. Als dat niet zo is, dan gaat het in de kledingbak, weg is weg.

5 tips om snel en gemakkelijk je kast op te ruimen

  1. Beslis snel over je kleding! Je kunt uren twijfelen, maar daar schiet je niks mee op. Je weet namelijk diep van binnen echt wel of je het wilt bewaren of niet. Dus terug in de kast of weg ermee.
  2. Koop niet teveel! Dat is inderdaad een hele uitdaging, maar we hebben bijna allemaal heel veel kleding in de kast hangen die we nooit dragen. Je moet het elke keer weer uitzoeken of opruimen, dat kost tijd en energie, dus koop gewoon eens veel minder en kijk of je het daarmee redt.
  3. Echt wegdoen! Wegdoen is soms best lastig. Bij dure kleding vind je het zonde, maar als je het nooit draagt, dan is het pas zonde! Na je opruimsessie is het handig om alles snel af te handelen. Gooi die vuilniszak meteen in de bak bij de supermarkt en breng de rest meteen weg naar de kringloop of een ander goed doel.
  4. Vind je het echt lastig om dure en mooie kleding weg te doen? Dan kun je het ook proberen te verkopen, dan voelt het waarschijnlijk minder zonde! Zorg voor goede foto’s, een duidelijke beschrijving en kijk of je kleding in een pakket kunt aanbieden voor een klein prijsje, dat verkoopt in mijn ervaring het beste.
  5. Verdiep je in de zogenaamde capsule wardrobe waarbij je met een paar kledingitems toch een diverse garderobe kan vormen.


Ik zocht dus laatst onze kledingkast uit, in de video laat ik je zien hoe ik dat deed en wat er weg mocht. Daarnaast vraag ik me af wat ik toch met mijn trouwjurk zal gaan doen! Kijk dus gezellig mee en ga met de tips aan de slag! Succes!

Hoe vaak ruim jij je kledingkast op?

Uitgelichte afbeelding shutterstock

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kledingkast kind opruimen; 5 Tips & Tricks
Author Rating
51star1star1star1star1star