Naast de enorme vakantiebungalowparken zijn er ook heel fijne kindvriendelijke campings te vinden in Nederland. Of je nu zelf je tent, vouwwagen of caravan meeneemt of een huisje huurt, tegenwoordig is alles mogelijk. Er zijn zowel grote campings voorzien van alle mogelijke faciliteiten zoals een recreatieprogramma, theatershows en een overdekt zwembad, maar ook kleinschalige campings waar je een bent met de natuur. Je hoeft echt niet ver weg naar een camping in Frankrijk of Spanje, maar gewoon in ons eigen land zijn er al heel mooie bestemmingen. Bijvoorbeeld aan de Nederlandse kust, in Limburg en Brabant, maar ook in Overijssel vind je heel veel kindercampings. Op zoek naar Nederlandse campings voor tieners kijk dan eens bij Ongeveertig.

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: Glamping met kinderen; 50 unieke accommodaties voor bijzondere overnachtingen en weekendje weg
Lees ook: Boomhut overnachting Nederland; Unieke overnachting met kinderen. Van goedkoop tot luxe met whirlpool
Lees ook: Nachtje weg met kind; hotel overnachting met kinderen / baby in Nederland met familiekamer.

Kindvriendelijke campings Drenthe

Molencaten Park Kuierpad – Wezuperbrug

De ruime kampeervelden op Molencaten Park Kuierpad zijn erg prettig om te verblijven. Er zijn zelfs speciale éénoudergezinsvelden. Je kunt kiezen uit basis- en comfortplaatsen, vaste staanplaatsen en verder kun je ook chalets, bungalows, ingerichte tenten en kampeercabins huren. Qua faciliteiten zit je ook goed, er is een klimpark, skibaan, wildwaterbaan, skatebaan en je kunt ook ronddobberen in een bootje op één van de vijver. Er is een speeltuin en de sanitaire voorzieningen zijn ook erg goed. Ook als je van knutselen, speurtochten of theater houdt, ben je hier helemaal op je plek. ’s Avonds worden er leuke activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. De jeugd heeft zijn eigen ruimte, Tropics, waar ze elke avond terecht kunnen.

Meer informatie vind je hier.

Camping LandClub Ruinen – Ruinen

Circa 15 kilometer van Meppel ligt camping LandClub Ruinen, midden in het Nationaal park van Drenthe. Je kunt hier heerlijk kamperen, midden in de natuur. Het terrein (16 ha) heeft ruime veldjes en de plaatsen zijn groot, zodat je nog eventjes een extra gevoel van ruimte hebt. De camping heeft een overdekt zwembad met wellness corner en een afgezet peuterbad. Verder kun je er een kinderboerderij vinden en is het zelfs mogelijk om op een pony te rijden. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de indoorspeeltuin of meedoen met de activiteiten van het recreatieteam, zoals bijvoorbeeld vossenjacht, hutten bouwen en dansen in de disco. Verder maak je gebruik van de schone, verwarmde en vernieuwde sanitairgebouwen. Tijdens “slecht” weer kunnen kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin, waar ze kunnen klimmen en klauteren totdat er bij neervallen. Wat nieuw is bij