Vis zit in de schijf van vijf. Het is lekker en gezond met veel goede vetten en eiwitten. Om goed gevarieerd te eten proberen wij ook iedere week een keer een visgerecht te eten. Wat vooral bij onze kids een favoriet visje is zijn de vissticks, zalmfilet, makreelfilet en tonijn. Vis kun je op verschillende manieren bereiden. Daarom ging ik op zoek naar de lekkerste recepten.

Zalm; ovenschotel met worteltjes

Soms serveer ik de maaltijd met noodles en eten we met chop sticks en soms eten we er rijst bij of gebakken aardappeltjes. Net waar we zin in hebben. Dat is eigenlijk wel het leuke van variëren. Het gaat niet snel vervelen en ik krijg ook geen opmerking als “alwéér wortels?!”

Het recept vind je hier.

Als wij worteltjes eten is iedereen blij. Maar ik maak het mezelf niet echt makkelijk, want ik zorg ervoor dat iedereen zijn of haar favoriete bereiding krijgt voorgeschoteld. Mijn man en oudste zoon houden van gekookte wortels, terwijl mijn middelste en jongste spruitjes graag knagen op rauwe wortels. Alle drie de kids eten er graag vissticks bij. Maar mijn man en ik zien graag een zalmpje op ons bord, meestal uit de oven met geitenkaas en dillekruiden of met fijngesneden blokjes paprika met mosterd. Zoals je in het recept van blue band kunt lezen is er ook een leuke versie van gekookte wortels met een sinaasappelsmaakje.

Het recept vind je hier.

Tonijn en makreel; salade

Lekker op een warme dag of voor in het weekend. Een broodje tonijnsalade. Met lekkere knapperige rucola, geroosterde pijnboompitjes en cherrytomaatjes. Hier smullen ze ook allemaal van!

Vaak eten we ook een dag soep met broodjes. Dan maak ik daar vaak een salade bij voor op toastjes of een stokbroodje. Ik maak dan bijvoorbeeld een tonijnsalade van een blikje tonijn met kappertjes, in kleine stukjes gesneden tomaat en gele of rode paprika en een uitje gesnipperd, beetje mayonaise om het een smeuïge spread van te maken en in de koelkast even goed laten rusten. Maar ik maak ook wel eens een makreelsalade.

Het recept voor een tonijnsalade vind je hier.
Het recept voor een makreelsalade vind je hier.

Spinazie en zalm

Een fijne combinatie is spinazie en zalm. Vaak vinden kinderen spinazie niet zo lekker, het heeft een sterke smaak, maar in deze taart gaat die sterke smaak eraf en blijft er een fijne milde smaak achter die goed combineert met de zalmfilet. Zeker als de taart is afgekoeld (of een dag later wordt gegeten zonder op te warmen) is dit bij uitstek een kindvriendelijk gerecht!

Het recept vind je hier.

It’s a wrap met zalm

Wraps eten we ook graag, soms warm met kip en roerbakgroente of met bonen en gehakt. Maar vaak ook als koud gerecht, met rauwkost en zalmfilet. Het leuke hieraan is ook weer dat het voor ieder wat wils is. Beleg het maar zoals jij het lekker vindt! Dat vinden kinderen fijn, zelf kiezen en dan eten ze het echt wel op hoor!

Vaak maak ik een grote plank met verschillende ingrediënten zoals geroosterde pijnboompitjes, plakjes komkommer, stukjes paprika, schijfjes tomaat, wat uitjes een schaaltje rucolasla, plakjes kipfilet, wat gerookte zalmfilet, kruidenroomkaas en kruidenboter.
Op deze manier wordt er naar hartenlust belegd en iedereen eet zijn bord leeg en kijkt alweer hongerig naar de stapel wraps om nog zo’n heerlijk maaltje te kunnen maken.

Het recept vind je hier.

De lekkerste vissaus maak je zelf

Ik ben echt een voorstander van zoveel mogelijk zelf maken. En deze vissaus op basis van de vergeten venkel is er absoluut één van. Het is niet moeilijk om te maken en ook al moet een vis kunnen zwemmen, heb ik echt een flinke hoeveelheid saus gemaakt. Ik heb het in porties verdeeld en wat ik teveel had in de vriezer bewaard voor een volgende keer. In combinatie met kabeljauw is dit een heerlijk zacht en smaakvol gerecht……..met een lekker vleugje anijs wat de kids dan weer doet denken aan dropjes.

Het recept vind je hier.

Portie kibbeling

Het lekkerste geurtje van een viskraam is toch wel de geur van versgebakken kibbeling. Als we op een markt zijn en één van de kids spot de viskraam wordt er meteen om een portie gevraagd. Soms geven we toe en soms lopen we er speciaal voor langs een visboer. Het lastige van deze porties is dat je het wel direct moet eten, dan is het nog lekker warm. Dus mee naar huis nemen en bij het avondeten nuttigen is geen optie. Toch wordt er hier wel eens om gevraagd, om het een keer bij het avondeten te krijgen. Op Pinterest zijn gelukkig ook recepten te vinden om je eigen krokante kibbeling met malse witte vis te kunnen maken. En als je dan toch bezig bent, klik dan op de site van keukenliefde ook nog even door om je eigen remouladesaus te maken.

Het recept vind je hier.

Visnuggets

Nuggets, de meeste kinderen houden hier wel van, vooral de kipnuggets. Maar misschien houden ze dan ook wel net zo goed van krokante visnuggets. Lekker uit de oven (dus minder vet) met wat frietjes en misschien nog wat groenten (worteltjes met doperwtjes bijvoorbeeld).

Het recept vind je hier.

Blub de vis op je bord

En soms helpt het kinderen ook om een bordje leuk op te maken om ze te laten eten. Je eet hier dus letterlijk vis. En als je jouw bordje leeg hebt, heb je dus mooi ondertussen aardappels en prei naar binnen gewerkt.

Het recept vind je hier.

Tonijnballetjes

Hier in huis vinden ze spaghetti alle drie erg lekker, vooral de gladde saus (zo zien en proeven ze de groentes minder goed, terwijl er dan gewoon 7 soorten groenten doorheen gaan). De gehaktballetjes hoeven niet door de blender want die vinden ze wel lekker om op te knagen. Ik had laatst geen gehakt in huis maar wilde wel graag een pan spaghetti maken. In de vriezer lag nog wel wat tonijnsteaks. Oké deze dus even fijnmalen in de keukenmachine, wat op smaak brengen met fijne kruiden en balletjes van kneden. Het ging op, maar er werd wel vreemd gekeken toen deze “gehakt” naar binnen ging. Haha, gefopt, je eet nu dus gewoon tonijn……

Het recept vind je hier.

Paella met vis en zeevruchten

Spaanse paella is een lekker gerecht dat op veel verschillende manieren gemaakt kan worden. Maak het extra pittig met verse pepers en chili’s of juist rokerig op smaak met een goede krachtige paprikapoeder, voeg er een goede combinatie van vlees en vis in zodat alle tafelgasten ingrediënten tegenkomen die zij lekker vinden. En ook op de camping kan dit prima gemaakt worden. Dus ook op vakantie kan er uiteraard een gezonde maaltijd worden genuttigd. Het mooie is dat alles in 1 pan (of de skottelbraai) gemaakt wordt. Ideaal voor degenen die de afwasbeurt hebben dus.

Het recept vind je hier.

Wat is jouw favoriete visrecept voor de kinderen?

Isabell

Mijn naam is Isabell, ik ben 42 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen. Twee jongens en een meid.
Na vele jaren gewerkt te hebben als pedagogisch medewerker op een peuterspeelzaal ben ik voor mezelf begonnen als creatief ondernemer.
Ik haak en maak van alles wat en deze producten verkoop ik via mijn ETSY shop. Vaak zijn dit kleine items wat leuk weg te geven is als een uniek presentje maar ook maak ik enkele grote items die in en om het huis gebruikt kunnen worden.
Daarnaast vind ik het erg leuk om in de keuken het een en ander uit te proberen. Liefst zo gezond mogelijk, zonder suiker en andere meuk. Zelf in de keuken staan of een recept samen met mijn kind(eren) uitproberen is dus best een passie te noemen. En dan is er nog een passie (en dat is de reden dat je mij hier vindt) namelijk schrijven. Vooral over wat ik met mijn kinderen meemaak, daar schrijf ik graag over en dit deel ik graag met jullie.
233isabell@gmail.com'

Latest posts by Isabell (see all)